icon

Môže tehotenský test ukázať pozitívny výsledok neskôr?

pudinka
18. feb 2025

Dnes mi treti den meska menstruacia ( v sobotu mala prist, dnes je utorok. Doteraz som mala stale take klasicke pocity, ako ked ma kazdu chvilu prist. Dnes uz mi je opat dobre, ako bezne dni. Ale po menstruacii ani stopy, ani naznak.
Rano som si robila test a vysiel jasne negativny.
Myslite si, ze je este nejaka sanca, ze by som mohla byt tehotna?
Pridavam este par info. Dva roky sa snazime otehotniet a nedarilo sa kvoli mojmu chronickemu zapalu hrubeho creva. Teraz som vsak stabilne bez zapalu (juchú). Boli sme aj v reprodukcnej klinike a obaja sme v poriadku. Nemam ziadne stresy, ani som nebrala antibiotika, ani som nezmenila prudko vahu, ani som nemenila stravu, ani nemam ine tazkosti. Na hormony som sledovana na endokrinologii, prave som sa pre istotu objednala na kontrolu. Takze uprimne nevidim dovod, aby mi menstruacia meskala, ale ten negativny test ma zneistuje..

kiwwik
18. feb 2025

@pudinka Ahoj, mne napríklad nikdy menštruácia nemeškala, stále som ju mala presnú ako švajčiarske hodinky...no potom vymeškala celý mesiac ale testy boli negatívne... dávala som to za vinu tomu že poslednú dobu toho naozaj bolo na mňa veľa tak som lekára ani neriešila, veď stáva sa... No keď sa už mala blížiť ďalšia menštruácia, podvedome mi niečo vravelo nech si spravím test, tak som si ho spravila = večer 🤣 áno najhlupejši čas na robenie testu kedže sa odporúča radšej ráno... A bum, boli tam dve čiarky...
Takže ťažko povedať čo to bude v tvojom prípade, záleží aj kedy ste s partnerom mali sex a možno ty nepociťuješ nejaký stres ale tvoje telo to môže vnímať inak.... Každopádne keď sa snažíte už 2 roky, veľmi-veľmi držím palce a prajem aby to vyšlo 🥰

veselo_neveselo
18. feb 2025

Sanca je, pokial ti nepride mensez, alebo nebudes mat pozit test.
Mozno si mala neskor ovulaciu, a budes mat dlhsi cyklus. Sprav si test tak tyzden po ocakavanej ms, ten uz by mal byt jasne pozitivny.

Ale zo skusenosti, 3 dni meskania a negat test u mna znamenal naozaj len jeden dlhsi cyklus (potencialne biochemicke), a mam ho tak raz, dvakrat do roka. Asi aby som mala dost vzrusenia v zivote, alebo co...fakt nechapem. Ale stava sa.

pudinka
autor
18. feb 2025

@kiwwik no ja prave tiez vacsinou mavam presnu menstruaciu, maximalne sklz jeden den. Takze teraz je to neobvykle, ani spinenie, nic. Obzvlast mi je divne to, ze PMS dnes uplne ustupilo, akoby bolo po menstruacii.. tak este pockam par dni a ked tak spravim test znova

okm221
18. feb 2025

Záleží od LT fázy a kedy presne prebehla ovu, ta sa mohla posunúť.. Vieš kedy si ju mala? niekomu sa uhniezdi vajicko na 6 deň a niekomu na 12, ak máš lut fázu kratšiu tak teoreticky.... Teraz pri poslednom tehu mi ukázal pozit test už 8-9dpo, predtým 10dpo.. Za mňa ak sa do 12-13dna po ovu neukáže druhá čiarka aspoň duch tak už z toho nič nebude
Ale teda musíš vedieť presne kedy ovu prebehla

pudinka
autor
18. feb 2025

@okm221 nerobim si testy na ovu. Mne raz v reprokucnej klinike povedali, ze mavam vzdy ovulku a cca dva dni pred tym, ako mam v kalendari. Takze cisto odhadom som mala ovulku pred skoro 3 tyzdnami.. a inak, teraz som zacala jemnulinko spinit.. no uvidime, ci ta hnusna mrcha prichadza..

okm221
19. feb 2025

@pudinka len to neznamená ze to mas každý mesiac rovnako, stačí nejaká mala zmena a už to môže kolisat

pudinka
autor
19. feb 2025

Update: dnes rano prisla menstruacia 😕