icon

Môžem byť tehotná po zmeškaní menštruácie?

vikinoe2024
Dnes o 16:56

Ahojte žienky, píšem to sem preto lebo sa o tom nemám s kým pobaviť, tak možno tu rozvírime zaujímavú diskusiu. S priateľom plánujeme bábo ale chceli sme začať až od apríla. Pred 9 dňami mi zavádzali zubné implantáty a predpísali mi ATB (amoksiklav). 5 dni potom mi mala prísť mrcha no dva dni pred tým sme sa milovali a proste sme na to nejak zabudli a už to bolo... No a teraz mi už 4 deň mešká a ja premýšľam či si vôbec a až hej tak kedy spraviť test, problém je aj v tom že som mala CT chrbtice 3 dni dozadu kvôli platničke posunutej. Čo myslíte, mohla som otehotnieť a ak hej aký má na to vplyv to CT? V takom skorom štádiu je to vraj buď alebo. Ďakujem .

anonym_841453
Dnes o 17:00

@vikinoe2024 Pohlavný styk dva dni pred očakávanou menštruáciou teoreticky môže viesť k otehotneniu, ale šanca je nižšia, pretože ovulácia zvyčajne prebieha približne 12–16 dní pred začiatkom menštruácie.
Meškanie štyri dni ešte nemusí nič znamenať – cyklus môže byť ovplyvnený stresom, antibiotikami, zákrokmi, alebo aj samotným zubným implantátom.

CT chrbtice obsahuje ionizujúce žiarenie, ale dávka pri bežnej CT chrbtice je lokálna a nie je zvyčajne dostatočná na poškodenie oplodneného vajíčka, hlavne ak bola žiarením mimo panvovej oblasti.
Ak by si bola veľmi skoro po ovulácii, teoreticky by to mohlo byť riziko, ale pri CT chrbtice je riziko pre embryo extrémne nízke.

ak si nie si ista, sprav test... tehotenstvo pri nechranenom styku nikdy nemozno uplne vylucit

anonym_961e91
Dnes o 17:01

@vikinoe2024 test si si robila? .. je mala sanca, že by si otehotnela 2 dni pred menzesom, meškanie nemusi hneď znamenať tehotenstvo možno je to antibiotikmi, treba si spraviť test inak sú to len dohady

anonym_0beb22
Dnes o 17:06

Ak nevieš, kedy bola ovulácia, tak nevieš, či si mohla otehotnieť a či ti to test teraz ukáže. Urob si test, ak bude negatívny tak každý pár dní test zopakuj kým nepríde ms. Ak dlho nepríde, tak zavolaj gynekológovi.

stanci223
Odpoveď bola odstránená
stellarstar
Dnes o 17:35

Ms ti môže meškať aj z atb. Urob test

anonym_f3784b
Dnes o 17:50

@vikinoe2024 ja asi nechápem.. Na čo ste zabudli? 😅

petamich
Dnes o 18:58

Skor ti meska z antibiotik, ovulacia 2 dni pred menstruaciou je skor nestandardna resp. vynimocna.

ankare
Dnes o 19:12

@vikinoe2024 ak Ti to mešká, urob si test. Ak si tehotná, už to budeš vidieť na teste.

anonym_34687c
Dnes o 19:51

Cize 17.3. ti dali implataty, 20.3. si mala sex a 22.3. si mala dostat menzes? Ak by si aj bola otehotnela z toho sexu, tak je velmi nepravdepodobne, ze by ti to uz test ukazal, nie je to este ani tyzden po styku.