Možná menštruácia už počas začínajúceho tehotenstva
Ahojte, viem že mám trochu vešteckú otázku a viac budem vedieť po návšteve lekára. No aby som sestričke pri objednávaní vedela podať správne informácie o poslednej menštruácii... Môže byť výsledok 10kového mamatestu takýto výrazný až 4 dni pred očakávanou menštruáciou alebo budem tehotná už mesiac? Pretože poslednú menštruáciu som mala 11.07. no nebola to klasická menštruácia, skor veľmi slabá jednodňová a 3 dni špinenie. Test som si robila len z dôvodu, že na kontrole u hematologičky mi napriek mesiac užívanému železu hodnota hemoglobínu ešte klesla zo 113 na 109, plus sa cítim už cca 10 dní veľmi unavene, preto si myslím, že keby som otehotnela v tomto cykle, únava by sa tak skoro, v podstate možno ešte cez ovuláciu, nedostavila. Čo si o tom myslíte, môžem byť tehotná už mesiac? Foto testu prikladám.
Ahoj, ja som poslednú menštruáciu mala tiež nejaku velmi zvlastnu, jeden den a tri dni špinenie, test som nerobila,bojim sa ze budem znova sklamaná kedze sa snazilkujeme už dosť dlho.
Pobolievanie v podbrusku a niekedy aj v krížoch mam aj unava len keď ja tak velmi chcem byť v tom a bojim sa ze tie príznaky si vsugerujem sama ... test sa bojim urobiť
@barbied ja som to popravde ani nečakala, len tá nízka hladina hemoglobínu napriek užívaniu železa a naozaj veľká únava, i keď som to pripisovala skôr únave zo zamestnania, ma prinútili zo zvedavosti spraviť test a bum. Jasný pozitívny výsledok. Tiež sa snažíme už viac ako 3 roky a viac by som uverila, že mám nejakú chorobu z ktorej je pozitívny výsledok, ako že to konečne vyšlo. 🤷
Ja by som asi isla rovno na gyndu. Podla vysky HCG a sona, budes mat jasno. Lebo ak by si bola tehotna z posledneho cyklu, po tej slabej menstruacii, tak nebude vidno este nic, ale ak z minuleho, tak uz bude "vek babatka" uplne iny.
@gabriela2952 spravila som si dva, ale mám len 10kové a sú pozitívne. Digitálny žiaľ nemám.
@nevenka áno len ak poviem, že posledná menštruácia bola 11.7. tak ma objedná o tri týždne a ak som už tehotná z predošlého cyklu, mohla by ma objednať už budúci týždeň a aj to už budem v 10 tt. Skúsim zajtra digitálny test a uvidím na čom som.
Tak o to viac sa s tebou teším ked ste sa snažili a ze vam to vyšlo. Myslim si že tehotenstvo už je ten mesiac,poznam vela bab a dokonca aj v rodine keď žena normalne menstruovala( aj normalna menštruácia,nielen špinenie) a boli tehotne.
Máš aj iné príznaky ako únava?
@barbied ja sa zatiaľ teším veľmi opatrne, pretože z IVF mám dva nevydarené pokusy, i keď k otehotneniu došlo, ale plod sa prestal vyvíjať, takže rátam aj teraz s takouto možnosťou. Áno, som veľmi unavená, i keď som mala teraz náročné obdobie v práci, veľa nočných služieb v kombinácii s dennými po sebe, tak som si myslela že som unavená z toho. No ale navyše ma posledné dni bolia prsia, čo nie je zvykom ani počas menštruácie. Vlastne asi to ma najviac prinútilo vyskúšať ten test.
Ja som tiež testovala 4 dní do MS a mala som riadnu čiarku, ktorá sa objavila hneď v momente 🙂
Ahoj, kamarátka mala takýto "menzes" 2 mesiace, vlastne keď išla na kontrolu bola už v treťom mesiaci 😀 takže stať sa môže, veľa zdravia
@maria898 skúšala som 😉 ale gynekológ do konca týždňa nerobil, tak objednávať sa budem až budúci týždeň. Už som netrpezlivá, keďže predchádzajúce dve tehotenstvá z KET dopadlo nevyvíjajúcim sa plodom a jedným kyretom a jedným potratom.
Tak ak by sa niekto zaujímal, tehotná som naozaj už dva mesiace ako som predpokladala. Sono ukázalo plod 7+5tt s akciou srdiečka. Teším sa zatiaľ opatrne. Držte palce 🙂
Ďakujem všetkým 😊
Ahojte
Zapajam sa do diskusie. Krámy som dostala o 10 dní skôr, žiadne bolesti,žiadne kŕče,žiadne nafúknuté brucho... 3 dni.Čistá krv ako keby s hlienom, bez čiastočiek. Dnes som si robila test,lenže ja vidím duchov všade🤦🏼♀️. Dr idem až v utorok,skôr nemá voľné. Neviem čo si mám o Tom myslieť,ale veľmi by sme si želali bábätko 🙏🍀