icon

Možnosť otehotnenia pri nechránenom styku

23. feb 2023

Ano viem že pri nechranenom pohlavnom styku (pravidelnom nechranenom) je šanca otehotnenia VYSOKÁ.. ale
Ak do 5min od styku ide žena na wc, potom do sprchy kde poriadne vyčisti vag**u od mužkeho ejakulatu su šance aj tak stale velmi vysoké?

autor
23. feb 2023

@viestta V krčku je malý otvor, nazývaný bránka, ktorý sa dá nahmatať ako malá jamka alebo priehlbinka v prostriedku krčku. V neplodnom období cyklu zostáva krčok pevný, uzatvorený a dá za bez problémov dosiahnuť. Čím viac sa však blíži ovulácia, bránka sa mierne otvára tak, že je možné do nej vsunúť špičku prstu.

Na zaklade tohto som myslela že to je tak ako som písala vyššie.. že spermie sa cez krčok dostanu len cez plodne dni 🤷‍♀️

viestta
23. feb 2023

Maternica nie je hermeticky uzatvorená nikdy, spermie ako najmenšie a najpohyblivejsie ľudské bunky cez krcok maternice prejdú kedykoľvek, dokonca aj počas menštruácie keď plávajú v protiprúd menštruačnej krvi.

ankare
23. feb 2023

To,že sa vycikas a umyjes, nijak nezabráni prípadnému otehotneniu. Spermie idú do inej dierky a hlboko.

autor
23. feb 2023

@viestta okeej.. tak to som nevedela takže jedine čo zostava je zistit si ovulaciu a vtedy proste nesexovat ..
Tak som sa poučila, ďakujem 🙂

bora0123
23. feb 2023

Plodne dni su ti tiez na dve veci...ked sa zadari tak sa zadari, kludne aj den pred menzesom 🤷‍♀️ ved ked neplanujes babo radsej si nasad antikoncepciu alebo dajte kondom..a umyvanie krcku uz nepraktizuj prosim ta, z teba musi mat gynda radost 😂

deedol
23. feb 2023

ovulacia moze prist uplne hocikedy, na plodne dni sa fakt nespoliehaj. preco je taky problem kondom? alebo ina SPOLAHLIVA antikoncepcia?

autor
23. feb 2023

@bora0123 tak tomu nerozumiem..
Všade sa hovori ze otehotniet sa da len cez plodne dni.. takže deň ovulacie plus 3 dni pred tym a 3 dni po ovulacii
Tak uz ani to neplati? Da sa otehotniet kedykolvek cez cyklus?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
deedol
23. feb 2023

ovulacia moze prebehnut normalne v tom termine, o ktorom pises ty, a potom pride este jedna po dobrom sexe tesne pred menstruaciou. alebohned po menstruacii z nejakeho dovodu.

bora0123
23. feb 2023

Teoreticky ano, prakticky nie 😅 ved clovek nie je robot, nikto ti nikdy nezaruci ze ti ovulacia pride presne podla kalendara alebo ze daka trpezliva spermia si nepocka aj dlhsie 😉 naozaj chod do dakej spolahlivej antikoncepcie, teraz je toho habadej, ved mas aj ine moznosti ako pilulky alebo kondomy...
Nam sa druhe babo zadarilo uplne pomimo ovulacie asi den pred ms 😊 my sme ho ale velmi chceli takze to je zas ina situacia 😂

autor
23. feb 2023

Tento cyklus som chcela si robit ovulačne testy aby som si zistila kedy aspoň mam ovulaciu..
Je to teda dobre a potrebne vediet alebo zbytočne teda?

bora0123
23. feb 2023

To je individualne, zalezi od cloveka....pocasia, konštelácie hviezd, vlhkosti v izbe a politickej sceny 😂
Ale teraz zarty bokom, ak neplanujes babo, a naozaj nechces byt tehotna v najblizsom obdobi, bud zodpovedna a daj si nejaku aspon ako tak spolahlivu antikoncepciu 🙂 jasne existuju aj ludia ktorym sa zadarilo aj na HAK alebo pri kondomoch, ale urcite su to spolahlivejsie metody ako toto ratanie dni bez akejkolvek inej metody 😅

tosomja
24. feb 2023

Tak na ovulačne testy budeš dávať peniaze, čo ti ich treba teda požehnane, aby si vedela, kedy presne máš ovulaciu...ako keby si išla na gynekológiu a povedala doktorke, že "prosím vás, rada sexujem, len som neznalá v sexuálnej výchove, prosím, predpíšte mi nejakú vhodnú antikoncepciu". 🙈 Určite menej stresu, menej peňazí a viac zdravšia vagína a možno aj sex, veď to tam musíš mať od toľkej vody a vyškrabovania spermií, suchoty 🙄

autor
24. feb 2023

@tosomja to sa ešte spýtam.. ak si odsledujem ovulaciu jeden mesiac tak to funguje tak ze ju mam kazdy mesiac rovnako? Takze dalsie mesiace nemusim testovat?
Ci to sa meni kazdy cyklus?

veronikaszabova
24. feb 2023

A je ti jasne, ze mozes otehotniet aj zo sexu, ktory je viacej ako tvoje tri dni, ktore tu spominas?

""deň ovulacie plus 3 dni pred tym a 3 dni po ovulacii""

veronikaszabova
24. feb 2023

Ovulacia sa moze posunut vplyvom stresu, choroby, ...
Preco sa preboha normalne nechranis, ked nechces otehotniet?? Kolko mas rokov, ked sa tak nezodpovedne spravas?

autor
24. feb 2023

@veronikaszabova niekde sa píše že 5 dni pred ovulaciou, a 5 dni po ovulacii
Niekde zase 3 dni 🤷‍♀️

veronikaszabova
24. feb 2023

Aj 7 dni pred ovulaciou.
Po ovulacii isto nie 3 dni, ani 5 dni.

veronikaszabova
24. feb 2023

Ako by bolo mozne otehotniet 3 az 5 dni po ovulacii, ked vajicko je schopne oplodnenia 12-24 hodin po uvolneni?

autor
24. feb 2023

@veronikaszabova je tam vela faktorov ohladom tehotenstva prečo sa aj nechranim a podobne..
Ale to moc nechcem rozoberať
Viem že vám prídem ako nejaka trubka blbá čo nevie o tomto nič
Ako som pisala vyššie nikdy som nemala ziadny sexualnu vychovu, ani mi doma nikto nevysvetloval ako to cele vsetko funguje
Čo viem je z internernetu .. kde sa vsade píše že otehotniet sa da len cez plodne dni ktore sa daju zistit ovulaciou (napr take veci ako ovulacny hlien to som nikdy na sebe nespozorovala, bolesti tiez nemavam)
To co sa tu rozoberala vyššie nejake vyplachy vodou a hadicou od sprchy to boli fakt extremy ktore som ja nikdy nerobila takze miestami sa tato diaskusia pekne zvrtla
Snazim sa iba zistit ako to cele funguje
Ano jasne ze chapem chlap sa spraví do ženy moze otehotniet.. ale ked som sa docitala na internete vetu ze krcok maternice je mimo plodne dni uzavrety tak som to pochopila tak ze mimo tieto dni sa spermie (ejakulat) nedostane dalej ako do pošvy ..
Proste aj ten google píše veci tak že potom si myslim taketo blbosti
A fakt mi neprišlo nič zlé na tom ked (prepáčte že to napíšem už takto priamo ale po tom čo sa tu pospomínalo tak nech je to jasné)
Keď si jednoducho vlhkymi prstami prejdem okolo krčka zopar krat a "vyberiem" ten ejakulat (ziadna voda, ziaden vyplach) tak že to nie je nijak škodlivé

veronikaszabova
24. feb 2023

Kopa zien nemalo doma podporu v tomto, ziadne info. A chrania sa. Takze to, ze sa nijako nechranis, je na tebe. V dnesnej dobe, kedy je tolko moznosti antikoncepcie, sa cudujem, ze sa spoliehas na nejake vytieranie ejakulatu z krcka. Ale ved rob ako chces - behom kazdeho jedneho sex, kedy sa nechranis, je mozne riziko otehotnenia. Aby si tu o par mesiacov neplakala, ze to tvoje utieranie krcka nezabralo.
Nakolko uz vystrikom tie spermie idu cez krcok. Oni na teba nebudu cakat pri krcku, aby si ich umyla.

gondyo
24. feb 2023

Existuje metóda,niečo ako meranie teploty v pošve,každé ráno v posteli,či je to spoľahlivé,neviem,asi u každej ženy je to iné,keď nechceš inú antikoncepciu...

gondyo
24. feb 2023

A čo sa týka možnosti otehotnenia...ja som otehotnela hneď po prvom nechránenom styku,kamoška takisto...dnes má dospelú dcéru

adrianka2606
24. feb 2023

@elizabet173 Ostatné vyplavíš, budú síce nadávať, ale čo už...

sticker
tosomja
24. feb 2023

Panebože. Prosím ťa, najprv si naštuduj ľudské telo, potom svoje telo (síce to už máš preštudované, aj zvonka aj zvnútra ☝️) a potom zajdi na gynekológiu, nech ti vysvetlí čo znamená menštruácia, ovulácia, plodné dni, sex, ako sa dostane spermia až do maternice, v akom čase...potom ťa oboznámi s následkami samovoľneho vyplachovania pohlavných orgánov, a nakoniec nech ti ju radšej zašije a používaj ústa. Tam môžeš prehltnúť, nemusíš si tam pchať prsty, to ťa napne aj samo 🤣🤣 a ani neotehotnieš.

deedol
24. feb 2023

Skus pochopit, ze nemas sancu prstom povyberat vsetky spermie. Vies, ake su male? To je ako keby si povedala, ze si prstom z nosa vyberies vsetky bakterie a tym padom neochories. Uz neviem, ako inak ti to napisat.

autor
24. feb 2023

@deedol ja to chápem 😀 ani toto nechcem brat ako nejaky typ ochrany pred tehotenstvom..
Mna iba zaujimalo či sa tym môže sanca znižiť..
Nie vylučiť tehotestvo..

autor
24. feb 2023

@veronikaszabova nespolieham sa na to, ako som pisala vyššie
Mna iba zaujimalo či to moze nejak znížiť šancu otehotnenia..

akbara77
24. feb 2023

Toto je výsledok zanedbaneho školstva...súložit by to súložilo, ale učiť ani prd

bora0123
24. feb 2023

Tak myslim ze ti odpoviem este posledny raz za vsetky, nie nemoze 😅