Nechránený sex na prvý plodný deň
nechraneny sex na prvy plodny den. je vacsia sanca otehotniet ked uz 2 deticky mam??
🙂 to ano len by som rada vedela ci maminy co uz maju deti mozu lahsie otehotniet.
@pastarela1 Ahoj, ja už mám 2 detičky doma a teraz čakám tretie...S prvými dvoma som otehotnela po liečbe - s dcérkou to bolo po liečbe nepravidelného cyklu (brala som duphaston a clostylbegyt, liečba trvala asi polroka), so synčekom to bolo po liečbe anovulačného cyklu (brala som clostylbegyt 3 mesiace, potom bola pauza 3 mesiace a potom znova clostyl ale už len mesiac)...S týmto bábom (my sme už tretie neplánovali, takže nás tehu dosť zaskočilo) som otehotnela hneď ako som prestala dojčiť syna a prvý menzes po ukončení dojčenia mi prišiel v čase keď som už bola tehotná...Po tom ako sme prišli k prvým dvom drobcom by ma ani vo sne nenapadlo, že otehotnieť bez akýchkoľvek problémov 😉
takže možné to je, len asi to zaleží aj od organizmu 😉
To je strašne individuálne. Ja som mala problém druhý krát otehotnieť cez plodné dni. Ale kamarátky zas nemali. Tým, že sme každá iná, tak nič nie je na 100 %. Rovnako šanca na otehotnenie sa vraj znižuje vekom. Mne dr. povedal, že žena po 30 otehotnie tak cca do 10 mesiacov. A postupne sa vekom tie mesiace zvyšujú.
Ja si myslím, že to koľko máš deti neovplyvní tvoju plodnosť. Ja som pri oboch otehotnela vždy veľmi rýchlo. Mama nás porodila päť, tak asi som super plodná po nej🙂
mala by som za 2 dni dostat menzes ale mam taky zvlastny pocit v podbrusku a nejako mi prestal chutit caj co obvykle rano pijavam a este som aj castejsie unavena. ale asi si to len domyslam. a byva mi trosku cudne od zaludka sem tam. a merala som si aj bazalnu teplotu posledne dva dni a stale ju mam 37.4
@pastarela1 Skús si urobiť test. Pri druhom dieťati mi ukázalo pozitivitu už deň pred termínom menzesu. Bola som unavená a mala som T ako ty. Mňa ešte boleli nohy.
mna zase bolia krize. ale to mna i tak niekedy bolievaju co som deti stale nosila... 🙂
@cerez a mala si si merala aj bazalnu teplotu??
@pastarela1 Áno.
@cerez citala som ze je to normalne mat 37.4 dva dni pred menzseom... a ze ona klesne ked menzes zacne.. ty si mala ako.
@pastarela1 Mne pretrvávala aj neskôr. Mala som pocit akoby som bola chorá. Furt mi bola zima. Najviac čo ma znepokojovalo, že ma neskutočne boleli nohy. Akoby sa mi neprekrvovali. Rýchlo som sa unavila a mala pocit ťažkých nôh. Taký stav som nemala nikdy pred tým ako som šla dostať. Tak som si kúpila test a nepočítala som, že by mohol byť pozitívny vzhľadom k tomu, že menzes mal prísť už na druhý deň. Pri prvorodenej mi ukázal až po dvoch týždňoch. To bola zas iná telenovela. 😀 A čuduj sa svete, on bol fakt pozitívny a to som ho dokonca zabudla aj na toalete. Našla som ho neskôr, keď som šla znova na záchod. 😀 😀
@cerez hihihihi. podobne sa stalo aj mne. som si pri druhom spravila test o par dni skor a najprv nic po par minutach tak som ho zahodila a neskor som si pozrela prirucny papierom ani neviem sama preco a tam bolo napisane ze treba pozriet az po 5 minutach a cuduj sa svete vybrala som ho a zrazu dve ciarky. to bol sok. ale prijemny. 😀
@pastarela1 Ja ho zodvihla a vravím: "aha, úplne som na teba zabudla" a chcela som ho zahodiť do koša, lebo som bola presvedčená, že je tam jedna čiarka ako bolo niekoľko krát aj pred tým. A tam zrazu dve čiarky. Bľačala som na celý byt od radosti, behala ako šialená a najhoršie na tom bolo to, že nikto nebol doma. No podeľ sa o radosť so stenami. 😀 😀
ano, ano presne ako ja. ale ja som ho uz z toho kosa musela vytahovat.. 😀 😀
@cerez a kolko si mala ty bazalnu teplotu par dni pred menzesom.je to normalne mat 37.4 a mozno mi to pozajtra klesne a dostanem mrchu... ja by som prakticky po zajtra mala dostat. mavam presne na den obvykle.
@pastarela1 Do 37,5 som mala.
@cerez 😉
@cerez dakujem za odpovede. a este sa chcem spytat ci si si meriavala bazalnu teplotu aj pred tym ked ste sa pokusali o babatko. lebo u mna je to prvy krat co si to meriam teraz uz 2 den a neviem ci je to u mna normalne mat takuto teplotu pred kramami.
@pastarela1 Práve ten významný mesiac som si začala merať. Počas ovulácie som mala zvýšenku 37,1 a pred tým ako som mala dostať som sa fakt necítila dobre. Ako pri viróze. Tak som si odmerala a bola vyššia. A po zistení mi ešte pretrvávala.
si zlata. dakujem ze si so mnou popisala. no ved uvidim za par dni. 😉
@pastarela1 Ja som totiž bola v januári dohodnutá u ženského, že mi zistí hormonálny profil, lebo sa nám nedarilo otehotnieť. A tak som čakala, kedy dostanem aby mi mohol na štvrtý deň urobiť hormonálny profil. A tak som čakala. Už som sa nedočkala. Moje telo sa asi zobudilo zo sna a náš malý plavec doplával ako prvý a podarilo sa. 😀
@pastarela1 Tak daj potom vedieť ako je to s tebou. Dobrú noc.
vobec to nesuvisi s poctom deti..proste teoreticky by sa malo uvolnit vajicko,bude putovat vajcovodom a spermie si zu pockaju...
@cerez ok
@veriiii tak teoreticky ano len pri malom mi trvalo vyse roka otehotniet a pri malej len 3 mesiace skusania.
To je veľmi individuálne. Niektoré ženy po pôrode prvého dieťata, ktoré mali možno až po pár rokoch otehotnejú druhý, tretíkrát ľahšie. Iné ostanú doslova neplodné. Ani nevedia ako otehotneli prvý krát a druhé dieťa neprichádza a neprichádza.
U väčšiny je šanca rovnaká pre prvým tehu ako po ňom. Len vekom klesá / tým nemyslím po 20 😀 /
Takže keď to zhrnieme, to či si tehotná alebo nie viem menej presne ako výherné čísla v Lotte.
@pastarela1 Ahoj. Tak ako? Prišla alebo nie?
ahoj. zatial nie. ale to este kratko meska den, dva. mam aj sem tam trosku taky bledy hlienovity vytok. a aj rano som citila v v podbrusku akoby som mala dostat a zatial nic.
mozno zajtra dorazi. dufam.

Šanca je vždy.