Neisté tehotenstvo po rozchode
Ahojte, dlho som rozmýšľala, či sem vôbec napíšem, ale som psychicky úplne vyčerpaná a potrebujem názor žien, ktoré možno zažili niečo podobné.
Po dlhoročnom vzťahu som sa s partnerom rozišla. Už to medzi nami dlhodobo nefungovalo, žili sme vedľa seba. Po rozchode som sa začala stretávať s iným mužom. Bolo to krátko, ale prišlo aj k sexu 15. novembra. Nedával si pozor, hneď na druhý deň som si vzala tabletku po.
Na ďalší deň ma však bývalý partner začal kontaktovať, plakal, prosil, že chce rodinu zachrániť, že si uvedomil chyby. Nevedela som to len tak odmietnuť, išli sme si sadnúť, porozprávať sa… a priznávam, podľahla som emóciám a mala som s ním sex tiež. Nebolo to plánované, bola to slabosť a chaos v hlave.
novembra som bola u gynekologičky na bežnej kontrole, povedala, že sa blíži menštruácia. Okolo 21.–22. novembra som mala krvácanie, ktoré vyzeralo ako menzes, ale teraz neviem, či to bola naozaj menštruácia alebo len krvácanie po tabletke.
Neskôr som sa s bývalým definitívne rozišla, uvedomila som si, že to nemá zmysel. Pokračovala som v stretávaní s novým mužom a 15. decembra sme mali opäť nechránený sex. Teraz 3. januára som si robila tehotenský test a vyšiel pozitívny 3+.
Som úplne zúfalá, neviem, z ktorého obdobia to môže byť, bojím sa, neviem čo robiť a úprimne uvažujem aj nad potratom. Viem, že som spravila chyby, neospravedlňujem sa, len prosím o normálne reakcie a skúsenosti, nie odsudzovanie. Som mama, mám zodpovednosť a momentálne sa cítim úplne stratená.
Ďakujem každej, ktorá sa ozve normálne a s pochopením.
Inak hovorím z vlastnej skúsenosti, tiež mam deti a jedno na ceste, pár krát mi napadlo, že ktorého z tých 2 by som chcela viac za otca: toho trochu viac pohladnejsieho? Toho múdrejšieho? A zistila som, že ani nemám preferenciu. Nad potratom som nikdy neuvažovala, teším sa iba.
Choď k dr podľa velkosti plodu zistí, cca kedy si otehotnela.
No a tie čo ju posielate na potrat… rozmyslate vôbec nad následkami svojich odporúčaní? Nemôžete niečo take len tak niekomu odporučiť, vôbec nemôžete prevziať zodpovednosť za niečie takéto vážne rozhodnutie… spamätajte sa ženy.
@autorka na to akými prešľapmi prechádzaš a čo všetko si dodrbala si sa rozhodla úplne logicky a rozumne. Mať dieťa s niemandom a pred exom hrať hru, že veď on je otec by bolo na mašľu a je úplne jedno v akom storočí žijeme. Ja ti prajem, aby si to s exom vyriešila možno sa mu časom aj zdôveriš a padne z teba ten balvan. Každý robí chyby. Peace 🫶🏻
To je ako varila myšička kašičku.. tomu dala, tomu dala, tamtomu dala.
@anonym_c10a24 u nás sa hovorí že - tomu dala, tomu dala, tamtomu dala - ech, to bola ale kurva😄
@anonym_autor dieťa za nič nemôže, nezabíjaj ho.... K novému chlapovi určite nechoď, to nie je chlap do života, chce len sex a necháva zodpovednosť na tebe, že ty sa máš rozhodnúť... Všetku ťarchu máš niesť ty? Toto nie je zodpovedný chlap... Je plno stránok, kde mamičky darujú kočíky, vecičky, oblečenie..., atď... Už si chybu urobila, neurob ďalšiu, ktorú budeš ľutovať. Dieťa je Boží dar. Jedna pani 9 krát potratila, nikdy nedonosila. Tvoj syn bude mať súrodenca. Si si na 100 %istá, že nie je od ex... Možno ďalšie výsledky ukážu, že je iný termín počatia. A ak predsa je od iného aj, tak si ho nechaj. Zvládneš to. Začni si veriť.
Ak sa chlapi podobajú tvar sa že dieťa toho kto ti aktuálne vyhovuje
Co pise AI.
Otcovstvo dieťaťa sa dá zistiť ešte pred narodením pomocou prenatálnych DNA testov, ktoré využívajú fragmenty DNA plodu z krvi matky (od 7. týždňa tehotenstva) alebo invazívnejšími metódami ako odber plodovej vody, no moderné testy preferujú neinvazívne metódy z krvi matky pre bezpečné potvrdenie otcovstva,
@anonym_autor daju sa spravit aj testy otcovstva pocas tehotenstva, stacia sliny oboch. Len je to priserne drahe ale pre ten pocit kludu to stoji.
Jediný problém je ex, dieťa si chcela a spolu sa Vám nedarilo, možno pomohlo to hektické obdobie a možno kvalitné spermie novej známosti.
Osobne si myslím, že tehotná nebudeš, tbl PO narobia šarapatu.
A tiež si myslím že ex sa nezmení, nevracaj sa k nemu, nech platí aspoň, nebude peniaze míňať na hazard.
Asi by som sa spýtala 9 ročného čo by na to povedal, keby dostal súrodenca a podľa reakcie by som sa rozhodla.
Kedze posledny nechraneny styk s ex si mala 16.11. predpokladam, ze babatko bude noveho partnera... ale lekarka to bude vediet s istotou. Neviem, ci ti gratulovat alebo nie. Sama uvidis, co ti zivot prinesie
Ja by som od strachu umierala, že k otehotneniu došlo, lebo tabletka PO nezabrala. Bála by som sa, že poškodila ho hneď v prvý deň a narodí sa ťažko postihnuté.

Nechápem, v čom je taký problém. Koho to vlastne zaujima, kto je otec? Sú to nejaké podobne typy, že to po pôrode nezistis, keby si strasne chcela?
Ja by som sa tešila a užívala si tehotenstvo, pokiaľ je babo zdravé je všetko fajn a čas zvysok ukáže 😀
Sme v 21. storočí, neukamenuje ta nikto a môžeš mať svoj život vo vlastných rukách nezávislo od týchto dvoch mužov