Nejasný výsledok tehotenského testu? Čo robiť ďalej?
Ahojte, včera som si robila tehotenský test od značky sluníčko. Prvý test mi pri zafarbení ukázal jednu viditeľnú čiarku a jednu veľmi slabú, ktorá ale po pár minútkach skoro až zmizla no po skoro hodine tam nebola vôbec. Druhý test mi vyšiel hneď negatívny no nie som si istá čo si mám potom myslieť? Čiaročka na prvom teste sa mi ale nedala ani poriadne odfotiť skôr ju bolo vidno na dennom svetle. PS: pohlavný styk som mala nechránený, ale neurobil sa do mňa vôbec, myslíte si že by som mohla byť tehotná aj z pred ejakulácií?
Tak ciarky s testov nemiznu... pockaj dva dni a sprav si dalsi test a tam to uz bude jasne. Prikladam sa ale k tomu, ze tehotna asi nebudes.
@anjelicek26 myslíš si, že by bol problém aj v tom ak som ten test ocikala nad max. poznačenia? nie som si moc ani istá či to nebolá čiarka ktorá trochu viditeľná byť mala v prípade, že by bol pozitívny tak by bola len výraznejšia
@anjelicek26 myslíš si, že by bol problém aj v tom ak som ten test ocikala nad max. poznačenia? nie som si moc ani istá či to nebolá čiarka ktorá trochu viditeľná byť mala v prípade, že by bol pozitívny tak by bola len výraznejšia
@verona2911 ach, sprav si test o 2 dni presne podla navodu. Necikaj tam, kde nemas…
@verona2911 testy majú svoj časový limit v ktorom sa má brať do úvahy výsledok. To čo bolo na teste hodinu po ocikaní je už úplne jedno a neberie sa to nijak do úvahy.
Pozri v príbalovom letáku koľko minút máš na to aby si brala výsledok do uvahy. Väčšinou je to okolo 3-5 minút a všetko po tomto limite ťa už nezaujíma.
Ak sú test ocikala veľa tak odporúčam nabudúce, cikať do pohára a test len namočiť je to istejšie a presnejšie.
Skús urobiť o 2 dni ďalší test aj keď za mňa si myslím že tehotná nebudeš.
@verona2911 testy majú svoj časový limit v ktorom sa má brať do úvahy výsledok. To čo bolo na teste hodinu po ocikaní je už úplne jedno a neberie sa to nijak do úvahy.
Pozri v príbalovom letáku koľko minút máš na to aby si brala výsledok do uvahy. Väčšinou je to okolo 3-5 minút a všetko po tomto limite ťa už nezaujíma.
Ak sú test ocikala veľa tak odporúčam nabudúce, cikať do pohára a test len namočiť je to istejšie a presnejšie.
Skús urobiť o 2 dni ďalší test aj keď za mňa si myslím že tehotná nebudeš.
@nika_val nesúhlasím. Ja som prvú čiarku pozitívneho testu mala takú slabú, že som musela test otáčať do určitého uhlu aby ju bolo vôbec vidno a po limite stmavla, takže podľa mňa či v limite alebo po je to jedno.
@nika_val nesúhlasím. Ja som prvú čiarku pozitívneho testu mala takú slabú, že som musela test otáčať do určitého uhlu aby ju bolo vôbec vidno a po limite stmavla, takže podľa mňa či v limite alebo po je to jedno.
@bielaruza78 ja sa riadim tým čo píšu v príbalových letákoch a tam sa skoro pri každej značke píšu že po časovom limite je výsledok neplatný (každej čo som mala zatiaľ - Livsane, Dr.max, Clearblue, Mama test,..)
Keď si ale mala čiarku aj keď slabú v limite tak áno ráta sa to ako pozitívny test už hneď lebo proste bola tam.
Keby máš v limite úplne negatívny test a čiarka sa objaví až po hodinách napr to by bolo neplatné.
Autorka ale písala že čiarka zmizla po pár minútach. A ďalší test bol dokonca negatívny hneď.

Tak ciarky s testov nemiznu... pockaj dva dni a sprav si dalsi test a tam to uz bude jasne. Prikladam sa ale k tomu, ze tehotna asi nebudes.