icon

Pn - gastro

Dnes o 15:49

Ahoj všetci
Máte niekto skúsenosti s tym že vám dá doktorka pn v 6 mes. Tehotenstva z dôvodu ťažkej roboty ? Dlhé státie, dvíhanie ťažkých veci, teplo. Pach jedla ?
Vopred vám ďakujem !

ar3m1s
Dnes o 16:00

@anonym_autor ano... ja som bola takto PN od zaciatku tehu az do konca

autor
Dnes o 16:00
@ar3m1s

@ar3m1s môžem sa spýtať kolko vám vyšla PN mesačne ?

autor
Dnes o 16:01
@ar3m1s

@ar3m1s mali ste aj dake komplikácie ale len kvoli práci ? Že to je namáhavé ?

anonym_2b7028
Dnes o 16:05
@anonym_autor

@anonym_autor PN sa odvíja od výšky platu, to nie je fixná dávka a čudujem sa, že si tam pracovala doteraz

viestta
Dnes o 16:12
@anonym_autor

@anonym_autor t as predosetk poziadat zamestnaatela o preradenie na robotu, ktora vyhovuje tehotnej. Pre "tazku" robotu netreba zneuzivat PN. Ak zamestnavatel nema taku robotu tak budes doma a mas narok na nahradu mzdy.

autor
Dnes o 16:26
@viestta

@anonym_autor t as predosetk poziadat zamestnaatela o preradenie na robotu, ktora vyhovuje tehotnej. Pre "tazku" robotu netreba zneuzivat PN. Ak zamestnavatel nema taku robotu tak budes doma a mas narok na nahradu mzdy.

@viestta zamestnávateľ mi nema aku inú robotu dať.. ja sa nepytam aby ste mi poradili, informujem sa či s tym niekto ma skúsenosť..

viestta
Dnes o 16:27
@anonym_autor

@viestta zamestnávateľ mi nema aku inú robotu dať.. ja sa nepytam aby ste mi poradili, informujem sa či s tym niekto ma skúsenosť..

@anonym_autor tak mas narok na nahradu mzdy

krasneleto
Dnes o 16:42

@anonym_autor ano kludne moze vypisat PN ... cudujem sa , ze na tazkej pozicii si ju nemala uz davno... potom ako tu pise @viestta, ak chces pracovat, poziadaj o preradenie na inu poziciu, ak to nebude mozne, musi ti ist plat... pozor ale aby ta po materskej necakala vypoved, vela zamestnavatelov nezabuda, ze platili za "nic"... ak ti to gynekolog vie vypisat, isla by som tymto smerom radsej

lilope
Dnes o 16:42

@anonym_autor tak je lepšie byť doma na PN s určenými vychádzkami a nižšou mzdou alebo byť doma s plnou mzdou, keď zamestnávateľ nemá pre teba inú prácu?

krasneleto
Dnes o 16:51
@lilope

@anonym_autor tak je lepšie byť doma na PN s určenými vychádzkami a nižšou mzdou alebo byť doma s plnou mzdou, keď zamestnávateľ nemá pre teba inú prácu?

@lilope rozdiel nie je az tak velky... medzi mzdou a 31 dnovym PN... ked odratas cas, benzin atd... pozri sa na to z pohladu zamestnavatela... co si povie... mohla ist na PN, platili by sme 14 dni a takto budeme platit xy mesiacov/ pisem vseobene/... co ju asi pocka po prichode z MD?

januska12323
Dnes o 17:01

Prečítaj si na čo máš nárok zo zákonníka práce.

lilope
Dnes o 17:06
@krasneleto

@lilope rozdiel nie je az tak velky... medzi mzdou a 31 dnovym PN... ked odratas cas, benzin atd... pozri sa na to z pohladu zamestnavatela... co si povie... mohla ist na PN, platili by sme 14 dni a takto budeme platit xy mesiacov/ pisem vseobene/... co ju asi pocka po prichode z MD?

@krasneleto 55% DVZ, ďakujem pekne. Pozerám sa na to z jej pohľadu, nie z pohľadu zamestnávateľ. Z pohľadu zamestnávateľa ju po príchode z RD môže čakať výpoveď tak či onak.

viestta
Dnes o 17:59
@krasneleto

@krasneleto ale na PN ma mat zdravotne dovody. Ja viem, robi sa to casto ale ci je to neznalost zamestnakyn, ktore ani len netusia na co maju narok alebo laxnostou lekarov neviem. V kazdom pripade je taka PN ucelova a je to zneuzvanie systemu na strane zamestnanca, lekara a v neposlednom rade zamestnavatela. Ten je na tom zo vsetkych zucastnenych najlepsie, lebo to nejde z jeho penazi.