Po akom čase ste zistii tehotenstvo?
Ahojte. Chcem sa opýtat na vaše skúsenosti so zistením tehotenstva. Po akom čase ste to zistili? až ked vám meškala ms? či ste aj niektoré mali ms aj napriek tomu že ste boli tehotné?Či vám bývalo zle, alebo ste pocitovali nejaké iné veci, ako citlivosť prsníkov, alebo proste nejaké zmeny hned od oplodnenia aleboo po akom case. Je vobec možné aby bolo žene zle ešte predtým ako jej vymešká ms? Ďakujem za vaše príspevky.
@tamarka9 dakujem ti moc za tu stranku, takze podla nej som 5tt a 3dni takze zase nebude u doktora nic vidno 😒 a ked mu poviem ake mavam cykly a ze som mala asi neskorsie ovulku tak zas povie ze moc čítam a potom som moc mudra, tak som zvedavá..
Inak nie je to nahodou dane zo zakona ze zamestnavatel je povinny vytvorit v práci miesto, ktore mozu vykonavat tehotne zeny?? Ved nie kazdej zene je v tehu zle a vela je ich takych ktore su aj práce schopne a zbytocne potom su na PN-kách a prichadzaju o peniaze aj na druhej strane..
@rybicka30 no vidiet by uz nieco mohlo byt ale asi este nie srdiecko. A kedy presne to k nemu ides?
A ano zamestnavatel je povinny preradit ta na pracu, ktora neskodi, tzn ak pracujes s bremenami, chemikaliami a podobne musi ti dat pracu kde tieto rizikove faktory nebudu...ale ak take miesto nema tak to riesia tak, ze chcu aby zeny isli na PN- je to svinstvo, lebo zeny potom prichadzaju z donutenia o peniaze...no co ti budem hovorit.
... este pred MS, ale tie priznaky mi dosli az potom ako som si urobila tehotensky test, pozitivny, som si sla teda zabehat bo som myslela ze to je somarina ale o dva dni mi to nedalo a urobila som dalsi, nuz teda to bola pravda co mi aj doktor potvrdil 9 tt. 😕 byvala som velmi smadna, a velmi unavena, co som pripisovala jarnej unave 😅 tyzden pre MS ma zacali boliet prsia, ale nie ako inokedy ale fest riadne, to som si pomyslela ze neni secko asi ako ma byt ... 😀
@sunshine85 a akej farby bola krv? Lebo literatura uvadza ze az tretina zien na zaciatku tehu zvykne mat spinenie tmavej krvi az hnedej. A testy stale nic neukazuju?
@tamarka9 no do hneda to bolo...potom som si uz nerobila...lebo som myslela, ze teda MS sa mi asi spusta...teraz este pockam, lebo ma napadlo, ze sme to zo srandy skusali v den podla jonasa, to mal byt prvy den MS, to bolo 11.1. a keby sa, ze nahodou zadarilo, tak to bolo asi skoro na testy....
@sunshine85 ok tak skus pockat este, no posunuta ovulka by vysvetlovala mozno aj spinenie, ze telo nestihlo uplne zastavit proces ms, alebo uhniezdovanie mohlo sposobit, vtedy sa moze porusit tkanivo v maternici a cievky a trochu sa spini. Ale pokial nebola cervena krv, tak je dobre. Viem ze je to otrasne obdobie takto cakat, ale skus to, vyzera to dobre, no kazdopadne do tyzdna by to mohlo byt jasne... 😉
@tamarka9 no zacinam mat silny pocit, ze nic z toho nebude, lebo ma straaaasne zacina boliet brucho... asi sa predsa spusta.... rozmyslam, ze ci po zajdem k mudr., ze ci je nejaky problem, ked mi tak meskala, kedze mi nezvykne....
@sunshine85 no tak pockaj ci sa rozbehne ja som tiez mala silne bolesti ako na ms, ved uvidis. No a co sa tyka toho lekara, neviem aky je ten tvoj, ale nemyslim ze sa s tym bude nejako zaoberat, povie stresom, ochorenim alebo proste nieco take...tak drzim palce aby neprisla 😉
@tamarka9 to si si našla v zákone? Ja so asi pred rokom statnicovala z pracovného prava a pokiaľ má pamäť neklame prepustiť tá mozu iba za hrubé porušenie pracovného poriadku. Nevadí ani to, že nemáš tehu knižku, stačí potvrdenie od lekára.ako tehotná si v ochrannej dobe, mas nárok byť preložená na pracovnú pozíciu vhodnú stavu. 🙂
@radka333 za hrube porusenie pracovnej discipliny alebo kludne mozu povedat ze sa zrusila pracovna pozicia a podobne- rovnako ako ked si zamestnana na dobu neurcitu- mne to tak vysvetlila personalistka z byvalej firmy, takze naozaj sa ja nechcem hadat, iba to hovorim co mi ona povedala. A zatial nemam ani ziadne potvrdenie od lekara, este som tam nebola, ale uz sa chystam...ja nepotrebuje prehodit na inu poziciu pracujem v kancli s pc, skor ma trapilo ze keby som musela s pravdou von este pred skoncenim skusobnej, ze by to nedopadlo dobre ☹
Tak budem držať palce aby to dobre dopadlo a čo najmenej stresu 🙂
ahojte baby, som 44 DC, ms nikde, minuly tyzden testy negativne, dalsi si chcem urobit v sobotu rano,to bude 48DC, myslite,ze uz ukaze cosi? lebo ideme na ples, tak neviem co robit 😒 samozrejme sa tam bude pit,uvazovala som,ze ak mi vyjde negativny test a ms nedorazi,tak si vezmem vino a budem pit len to pre istotu...hlavne sa to nesmie nik dozvediet,ak by cosi bolo skor, ako to bude iste

@rybicka30 ano musis doniest potvrdenie od lekara najprv, ale ked pracujes na nejakej pozicii, ktora nie je v sulade s tehu, tak ti lekar musi dat potvrdenie skor, ako inym zenam. Nemusi to byt hned tehu knizka, staci potvrdenie...
A co sa tyka toho presneho dna tehu,asi preto ti ukazuju rozne, lebo nemas pravidelny cyklus. Ja si to pocitam na tejto stranke, velmi sa mi paci a teda na tych zahranicnych mi to vychadza vsade rovnako. Pocitam podla poslednej ms:
http://www.babymed.com/pregnancy-calendar-and-c...
ja som mala naposledy 5.12 takze takmer rovnako a mavam 27 dnove cyklus. Dnes som 6tt+2 🙂