icon

Pomôže mi Metformin otehotnieť?

horvathiova
20. dec 2021

Dobrý deň , čítala som že niektore ženy otehotneli po metmorfine , ak máte skúsenosti tak mi poraďte mám PCO
A či to môžem užívať spolu s duphastonom.

nerya
20. dec 2021

Ako by ti mal liek na cukrovku pomôcť otehotnieť? 🤷

dietatko2020
20. dec 2021

@nerya no tak, ze pomaha na inzulinovu rezistenciu (plus by mala byt aj uprava stravy)a niekedy to moze robit problemy pri otehotneni. A duphaston je len plus, ak sa aj zadari

hederamonstera
20. dec 2021

PCO je tzv.cukrovka vajecnilov, takze ak mas problem s ovulaciou a pod, tak ti moze pomoct vyriesit tento problem.
Ja som mala nabeh na PCOS, tiez mi predpisali metformin ale odmietla som ho. Vyriesila som si to protizapalovou dietou.

janetinka27
20. dec 2021

@horvathiova ano, pomaha na otehotnenie, ja chodim na endo-dia, beriem ho z dia dovodu, ale mam aj problemy s otehotnenim. moja dia dr. mi povedala, ze mi moze ten liek pomoct, aj ked ja ho sice beriem na dia - pretoze ho ordinuju aj zenam napr. s pco atd.
inzulinova rezistencia a pco mozu velmi silno suvisiet, je to teraz velmi casty jav.

christinka1
20. dec 2021

@horvathiova ahoj... Tiež som mala PCO a neužívala som metformin ale siofor čo je v podstate to isté...
Mávala som nepravidelný cyklus a tým pádom som nemavala ani ovuláciu... Upravilo mi to cyklus a dopomohlo k otehotneniu... Do 3 mesiacov som si našla vytúžené // 😊 a tie čiarky už budú mať 3 mesiace 🥰