icon

Potrat a opätovné otehotnenie

leonka26
18. aug 2021

Zdravím Vás, 20.7 my vyšiel pozitívny test...po týždni som dostala ms smutná som bola malá som silné bolesti..za 2 týždne som isla doktorovi na krv ze mi to stúplo 40 za tyzden zase 120 som uz mala a tento týždeň som mala 240hcg v krvi..syrasne sa obávam aby sa to nezopakovalo...ešte mam 11dni do ms mam sa obávať alebo je to v poriadku bol niekto na to podobne vďaka..

nikol789
18. aug 2021

@leonka26 ahoj ja som to mala presne tak isto ako ty. Teraz som znovu tehu 11 týždeň a všetko je zatiaľ v poriadku.
Brala som od začiatku utrogestan na vkladanie, plus každý týždeň k dr na injekcie.

leonka26
autor
18. aug 2021

@nikol789 a doktor ti kedy dal utrogestan?

miskamicha
18. aug 2021

@leonka26 to akoze hcg zo 40 bolo po tyzdni 120 a po dlasom tyzdni 240? Lebo trosku nerozumiem 🙂

bebotka
18. aug 2021

@leonka26 ako celkom nechápem, to sú hodnoty už po tom krvácaní či pred, nejak sa v tom topím a nechápem.

nikol789
18. aug 2021

@leonka26 ja som išla hneď k dr keďže som sa veľmi bála.... to bol cca 5tt a vtedy ešte nič nevidel len mi povedal že mám maternicu zmenenú na tehotenskú... hneď vtedy mi predpísať utrogestan... beriem ho doteraz.... ale postupne budeme asi vysádzať.... uvidíme... držím ti palce

miskamicha
18. aug 2021

@nikol789 ja som mala brat utrogestan do 16tt ale uzivam dodnes lebo posobi proti maknutiu krčka.

leonka26
autor
18. aug 2021

@nikol789 a to ti meskala ms?..lebo mňa baby strašia xe to pomaličky rastie 😔..tie hodnoty toho hcg ze je to mimomaternicove ja uz tu placem

leonka26
autor
18. aug 2021

@bebotka po krvácaní a momentálne nemám žiadne bolesti a po týždni mi to narástol len o polovičku ze to je malo 😔

nikol789
18. aug 2021

@miskamicha možno aj ja budem na tom podobne. Lekár len hovoril že neskôr budeme vysádzať ale neviem čo myslel pod tým neskôr... ale v podstate mi to je jedno že dokedy hlavne je nech je všetko v poriadku 🙏🏽

bebotka
18. aug 2021

@leonka26 no nieje to ktovie čo, niečo sa tam deje, nebola si na sone, lebo tým, že to číslo rastie tam to vyzerá, že tam niečo je, ale malo by sa to násobiť ob deň, takže u teba sa to zvyšuje strašne pomaličky

leonka26
autor
18. aug 2021

@bebotka bola som na Sone vaječníky mam čisté ja uz neviem😔

miskamicha
18. aug 2021

@leonka26 ano tak to je velmi ponaly rast...ma sa zdvojnasobovat kazde dva/tri dni..ak je to po krvacani, asi je tam nieco zbytkove. Toto na prosperujuce tehu nevyzera, moze ist aj o mimomaternicove, ale nemusi... drzim palce.

nikol789
18. aug 2021

@leonka26 aha prepáč ja som to zle pochopila /prečítala
Myslela som si že si potratila a teraz si znovu tehotná.
Preto som písala že som to mala rovnako.
Ale nie nemala...ja som potratila a potom o pól roka otehotnela....
No môžeš tam mat presne ako píšu vyššie niečo zostatkové ...

sjuzan0211
18. aug 2021

@leonka26 no nechcem ta strašiť ale tiež som to tak mala, pozitívny tehotenský test, za týždeň normálna menštruácia a hcg pomaly ale isto rástlo, a bolo z toho mimomaternicové tehotenstvo a nasledne laparoskopia

leonka26
autor
18. aug 2021

@sjuzan0211 a zobrali ti aj vajcovod?

leonka26
autor
19. aug 2021

@sjuzan0211 a nieje tam nejaká šanca žeby to bolo normálne tehotenstvo?

miskamicha
19. aug 2021

@leonka26 na sone je nieco vidno az ked je hcg 1000 a vyssie...ale pri nnt zvykne byt v okoli aj volna tekutina.

sjuzan0211
19. aug 2021

@leonka26 áno zobrali mi aj ľavý vajcovod..

leonka26
autor
19. aug 2021

@sjuzan0211 mňa začína boliest pravý a doktor povedal ze mam prísť a mne ešte ani ms nemeska

miskamicha
19. aug 2021

@leonka26 ved si pisala ze po pozit teste si dostala menstruaciu a nasledne po nej stupalo hcg. Tak hoc cakas dalsi cyklus a hcg stupa takyo,nie je tam nieco ok.

tajly
19. aug 2021

@leonka26 ahoj, mala som mmt dvakrat, v kazdom pripade prisla ms cca tyzden po meskani. Prvykrat to oznacili za spontany potrat, ale s tym, ze na vajcovode nieco vidia z vonkajsej strany.. hcg pomaly klesalo, potom trocha stuplo a zase pomaly klesalo az na 1, ale 6 tyzdnov som spinila. Nerobili mi nic, lebo na sone nic nevideli, ci to z vonkajsej strany vajcovodu je ono, alebo nie, chceli mi dat radsej metotrexat ci ako sa to vola, ale kedze hcg uz klesalo znovu, tak nic nerobili. Druhykrat to bolo podobne, tyzden po meskani znova ms, isla som do nemocnice a tam uz konecne skuseny doktor v 4tom tyzdni videl vo vajcovode nieco a do troch hodin som bola operovana a brali mi aj vajcovod, ze ten sa uz nedal zachranit. Pytali sa ma este predtym, ci mam menstruacne bolesti, mavala som ich len vecer a na to mi povedali, ze sa to tak prejavuje, ked sa telo ukludni…. Nechcem ta strasit, len ti pisem moju skusenost, to tvoje nemusi byt to, co som zazila ja, ale to hcg mi pride dost male a narast za tyzden uplne mizivy

leonka26
autor
19. aug 2021

@tajly zajtra mi ide skontrolovať ešte ten beta hcg a ked narastie idem na laparoskop a ked nie povedal ze ma skontroluje a môže sa to vstrebať...takže bábätko nebude už som si aj poplakala

tajly
19. aug 2021

@leonka26 uplne chapem ako sa citis, ale raz to preboli, dolezite je, aby ten problem vyriesili, nech si zdrava…

leonka26
autor
20. aug 2021

@tajly oni to chcú sledovať v ne.ocnici keď našli mi pri vajcovode cysticku