icon

Pozitívne tehotenské testy, ale nízke hladiny hCG

nnikm
25. mar 2025

Ahojte ,
Mali ste uz podobnú skusenosť ? Som uz totiz zufalá , mam 26 rokov 2 roky sa snazime o babo a bez vysledku . Na vysetrenia ma dr.poslala až teraz . Avsak mam pocit ako po tych vysetreniach chodim , že nikto mi neverí , že mám pozitivne testy . Na ukazku prikladám foto (kvalita nic moc nakoľko ich mam už par mesiacov v sufliku).Testy pozitivné ale hcg stale negat. raz hodnota 0,20 potom 2,48 . Pýtala som sa dr.ci je mozne že za tie 2 roky mi vyšli 7x pozit testy aj opakovane a tehotna som nebola , dr.povedala že biochem. Avšak vsade mi davaju do hlavy , že pri pozit teste neexistuje taká nizka hladina hcg.
Stalo sa Vam to niektorej ?
Ďakujem za odpovede vopred .

Pozitívne tehotenské testy, ale nízke hladiny hCGPozitívne tehotenské testy, ale nízke hladiny hCG
Strana
z2
nnikm
autor
25. mar 2025
stellarstar
25. mar 2025

Mohlo sa jednať o biochemické, ste už dávno mohli začať s vyšetreniami obaja

nnikm
autor
25. mar 2025

@stellarstar lenže aj po biochem.mi tvrdia , že hcg ma
vyssiu hodnotu ako su u mna , pri mojich hodnotách k otehotneniu vraj ani nedošlo . Ja už neviem ..

katuskamala1
25. mar 2025

Doktorka v nemocnici vravela, ze tolko co pozitivnych testov uz ona videla a tehotenstva ziadne,ze by nik neveril. Ona na zaklade svojich skusenosti testom absolutne neveri, ked meska menzes , treba prist na krv a na utz a je istota.

Mnohe testy falosne duchuju... Pritom tvoje sice ciarky su, ale tiez len slabe, pri pozitivite by mali uz byt riadne silne, samozrejme ak sa testuje par dni po meskajucej ms a nie hned v ten den ci skor...

Ja by som ti radila neriesit uz testy, ako vidis, zle ti to robi na psychiku. Zverte sa do ruk lekarom v CAR , nie v obyc gynekologickej ambulancii...

Drzim palce

Ps: viem o com hovorim, mam deti z ivf..

majamat
25. mar 2025

@nnikm tu na MK som velkarat idela pozicivne testy a teda ehu to tiez nebolo.
test sa ma za pozitivny povazovat az ked je jasne pozotovny, opakovane a riadne zosilnie.

jednoducho v tehu musi byt pozitivne HCG. ak pozitivne nie je, o tehu sa nejedna

stellarstar
25. mar 2025

@nnikm to už teraz nerieš, riešte komplet spg u tvojho muža, genetické testy, ty endokrinológia, hematológia, repro imunológia atd aby ste vedeli či je chyba u teba či u neho

nnikm
autor
25. mar 2025

@katuskamala1 Ďakujem za odpoved 🙂 testujem sa po vynechani ms , naposledu genetik mi povedal , že hned po co i len slabom teste mam ist k dr na odber . Avšak vieme ako to chodí povedia dojdite za par tyzdnov až ... ciže doteraz som verila testom az kym nedosla po par dnoch meskajuca ms. Naposledy som mesiac nemala menzes a mala som pozit testy sla som k dr a hodnota 0,20hcg .. tak som ich uz od zlosti vsetky vyhodila. Len mi neda ta myslienka , že na mna pozeraju jak na tenegerku ktora si tie testy vymyšľa.
Nad CAR uvazujem po zlych skusenostiach s lekarmi len neviem ako to je tam s cenami ..

majamat
25. mar 2025

a ano, HCG klesa pomaly, neklesne zo dna na den, rpiapdne z hodiny na hodinu.
test uakze pozitivitu len v pripade, ez HCG je v urcitej vyske, co som niekde nasla tak okolo 50-100.

jedna lekarnicka sa vyjadrila, ze duchov sposbuju aj nejake mikroorganizmy v posve, proste asi produkuju nieco podobne, co test dokaze zachytit.

nnikm
autor
25. mar 2025

@stellarstar ano uz som objednaná ...uvidime vysledky🙂

stellarstar
25. mar 2025

@nnikm ceny nájdeš na každej stránke car, ale zaleží veľa od toho co ti budu robiť, aké vyšetrenie, či idete do iui či do ivf, aký spôsob oplodnenia zvolíte, koľko kolečiek budete potrebovať atd atd

nnikm
autor
25. mar 2025

@majamat dakujem za odpoved 🙂

majamat
25. mar 2025

@nnikm este je moznost testovania HCG ako samoplatca.
pripadne dost gvalia digi testy, ale teda aj tie "duchuju" v pripade, ez sa robia skoro. test casto ukaze 1-2t, pricom v tak nizkom tt nemoze byt dostatocne vysoke HCG,a by ho s istotou test zachytil.
ak by si takyto test pouzila, tak az po vynechani ms a ak tam bude 2-3, alebo 3+ tomu uz sa verit da. ak tam bude 1-2 je to neiste, obzvlast po vynechani uz je to nizke cislo.

nnikm
autor
25. mar 2025

@majamat nooo tie digi testy 1-2t som uz mala ajaaaaj habadej ... preto uz len vysledkom z krvi uverim . Raz na pohotovosti napisali zaver - menzes - pricina krvacania , dosla som k svojej dr. tá , že potrat . Tak už ozaj človek sa moze spoliehat len na svoj zdravy rozum ..

majamat
25. mar 2025

@nnikm no ako som pisala. digi test sa da povazovat za spolahlivy, ked tam je vyssi tt ako 1-2. cize az od 2 vyssie.

polovnicka92
26. mar 2025

Ahoj, a skúšala si aj iný test ako tento? Lebo ak je to pepino, tak on takéto jemne čiarky robí

smajliica
26. mar 2025

Testy by mali zachytiť HCG od nejakej hodnoty (10, 15 alebo 25 v závislosti od testu). Ak krvné testy ukazujú, že také hodnoty nemáš tak tehotná nie si ani si nebola.

Otázne je, že prečo ti vychádza pozitívny test aj keď nie si tehotná. Niektoré tehotenské testy zachytávajú aj iné hormóny, ako napr progesterón alebo LH. Možno máš veľa niektorého z nich? Môže sa stať ak máš napr cystu. Doktorka ti robila aj nejaké vyšetrenia? Spravila hormonálny profil?

nnikm
autor
26. mar 2025

@polovnicka92 ano aj od inych značiek

nnikm
autor
26. mar 2025

@smajliica cystu nemám a hormonalny profil nie lebo vraj tehotniem ale neudrzi sa to . Poslali ma na reprodukcnu imuno , hematologiu a ku genetikovi s tym ze mi dr.na vymenný papier napisala - sklon k habitualnemu potracaniu . Z tohto som usudzovala teda ze som tehotba bola a biochem. avsak potom doslo to ze pri takych nizkych hodnotach hcg som tehotna nebola. Takze teraz zistit ci teda tehotniem ozaj alebo nie ...tusim si sama budem musiet vyziadat dalsie vysetrenia alebo zmenit dr.

sense
26. mar 2025

Ale tie tri testy nesilneli. Takéto čiarky robí veľa testov a o tehotenstvo nejde...odber na hcg si vieš zaplatiť aj sama. Testy by mali obden silnieť.
Takisto ak sa snažíte 2roky bolo by dobré navštíviť CAR. A urobiť kompletné vysetrenia
A určite treba trvať na hormonálnou profile. Lebo zvláštne že ťa posiela lekár kade-tade a základnú vec neurobí

mariska1989
26. mar 2025

No ako ideš na krv keď ti vyjde taky test tak je jasne že už potom ti z krvi neukáže to co by si chcela proste tebe môže dôjsť k uhnuezdeniu q napríklad 1/2 dni ti už odchadza ( biochemické tehotenstvo) potom sa samozrejme môže stať že ti test ukáže ešte také niečo. Čo tak vyskúšať duphaston brať po ovulacii aby sa to udržalo že čo sa bude diať.

nnikm
autor
26. mar 2025

@mariska1989 duphaston mi teraz prepisali tak od tohto cyklu idem skusit. Uz ma napadlo aj mimomaternicove ...to by zachytilo hcg aj tak ci nie ?

nnikm
autor
26. mar 2025

@sense boli mesiace ked testy silneli ale aj slabli ... a ano tiez mi bolo divne ze zakladne vysetrenia nie a posiela ma takto... pred rokom som jej hovorila ze sa snazime a nic ...a az teraz to zacala riesit.

sense
26. mar 2025

@nnikm tak by som zmenila lekára

mariska1989
26. mar 2025

@nnikm a aj si povedala ako sa dlho snažíte. Zväčša to dr nechávajú keď rok / rok a pol nič. Ale nakoľko tebe testy ukazovali a potom krv nič nemala sa podľa mňa od čoho odraziť. Popravde tiež som mala blbú skúsenosť kedy mi po potrate vyšiel test bola som u Dr dala mi duphaston a za dva dni som si urobila test chcela som mať taký ten parádny test naporiadok 2 silné a test mi vyšiel slabsi ako pred tým. Tak a
Šikovno k dr tiež mi sestrička dala test urobil sa a co to vyšlo a brali krv . Vyšlo 4 . Co ešte naznačuje tehotenstvo a ta pi..... dala ze to bola ms hneď som hľadala novú dr . Takže možno by nebolo zle aby si zmenila aj ty .

nnikm
autor
26. mar 2025

@mariska1989 toto ma tom štve , povedia ze moc sa sledujem no ale kto by sa furt netestoval ked sa snazite o dieta a meska ti ms jasne ze sa testnes a sledujes... ved jak mi ppvedala ze potrat vysla som z ambulancie k sestricke a ona ze co som taka bez nalady hovorim a vy by ste aku naladu mali po dalsom neuspesnom .... akoze ozaj . Kazdopadne Vam kazdej dakujem za postrehy a rady ...snad sa to posunie lepsim smerom .

majamat
26. mar 2025

@mariska1989 HCG 4 je v norme, nenaznacuje tehu, norma je pokial viem do 5.

mariska1989
26. mar 2025

@nnikm ja to poznám a veľmi dobre . Jazda sne nejaká ja som pri úspešnom rehu sa otestovaka aj v 10 týždni co ti poviem i jed viem ze by to nemalo vyznam

mariska1989
26. mar 2025

@majamat sestrička mi vravela že 4 je hranica ale ja som mala na 100% vyšší hcg lebo keď som sa testovala fakt som vtedy mala čiarku inu ako o 2 či 3 dní neskôr co bola slabšia takže proste u mňa skončila hneď keď mi zadrela tu vetu že ms

majamat
26. mar 2025

@mariska1989 test vychadza pozitivne, ked je hcg minimalne na 50. prinizkych hodnotach nebudu jasne ciarky. za 2-3dni klesne,a le ci dokaze tak rychlo, to neviem. pri dokazatelne tehotnych zenach, ktore maju uz vyssi tt, klesa HCG dlho, aj ked je vyssie,a le klesa aj 2m, cize za 20x dlhsie odbobie, preto neviem,c i moze tak rychlo poklesnut na normu.
a teda niekde som pocula, ze este medzi 5 a tusim 35 je "seda zona" neviem co to presne znamena, ale vraj ani toto nie je iste tehu.

mimi013
26. mar 2025

@majamat podla mna je to s digi testom, ktory ukaze 1-2+ individualne. Ja im doverujem, nesklamal este. Mne takto ukazal v sobotu 1-2, palickovy ukazal jasnejsieho ducha, v pondelok som bola na krv a hcg hormon hodnota 160. V stredu uz na palickovom kolajnice. Tak neviem. 🤷🏼‍♀️ nemyslim ze je spravne oznacit ho za nespolahlivy.

Strana
z2