icon

Pozitívne tehotenské testy, ale nízke hladiny hCG

nnikm
25. mar 2025

Ahojte ,
Mali ste uz podobnú skusenosť ? Som uz totiz zufalá , mam 26 rokov 2 roky sa snazime o babo a bez vysledku . Na vysetrenia ma dr.poslala až teraz . Avsak mam pocit ako po tych vysetreniach chodim , že nikto mi neverí , že mám pozitivne testy . Na ukazku prikladám foto (kvalita nic moc nakoľko ich mam už par mesiacov v sufliku).Testy pozitivné ale hcg stale negat. raz hodnota 0,20 potom 2,48 . Pýtala som sa dr.ci je mozne že za tie 2 roky mi vyšli 7x pozit testy aj opakovane a tehotna som nebola , dr.povedala že biochem. Avšak vsade mi davaju do hlavy , že pri pozit teste neexistuje taká nizka hladina hcg.
Stalo sa Vam to niektorej ?
Ďakujem za odpovede vopred .

Pozitívne tehotenské testy, ale nízke hladiny hCGPozitívne tehotenské testy, ale nízke hladiny hCG
Strana
z2
majamat
26. mar 2025

@mimi013 no ale ak ukaze aj zene, ktora nie je tehu.
ako relevnatny je potom ten vysledok?
pravdepodbnost je teda velmi nizka.

1t po ovulke, cize 3tt ( co je oznacene na teste ako 1 z tej frazy 1-2 ) sa vobec HCG este netvori.
2t po ovulke cize 4tt sa hcg sice tvori, ale ak sa hodnoty zdvojnasobuju, potom na konci tohoto tyzdna je hodnota okolo 50.
ono to resne vychadza, norma je do 5,
7dpo je tiez do 5 ( tu je ten 1t po ovulke/ 3tt )
9dpo - 10 ( zhruba sa zakazdym zdvojnasobuje )
11dpo - 20
13dpo - 40
15dpo - 80, cize na ten 14dpo ( cize 2t po ovulke/ 4tt ) moze byt tak 50.
17dpo bude 160.
19dpo 320
21dpo 640 ( tu konci 3t po ovulke/5tt )

aj ked refer. hodnoty su uvedene do 426, no treba brat do uvahy, ze statisticka skupina zien, vdaka ktorym tieto referencne hodnot yboli vytvorene zahrnala aj zeny, ktore mohli mat ovulku aj o tyzden skor cize tieto zeny budu mat hodnoty ako keby boli tehu o tyzden skor. cize tie s primernym tehu maju do 50 ( samozrejme budu odchylky ), no tie so skorou ovulkou budu mat napr do tych 640 a naopak te s neskorou budu mat len do 5.
kazdopadne pri beznom tehu 1t po ovulke tst nemoze HCG zachytit, kedze sa netvori ziadne. 2t sa rozbieha,a le hodnoty su tak nizke, ze test to moze zachytit len v pripade, ze ovulka bola skor, alebo v pripade, ze sa jedna uz o koniec 2t po ovulke, cize nie tak clekom 1-2t, ako test ukazuje, ale skor 2t, alebo uz to prechadza do 2-3t. HCG by malo byt aspon nad 50 aby to test zachytil, lebo vsetko HCG co je v krvi nejde do mocu, preto ked ho je malo, este tot est zachytit nevie.

tinka021
29. máj 2025

Dobrý deň, chcem sa spýtať či ste sa s tým už niekto stretli.. Cyklus mám už roky pravidelne po 25 dňoch. Tentoraz mi menštruácia meška 15 dní, doktorka povedala, že sliznica je vyššia a môže z toho byť tehu a hcg v krvi bolo negatívne. No testy si robím každý deň ráno a je tam slabá čiarka a aj poobede vyjde duch. Neviem čo mám od toho čakať.

tinka021
29. máj 2025
@tinka021

Dobrý deň, chcem sa spýtať či ste sa s tým už niekto stretli.. Cyklus mám už roky pravidelne po 25 dňoch. Tentoraz mi menštruácia meška 15 dní, doktorka povedala, že sliznica je vyššia a môže z toho byť tehu a hcg v krvi bolo negatívne. No testy si robím každý deň ráno a je tam slabá čiarka a aj poobede vyjde duch. Neviem čo mám od toho čakať.

majamat
29. máj 2025
@tinka021

@tinka021 mnohe testy duchuju. ak ti ciarka nesilnie, tehu to nebude.
po 15dnovom meskani aj pri posunutej ovulke uz musia byt testy jasne pozitivne - cize mali by na nich byt kolejnice.

ide o to, ze v primere je ovulka asi uprotred cyklu a na konci cyklu, resp pri prechode do dlasieho,c o je v obdobi, ked ma prist ms je HCG v dostatocnej vyske, aby sa dalo zachytit testom. je to zhruba tie 2t po ovulke.
ak sa ale oculka posunie, hoci na koniec cyklu, co v zasade znamena, ze cyklus by za normalnych okolnosti bol predlzeny, cize povedzme na 25den cyklu, po 2t by ale uz musel byt test jasne pozitivny.

zeny, ktore cez ms este nemali pozitivny test, mali neskor ovulku, preto nebol pozitivny. nie kazda vie, kedy presne ovulka prebehla, no tie 2t po ovulke uz sa HCG tvori.

a teda neviem kedy bol odber HCG, ale ak je negativne a duch an tese, tak nemozes mat ducha z HCG, kezde ho nemas v krvi a uz vobec nie v moci.

Strana
z2