icon

Prázdny plodový vak v 8. týždni tehotenstva

chrustik2008
26. jún 2025

Ahojte, dnes som bola na prvej kontrole u Dr. a zevraj mám byt v 8tt ale vidí na sone len prázdny vak a aj ten je podľa veľkosti ako v 6tt. Stretla ste sa s tým niekto? Mám ísť v pondelok na kontrolu nakoľko mi zobral krv na Hcg. Mala som aj špinenie jeden deň. Mám ešte nádej že bude plod v poriadku alebo sa mám zmieriť so svojim osudom? Ďakujem za každú skúsenosť 🙏🏻
PS srdcov tep vôbec nepočúval.

sisa_s
26. jún 2025

Prazdny vak = nie je tam plod (embryo), nemal teda aky tep pocuvat..ak nebola posunuta ovulacia, tak moze ist o anembryolu

kiwi3
26. jún 2025

ano, je to pomerne bezna vec, anembryola. zial s tym uz asi nic nepravis.

dixitka
26. jún 2025

@chrustik2008 ja som to mala rovnako, len bol tam aj žĺtkový vak a 2 mm plodík, ale týždne ako ty - mala som byť v 8., nález zodpovedal 6. Bol to žiaľ missed abort. No ak by si mala ovuláciu neskôr, cca 4 týždne po začiatku poslednej menštruácie, môže to byť ok. Vieš, kedy si mala ovuláciu? Prípadne kedy si mala prvý pozitívny test (čiarka silná/slabá?)? Podľa toho by sa dalo odhadnúť, či je ešte šanca, že to bude v poriadku.

chrustik2008
autor
26. jún 2025
@dixitka

@chrustik2008 ja som to mala rovnako, len bol tam aj žĺtkový vak a 2 mm plodík, ale týždne ako ty - mala som byť v 8., nález zodpovedal 6. Bol to žiaľ missed abort. No ak by si mala ovuláciu neskôr, cca 4 týždne po začiatku poslednej menštruácie, môže to byť ok. Vieš, kedy si mala ovuláciu? Prípadne kedy si mala prvý pozitívny test (čiarka silná/slabá?)? Podľa toho by sa dalo odhadnúť, či je ešte šanca, že to bude v poriadku.

@dixitka poslednú menštruáciu som mala 1.5. A pozitívny test som mala 4. Júna a mala som digitálny ten ukazoval 1-2 a klasicky som mala takú slabšiu čiarku.

colsami
26. jún 2025

Srdce nemal ake pocuvat, ked si mala prazdny vak.

Ak si mala oneskorenu ovu a dajme tomu si realne 5-6 tt, este sa stav moze zmenit. Ale ak si realne 8tt a vak je prazdny, nevesti to nic dobre.

dixitka
26. jún 2025
@chrustik2008

@dixitka poslednú menštruáciu som mala 1.5. A pozitívny test som mala 4. Júna a mala som digitálny ten ukazoval 1-2 a klasicky som mala takú slabšiu čiarku.

@chrustik2008 no tak podľa toho mohla byť ovulácia naozaj o taký týždeň neskôr, možno 10 dní… úplne stratené to teda asi ešte nie je, ale priprav sa radšej aj na tú horšiu možnosť… držím palce

chrustik2008
autor
26. jún 2025
@dixitka

@chrustik2008 no tak podľa toho mohla byť ovulácia naozaj o taký týždeň neskôr, možno 10 dní… úplne stratené to teda asi ešte nie je, ale priprav sa radšej aj na tú horšiu možnosť… držím palce

@dixitka ďakujem pekne za radu 🙏🏻❤️

libu88
26. jún 2025
@dixitka

@dixitka ja som mala tak isto pred rokom

chrustik2008
autor
26. jún 2025
@libu88

@dixitka ja som mala tak isto pred rokom

@libu88 a ako to dopadlo?

libu88
26. jún 2025
@chrustik2008

@libu88 a ako to dopadlo?

@chrustik2008 missed abortion nasledovala kyretáž….

basska_b
26. jún 2025

Mne sa stalo v 7tt, ze tam bol prazdny vak, tak pokrcil plecami a povedal, pridte o 2 tyzdne a uvidime. Zrazu silnejsie pritlacil sondu a zjavilo sa tam, vratane srdiecka. A to ma vyborne sono, za ktore si aj zeny u neho sukromne platili 100eur morfo sono v 20tt. Urcite som vtedy otehotnela neskor ako 14DC kojila som 14mesacnu dceru a cyklus mal aj 38 dni, pricom moja lutealna faza je 12 dni. Drzim paste! Este to nemusi nic znamenat, kedze velkostne zodpoveda 6tt.

malinka158
26. jún 2025

Ja som to mala tiez takto. Bola som v 8.tyzdni a a vyvoj prestal niekedy v 6.tyzdni. Bol tam iba prazdni vak. U mna ani HCG nestupalo spravne, takze mi dali tabletku na zastavenie tehotenstva

chrustik2008
autor
26. jún 2025
@basska_b

Mne sa stalo v 7tt, ze tam bol prazdny vak, tak pokrcil plecami a povedal, pridte o 2 tyzdne a uvidime. Zrazu silnejsie pritlacil sondu a zjavilo sa tam, vratane srdiecka. A to ma vyborne sono, za ktore si aj zeny u neho sukromne platili 100eur morfo sono v 20tt. Urcite som vtedy otehotnela neskor ako 14DC kojila som 14mesacnu dceru a cyklus mal aj 38 dni, pricom moja lutealna faza je 12 dni. Drzim paste! Este to nemusi nic znamenat, kedze velkostne zodpoveda 6tt.

@basska_b a následne bolo všetko poriadku?

krasneleto
26. jún 2025

stratene to uplne nie je podla toho , ako uvadzas ze bola ovu... drzim palce

basska_b
27. jún 2025
@chrustik2008

@basska_b a následne bolo všetko poriadku?

@chrustik2008 Bolo bolo, uz ma 5.5roka 👍🏻 akurat tu lezi na zemi a reve, ze chce dalsi nanuk 😅

mariska1989
27. jún 2025

Toto nebude ani posunutá ovu nakoľko ti 4.6 ukázal digitálny a keby som počítala 2 týždeň od toho 4 ze keby aj meškali 1 deň ms tak dávno by tam uz niečo bolo . Prepáč je mi to ľúto ale môj názor je že tehu nebudeš. Príroda sa postarala ináč ale to neznamená ze ďalší pokus nemôže byť úspešný nám sa podarilo po prvej ms po kyretaži otehotnieť ( v skratke ak pôjdeš na kyretaž budeš mat maternicu ako pooranu a je väčšia šanca otehotnieť

chrustik2008
autor
27. jún 2025
@mariska1989

Toto nebude ani posunutá ovu nakoľko ti 4.6 ukázal digitálny a keby som počítala 2 týždeň od toho 4 ze keby aj meškali 1 deň ms tak dávno by tam uz niečo bolo . Prepáč je mi to ľúto ale môj názor je že tehu nebudeš. Príroda sa postarala ináč ale to neznamená ze ďalší pokus nemôže byť úspešný nám sa podarilo po prvej ms po kyretaži otehotnieť ( v skratke ak pôjdeš na kyretaž budeš mat maternicu ako pooranu a je väčšia šanca otehotnieť

@mariska1989 a v pohode? Lebo som čítala že sa odporúča čakať? Neboli komplikácie?

chrustik2008
autor
27. jún 2025
@basska_b

@chrustik2008 Bolo bolo, uz ma 5.5roka 👍🏻 akurat tu lezi na zemi a reve, ze chce dalsi nanuk 😅

@basska_b a neposlali ťa na kyretaz alebo ako to cele bolo? Mám ísť znova v pondelok a veľmi sa obavám čo povie lekár?

1_silvia
27. jún 2025

@chrustik2008 tiež som to zacila.... Čakali sme do 12tt, keďže som nemala ziadne potiaze ani krvácanie. Od zaciatku to vsak bolo oneskorene tehu, ešte s podozrením na mimomaternicove, keďže hcg bolo vysoké a v maternici nič nebolo vidieť, neskôr sa objavil plodovy vak v maternici a o ďalší týždeň aj plod, no bol malinký a zdeformovany a nenabehla ani akcia srdca. Kiež by to nebol tvoj prípad❤️

mariska1989
27. jún 2025
@chrustik2008

@mariska1989 a v pohode? Lebo som čítala že sa odporúča čakať? Neboli komplikácie?

@chrustik2008 boli v 6 tt som potratila ale dovod bol uplne iny totiž velka pravdepodobnosť potratu v 12 tt pripisujú toxoplazme ktorá mi bola zistená u novej dr čerstvo prekonaná ale nasledujúce tehu ok teraz beha po dome 5 ročná

basska_b
28. jún 2025
@chrustik2008

@basska_b a neposlali ťa na kyretaz alebo ako to cele bolo? Mám ísť znova v pondelok a veľmi sa obavám čo povie lekár?

@chrustik2008 Nie nie. Mna poslali na kyret, ked nebola akcia srdiecka v 11tt ale to bolo ine tehotenstvo o 2 roky neskor. Na kyret sa posiela bud ked je po 7tt vidno plod bez akcie srdca, alebo ked ani po 2 tyzdnoch plodik/vak nerastie, ziadny posun...
V mojom pripade, ked v 7+1 bolo vidno len vak, chcel doktor 2 tyzdne pockat.

edithp
30. jún 2025

Ahoj, tak ako si dopadla?
Ja som to mala úplne rovnaké, zial u mňa to skončilo tak, že v piatok som bola na kyrete 😢 veľmi dúfam, že ty to budeš mať v poriadku 🙏♥️

mariska1989
4. júl 2025

Ahoj ako teda to dopadlo ?