Prečo kupovať plastové tehotenské testy?
Rozmyslali ste uz, ze kazetove tehotenske testy produkuju zbytocny odpad a este su aj zbytocne drahsie? Preco to kupujete?
Nahodou, celkom zaujimava uvaha. Asi to vyzera krajsie. Iny dovod tiez neviem.
@rachel36a Vies o tom, ze si vies kupit obycajne palickove testy, krore su aj lacnejsie.
@beata_k A potom pod tym sklom ani nevidia ciarku a este ich aj musia rozoberat.
Tak ja chapem, ze ju velmi, velmi chcu vidiet. No zbytocne nahanaju duchov a ine prizraky.
Keď máš ms co používaš?
mam 4 deti a vzdy som pouzivala iba palickove testy, za par sekund presny vysledok a nijake duchy. Velmi zaujimavy postreh autorky, tie plasty su skutocne nepotrebne. Aj zubne kefky mame cela rodina drevene, uz roky. Perfektna alternativa.
Viem, ale viem aj to, ze plastoveho odpadu je z inych veci ovela viac ako z tehu testov...
Ano, tiez sa nad tym zamyslam. Suhlasim s tebou. Clearblue s tehotenskym tyzdnom treba rozobrat a bateriu vyhodit do odpadu specialne na to urcenom. Dufam, ze zeny tie baterie separuju.
Ja si myslim ze odpoved na tvoju otazku je prosta, ze su jednoduchsie na pouzitie, vybalis, pouzijes, vyhodis. Lenze to asi vies a len chces pasivne agresivnym sposobom poukazat na ich zataz na zivotne prostredie.
@janica_ vobec nie su jednoduchsie na pouzitie, prave naopak, ak zaratas zlozenie plastoveho vrchnaka, tak je to ukon navyse
@andrejka88888 napr ja drevenú kefku do úst nedám skúšala som 2 rôzne značky a teda brrr ako keby som skriabala nechtami polystyrén také nechutne mi to bolo ako sa mi to drevo "zadieralo" v hube
A zamyslel sa niekto vôbec nad tým, že sa výroba vatových tyčiniek, plastového príboru , slamiek a iných predmetov sa preorientovala na drevené a papierové, ale akosi nikoho netrápi, že miesto tých plastov je potreba teraz vyrúbať množstvo dreva z lesov?
Nad tymto som uz velka krat rozmyslala. Okrem toho, ze niektore zeny roky su kazdy mesiac schopne spravit si 10 testov kde hladaju duchov tak este si kupim drahe plastove testy a potom ich rozoberem aby som poriadne videla, ze je negativny 😏
Vazne toto das ako argument, plastovy vrchnak? Musis zohnat nadobu na moc, trafit sa, vyliat, umyt, uskladnit.
@janica_ Ty si zacala. Nadobu potrebujes pri oboch testoch, ale ak sa vies trafit aj bez nadoby, mozes triafat oba testy.
Viesco v tomto pripade suhlasim, neuvedomila som si ze hovoris o kazetovych ked si este spomenula plastovy vrchnak co teda v pripade kazetovych neviem ako vyzera lebo som taky nemala. Ale podstata je v tom, ze ti asi tazko niekto odpovie ked caka ze sa do neho pustis.
Je mi to jedno. Tehotenský test som použila až 1x vo svojom živote, takže nemala som dôvod nad tým nejak zásadne "rozmýšľať"... Proste som vzala, čo mi lekárnička ponúkla.
Lebo za a, iny v obchode nebol a za b, nie je kazetovy ako kazetovy.
A kedze som v zivote pouzila asi 10 testov a z toho 3x clearblue, tak to zivotne prostredie rozchodi. A tie, co chcu byt tehotne a nedari sa alebo testuju prvu ligu, tak tieto osoby absolutne nejaky plastovy odpad netrapi, kedze su zamestnane lovenim dvoch paliciek I I v tom plaste....🙃
Terajší dospelý a hlavne tí 40+ neboli zvyknutí na obmedzovanie sa v čomkoľvek. Žiadne ekologické zmýšľanie, nikto ich to v škole neučil, ani rodičia lebo to jednoducho neexistovalo. Žiadne triedenie odpadu, nič. Je to tu vlastne len pár rokov, že sa triedi odpad aj to len vďaka príkazu EÚ. Pomaly sa to dostáva na všetky miesta ako školy, úrady, verejné priestory, ale napríklad aj cintoríny, kde je pozoruhodne veľa odpadu. Zostáva len dúfať, že dnešné deti budú edukovať rodičov a starých rodičov. A že mladí dospelí sú viac uvedomelí. Ide to pomaly. Na koľkých miestach ešte chýba obyčajný kôš a nie to na separovaný odpad. O sto rokov tu už nikto z nás nebude. A stále je to v našej mentalite o tom, že ľudia majú kopec iných starostí ako separovanie, ktorého nerealizácia ich aj tak nedostihne. Budú to pravnúčatá a ich potomkovia, ktorí budú žiť v tých dôsledkoch. Myslím si, že sa o tom málo rozpráva v spoločnosti, málo v parlamente. Málo sa uvádzajú konkrétne veci. Stále je to všeobecná rovina ako separujte, šetrite vodou, energiami, atď., ale vlastne sa málokedy povie prečo to treba robiť. Možno odmeňovací systém by bol lepší. Ak správne vyseparuješ, budeš platiť menej za odpad. Ale to sa napr. v činžiakoch nedá úplne dosledovať. Stále je to boj jednotlivcov voči obrovským množstvám iných ľudí. Ľahostajnosť dnešnej doby prinesie veľké trápenie ďalším generáciám. Zmena dreva za plast tiež nie je úplne ok, aj keď sa lepšie rozloží. Ale existujú aj skvelé nápady, sú jedlé obaly, sklenené. Ok, veď drevená zubná kefka zas nepoloží polku amazonského pralesa. Musíme sa zamýšľať aj nad tým, či výroba nových druhov obalov nie je v dôsledku horšia katastrofa ako ten plast. Treba si uvedomiť, že min. 50% kyslíka sa tvorí v oceánoch. Nie sú to len stromy. A ako tie oceány vyzerajú? Musíme tou ekológiou žiť. Musí to byť v nás od malička. Vštepované od rodičov, nie len od škôlky a školy, to je neskoro. Koľko ľudí vie kam má odovzdať olej a aj to robí? Koľkí radšej vhodia batérie do koša ako ich zaniesť na odberné miesto? Koľkí nevedia ako vlastne a čo majú separovať? Tehotenské testy su nič oproti jednorazovým plienkam. Koľko vecí si radšej kúpime než by sme si starú mali opraviť? Koľko vecí meníme lebo sa nám páči proste iná? Koľko nekvalitného oblečenia kupujeme lebo je lacné? Dokedy? Dovtedy kým nepochopíme, že šťastie a radosť z novej veci je veeeelmi prchavá a nie to je v živote podstatné. Ak zrazu nebude pitná voda, nebude možné konzumovať morské živočíchy a pod. Za 30 rokov sa zdvojnásobil počet ľudí na Zemi. Je nás veľmi veľa a veľmi veľa negramotných a o ekologickej gramotnosti ani nehovorím. Tak poďme v malom tlačiť na okolie, aby sme sa tu mali lepšie. Nebuďte otravní a nepoučujte, ľudia sú vyčerpaní životom. Buďte motivační. Prehoďte niekedy vetičku ako minule som čítala, že z 30 pet fliaš dokážu vyrobiť bundu. Alebo z 670 plechoviek bicykel. Ak máte v živote to šťastie, že ste šťastní a zostáva vám energia pre túto tému, vzdelávajte sa, hľadajte konkrétne rady, tipy a rozsievajte ich okolo vás. Povedzte sem tam, že nechápete ako ľudia kašlú na prostredie, veď je toľko možností ako sa oň starať. Niekedy stačí jeden rozhovor a veci sa dokážu zmeniť 🌍
Nikdy mi to takto nenapadlo, ale pravdu máš. Ja som ale tiez kupovala tie palickove, kvôli cene. Ale pár krát za život kedy som chcela rýchlo test a vzala to čo mali v lekárni som mala aj s plastovým obalom

Kokso, dnes uz som tu citala kadeco, ale toto je top..…prestanme pouzivat aj zubne kefky, lebo tych na na celom svete pouzije podstatne viac ako kazetovych testov