icon

Prečo test neukazuje tmavšiu čiarku?

Včera o 05:37

Zdravím,
MS mi mešká už 17 dní. Prvý test ukázal čiarku slabšiu ale dosť zjavnú, že som tehotná. Na druhý deň som si robila test digitálny ktorý ukázal 1-2+, volala som ku doktorke objednaná som na vyšetrenie budúci týždeň a dnes ráno som si len tak spravila test a tá čiarka mi nepríde nejak extra silna. Môže byt niečo zle? Príznaky mám stále rovnaké.

Prečo test neukazuje tmavšiu čiarku?
maskpure
Včera o 05:48

Záleží koľko dni prešlo od prvého testu a tohto. Porovnaj ich a uvidíš. Na 17 dní meškania je slabá, ale ak bola ovulácia neskôr, tak je to ok.

autor
Včera o 05:51
@maskpure

Záleží koľko dni prešlo od prvého testu a tohto. Porovnaj ich a uvidíš. Na 17 dní meškania je slabá, ale ak bola ovulácia neskôr, tak je to ok.

@maskpure od prvého testu 2 týždne, každý je inej značky, ale je pravda že ten pred 2 týždňami bol ešte svetlejší ale 2 týždne je dosť dlha doba podľa mna, mám skúsiť radšej rovnakú značku na porovnanie ?

anonym_f4f5af
Včera o 06:01

Ved mas dve ciarky. Co viac chces?

dixitka
Včera o 06:10

Keďže už si cca 30 dní po ovulácii, je pravdepodobné, že hcg je tak vysoké, že test už laicky povedané blbne (odborný názov je hook effect, ak si chceš o tom pogoogliť). A silné čiarky by ukázal paradoxne keby si ten moč zriedila vodou.

Ale je tu aj možnosť zamlčaného potratu, kedy hcg stúpať prestane, resp. aj klesá. Odporúčam teraz nechať testy tak a počkať na kontrolu u dr. To jediné ti dá definitívnu odpoveď. Držím palce 🙂

anonym_9b288a
Včera o 06:38

na 17 den meskania ms (ak vieš kedy bola ovulacia) je test dosť slabý... Mala som take pri biochemickom pred 2 mesiacmi :(

anonym_9b288a
Včera o 06:40
@anonym_f4f5af

Ved mas dve ciarky. Co viac chces?

@anonym_f4f5af bola si niekedy tehotna? Lebo takuto blbost napisať.. Samozrejme, že ma obavu lebo čiarka po 2t od prveho testu ma byť vyrazne tmavšia kedže HCG stupa ...

autor
Včera o 06:41
@anonym_9b288a

na 17 den meskania ms (ak vieš kedy bola ovulacia) je test dosť slabý... Mala som take pri biochemickom pred 2 mesiacmi :(

@anonym_9b288a presne neviem kedy bola ovulacia, a ako to ďalej pokračovalo u vás? mala ste aj tehotenské príznaky nejaké ? kedy sa potom spustilo krvácanie ?

anonym_9b288a
Včera o 06:43
@anonym_autor

@anonym_9b288a presne neviem kedy bola ovulacia, a ako to ďalej pokračovalo u vás? mala ste aj tehotenské príznaky nejaké ? kedy sa potom spustilo krvácanie ?

@anonym_autor ja som mala digi 1-2, potom mi ukazovalo aj 2-3 ale občas som mala špinenie. Testy boli stale rovnake, aj slabšie až sa v 6tt ms dostavila. Priznaky som mala naliate prsia inak nič, ktoré postupne tiež odisli... Vyskúsaj inu značku mamatest zvyknu pekne ukazať čiarky. Prípadne skús digi malo by už ukázať 2-3 alebo 3+. Držím palce nech to vyjde ❤

anonym_68a356
Včera o 06:50

ciarka je na meskanie dost slaba... nemusi to nic znamenat, ale skus digi, ci ukaze 3+... moze to byt aj problem... isla by som k lekarovi

autor
Včera o 07:04
@anonym_68a356

ciarka je na meskanie dost slaba... nemusi to nic znamenat, ale skus digi, ci ukaze 3+... moze to byt aj problem... isla by som k lekarovi

@anonym_68a356 tento týždeň majú dovolenku preto ma objednali až na budúci, skúsim ten digitálny, vďaka

autor
Včera o 07:15
@anonym_68a356

@anonym_68a356 a už je jedno či ho spravím ráno alebo počas dna ?

anonym_890d79
Včera o 07:50
@anonym_autor

@anonym_68a356 a už je jedno či ho spravím ráno alebo počas dna ?

@anonym_autor ono je už jedno kedy si test spravíš. Mal by ti ukázať 3+. Držím palce 🍀😉

anonym_81be25
Včera o 08:10

Bola som tehotná 4x, vždy som si urobila test 2x. Prvý, lebo mi meškala menštruácia a druhý na potvrdenie. Nikdy som neriešila intenzitu čiarky. Bola tam? Bola. Z tých 4 tehotenstiev dve dopadli zle. Jedno ako spontánny potrat a jedno ako mimomaternicové tehotenstvo. Osobne si myslím, že farba čiarky nevypovedá nič konkrétne o tehotenstve ako takom. Iba potvrdí prítomnosť hcg. Ďalší test je podľa mňa zbytočný, iba sa stresuješ. Vydrž na vyšetrenie. Držím ti prsty 🍀

anonym_bfed1a
Včera o 08:12

Takto som mala na 5.den meskania. Večer cca o osmej.
Pojdes k dr a uvidis. Niekedy je zbytocne pisat... lebo je iny test. Iny cyklus....

anonym_89912b
Včera o 08:31

Ja som bola minuly rok 2 krat tehotna a 2 krat mi ciarky slabo tmavli. 2 krat zamlcany potrat. Pri druhom som dokonca stale mala priznaky. Silno verim ze u teba to dopadne dobre ❤️

autor
Včera o 09:05
@anonym_89912b

Ja som bola minuly rok 2 krat tehotna a 2 krat mi ciarky slabo tmavli. 2 krat zamlcany potrat. Pri druhom som dokonca stale mala priznaky. Silno verim ze u teba to dopadne dobre ❤️

@anonym_89912b a po akej dobe ste testovali?

autor
Včera o 09:16
@anonym_890d79

@anonym_autor ono je už jedno kedy si test spravíš. Mal by ti ukázať 3+. Držím palce 🍀😉

@anonym_890d79 čítala som cely navod, a píše tam že ak sa robí test už po 6 týždni môže byt vysoké hcg a výsledok nemusí byt validny

autor
Včera o 09:19
@anonym_890d79

@anonym_890d79 ale predsa 🙂 trocha som pokojnejšia uvidíme o týždeň na tej kontrole

autor
Včera o 09:20
@anonym_9b288a

@anonym_autor ja som mala digi 1-2, potom mi ukazovalo aj 2-3 ale občas som mala špinenie. Testy boli stale rovnake, aj slabšie až sa v 6tt ms dostavila. Priznaky som mala naliate prsia inak nič, ktoré postupne tiež odisli... Vyskúsaj inu značku mamatest zvyknu pekne ukazať čiarky. Prípadne skús digi malo by už ukázať 2-3 alebo 3+. Držím palce nech to vyjde ❤

@anonym_9b288a tak ukázal nakoniec 3+, uvidíme čo vyšetrenie o týždeň 🙂

natalia328
Včera o 09:20
@anonym_autor

@anonym_9b288a tak ukázal nakoniec 3+, uvidíme čo vyšetrenie o týždeň 🙂

@anonym_autor to sa teším, super ❤❤

anonym_89912b
Včera o 11:12
@anonym_autor

@anonym_89912b a po akej dobe ste testovali?

@anonym_autor pri prvom to bolo tyzden po vynechani menzesu. Tam neviem kedy prebehla ovulacia, kedze tehotenstvo bolo neplanovane. Pri druhom som zacala testovat na 10DPO. Ciarka uplne slabucka ale viditelna. Testovala som kazdy druhy den. Ciarky skoro neslabli. Az na 18-19DPO bola ciarka trosku tmavsia. Vyvoj sa zastavil niekedy na konci 6tt, zaciatkom 7tt. Pri prvom aj ked sa plod nevyvijal, mala som iba vak, HCG stupalo velmi pomalicky. Lekarka myslela ze to bude mimomaternicove, co sa nakoniec nepotvrdilo.

anonym_c2f53d
Včera o 12:55
@anonym_autor

@anonym_68a356 tento týždeň majú dovolenku preto ma objednali až na budúci, skúsim ten digitálny, vďaka

@anonym_autor chod normalne do nemocnice, ze si mala pozit.test a xe mas bolesti. Normalne ti vezmú krv a vyšetria ta. Tiez som takto bola. Drz sa

anonym_f4f5af
Včera o 14:59
@anonym_9b288a

@anonym_f4f5af bola si niekedy tehotna? Lebo takuto blbost napisať.. Samozrejme, že ma obavu lebo čiarka po 2t od prveho testu ma byť vyrazne tmavšia kedže HCG stupa ...

@anonym_9b288a samozrejme, ze bola. A pise, ze prvy test bola ciarka slabsia, cize ciarka zosilnela. Neni co riesit. Tak nabuduce skus lepsie citat predtym,nez napises blbost

pilot911
Dnes o 04:52

... ja som si to nikdy nerobil a už ani nebudem ...ale tu čiarku jasne vidieť aj na fotke, ja si to zvyknem obtiahnuť fixkou...

anonym_68a356
Dnes o 09:41
@anonym_autor

@anonym_890d79 ale predsa 🙂 trocha som pokojnejšia uvidíme o týždeň na tej kontrole

@anonym_autor no toto vyzera slubne... drzim ti moc palce