Príznaky tehotenstva - chce sa mi zvracať, necítim sa dobre a som unavená
Ahojte baby,
My sa so snúbencom snažíme o bábätko asi približne 6/7 dni . Je to čerstvé všetko
Viem, ze test by mi ešte asi tehotenstvo neukázal ale posledne dva dni je mi veľmi divno
Je mi zle v noci som sa zobudila na to , ze sa mi chce zvracať, necítim sa dobre, som taka viac unavená.
Neviem ci to môže nejako súvisieť s tehotenstvom alebo len niečo sa s mojim telom deje.
Ake mate skúsenosť s týmto?
Ďakujem za odpovede a prajem krasne Sviatky 😊
@natalkam123 Veľmi som sa tešila a priala som si, aby som dokázala cítiť, že som tehotná. Že mi to moje telo dá vedieť a porozumiem jeho signálom. Po ovulacii som cítila pnutie a vnútorný tlak v oblasti pupka. Pravdepodobne šlo o uhniezdenie a miesto, kde sa oplodnené vajíčko usadilo. Test ukázal slabú druhú čiarku, veľmi nezreteľnú. O tri dni som si spravila iný typ testu a tam sa tehu potvrdilo. Pnutie v prsiach prišlo neskôr, asi až v druhom trimestri, tráviace ťažkosti som nemala. Prestala mi chutiť káva, ešte v ten deň, ako som pocítila pnutie v oblasti pupka, cítila som v káve také divné príchute ako ocot. Mala som sen, v ktorom sa mi prihovára ženský hlas. Narodil sa mi chlapček.
@natalkam123 to je velmi skoro na priznaky...prve co som na sebe citila bolo asi tri dni pred ocakavanou menstruaciou bola bolest prs...ale presne tak isto ako vzdy...asi az tyzden po vynechani menstruacie som zacala citit ine priznaky ako napr. unava, trosku spatne od zaludka...inak este ma napadol jeden velmi skory priznak a to boli krce v lytkach a mala som akoby tik v oku...neviem ci malo moje telo sok z toho tehotenstva 😃 alebo teda nedostatok magnezia, co som hned zacala doplnat a do dvoch tyzdnov to preslo 😃
@natalkam123 😂😂😂 Prepáčte...snažíte sa 6, 7 dní a už máte príznaky? Uvedomte sa, prosím vás. Čo budete robiť, keď sa budete snažiť 1, 2 ROKY???
@natalkam123 ja by som odporučila doučiť sa biológiu. Po prvé, snažiť sa treba len počas ovulácie. Mimo toho to nie je snaha o bábätko, je to len milovanie/sex. No a po druhé treba vedieť, že ak počas ovulácie spermia oplodní vajíčko, trvá týždeň až 10 dní, kým sa oplodnené vajíčko uhniezdi v maternici. Až potom sa začne vylučovať hcg (tehotenský hormón) a až keď jeho hladina stúpa tak môže žena začať pociťovať zmeny a zmeny stavu. A po tretie, ženy na koníku ti nikdy nedajú odpoveď či si tehotná. Takúto odpoveď ti dá tehotenský test alebo návšteva lekára.
Snažíte sa 6,7 dní, len ide o to, či bola ovulácia v tých dňoch, inak je to snaha márna 😃. Na priznaky je skoro, skôr by som povedala, že buď sa ti blíži menzes, alebo si to proste namyslas. Samozrejme, môžem sa mýliť, každopádne počkaj si určite, či bude meškať menzes a potom rob test, inak zbytočne budeš dopredu uvažovať, nič neurychlis
@natalkam123 to si silno namyslas keď si mala biológiu aspoň na základnej škole tak by si mala vedieť že po sexe nezistis hneď či si tehotná ...to mi trošku pripomína tie primitívne otázky z Brava ako: som tehotná keď sa mi spraví do pusy 😄 asi máš ešte máličko rokov a mala by si si skôr doštudovať tu biológiu 🙏😁
@natalkam123 prepáč ale skôr si myslím ze si to iba namyslas a máš to v hlave ako ti je zle atd. Lebo po týždni snaženia určite nebudeš ani len tušiť ci sa vajíčko oplodnilo a nie to, či si tehotná. Keď som po 2 rokoch snaženia otehotnela ani po meskajucej MS som len netušila že som v tom, až keď som si uvedomila sama od seba že už 4 deň mi mešká MS.. Predtým som veľmi túžila byť tehotná, stále som si v hlave vytvárala príznaky, no zbytočne, človek až keď vypustí z hlavy a ne sústredí sa, v tedy to môže skôr prísť.
@natalkam123 milujem prispevky, keď nevidím reakciu autora. Ale ok,
Bez ohľadu na to....
Ide o to, že 6/7 dní je termín, ktorým tu veľmi nepochodiš aby si dostala radu, čo pomôže.
6/7 dní dúfam, že v rámci tvojich plodných dní, ktoré vieš, že máš. I keď... Občas je lepšie nevedieť, pretože tak vzniká najviac miminiek, ani nevedeli kedy a ako a predsa sa podarilo.
No ale, to že ti je špatne môže znamenať množstvo vecí.... A možno aj tehotenstvo ale iba v prípade, že by si otehotnela ešte predtým ako ste sa začali snažiť.
Každopádne ako "novej" snažilke ti chcem len poradiť:
1) netestuj sa skôr ako ti nezačne meškať menzes (ide to sakra do peňazí)
2) so snubencom nerobte bábo ale milujte sa (čím viac na to budeš myslieť, tým horšie na tvoju psychiku ak to nevyjde na prvú šupu)
3) ak to náhodou nevyjde, nemaj žiadne blbé myšlienky!!!! Proste sa to podarí ☺️☺️
A na koniec, ti hrozne držím palce, aby si nepatrila k takým ako som aj ja, že sa previdelne sledujem, občas mi toho až šibe a každý druhý mesiac sa cítim byť tehotnou 😂
Keby som mohla vrátiť čas, asi si nikdy nič čítať ani nebudem, lebo čím viacej viem, tým viacej som deprimovaná.
Dievcata, ja sa tu takto votriem troska... nechcem otvarat temu ked ide v podstate o jednu otazku iba. Riesila som s kamoskou situaciu: od 4.12.-7.12. bola ms (uziva antikoncepciu, 7 dni bola pauza, prisla ms vsetko ako kazdy mesiac). Prva tbl z noveho blistra 9.12., vsetko tak ako kazdy mesiac, pokracuje sa v tbl stale. 10.12 (podla vsetkeho neplodne dni - vsak pri pravidelnom uzivani tbl, je ovulacia vzdy v rovnakom case 16.-20.12.). Od soboty (t.j. 19.12.) zvlastne pocity, nervozita, tazoba od zaludka, zimnica, triaska, prehananie... toto asi nebude pravdepodobnost alebo moznost tehu? Bola aj covid testoch, negativne.
Cca v takom case som uz mala priznaku tehotenstva - nesmiernu unavu a pocit ze na mna lezie viroza
@alexis81 Pri užívaní HAK nemôže mať predsa plodné dní, antikoncepcia sa používa práve pre to. Naštuduj si príbalový leták.
@jelenec448 cize nie je sanca v tomto pripade na tehotenstvo, vsak?
@alexis81 takéto isté príznaky som mala aj ja po 2tt čo mi meškala a bola som tehu ale neuzivala som antiku
@cecilia29 tazko po 6 dní sexovania môže mať príznaky keď ani nevie či má plodné dni a rovno aj keby mala tak ako vyššie písali kočky spustenie toho vajíčka oplednenie uhniezdenie trvá niekoľko dní jedine ja som pri uhniezdeni cítila ostré pichnutie
@alexis81 známa ostala tehu počas užívania HAK ale zabudla užiť raz tabletu takže keď bola dôsledná nemalo by sa stať
@deniska8866 ved prave, ze tiez som vravela ze 7 dni po sexe by uz boli take priznaky, to je dost nemozne.
A ty pises ze taketo priznaky si mala ked ti ms meskala 2 tyzdne. A ona mala hned 3dni po ms, z toho na 3.den zacinala prvou tbl z dalsieho blistra a uziva ich dodnes. Takze nejak mi to nejde do hlavy

@natalkam123 ak sa skutocne snazite 6/7 dni tak na akekolvek priznaky je este skoro, ak by sa vam aj podarilo oplodnit vajicko hned prvy den ak si mala plodne dni a ovulaciu, tak mozno niekde v tychto dnoch doputovalo do maternice a zacalo sa uhniezdovat, na priznaky typu zvracanie uplne extremne skoro, tie zvycajne prichadzaju ako sprievodny jav, ze hormony ako HCG atd. su v obrovskych hodnotach a telo nevie co s tym, pockala by som ci pride menstruacia a skusila si spravit test ak nepride, takze skor to bude suvisiet s niecim inym, prve priznaky tak najskor v case ocakavania menstruacie, zeny mavaju jemne zvacsene prsia, naduvanie atd. a test by ti skutocne v tejto chvili nic neukazal