Rýchlo rastúce hCG
Ahojte, na 11dpo som mala hcg 80, na 17dpo uz 3300.
Nerastie to prirychlo? Bojim sa down. syndromu.
@ckatka možno aj 3 😁
Podla mna to tiez rastie velmi rychlo ale neviem ci to znamena Downov syndrom. Si si ista ze ta druha hodnota bola 3300?
Co povedal doktor na tie hodnoty?
no vysoke hcg je jeden z riz.faktorov DS
sestricka vravela, ze je to ok
Ja som mala 17 dpo tiez skoro 3000 a cakam dvojicky. Vysoke nie je kvoli ds ale kvoli molarnemu tehotenstvu byva. Drzim palce.
@kikusha2212 co to znamena?
Neviem to presne. Ale nieco take, ze sa nevyvinie plod ale len zhluk buniek. To nevies ovplyvnit. Ja si ale skor myslim, ze tam budes mat dve alebo viac 😁
mola je zhluk buniek ktory vyvolava rast Hcg ale sprava sa tak trochu ako rakovina... je to nieco zriedkave ale vazne... ale na to nemysli...
@bambulienka25 no neviem, si si istá? Ako nejdem sa tu hádať, len mne zase rástlo hcg moc pomaly a môj doktor povedal, že je lepšie keď rastie pomaly, lebo rýchly rast môže znamenať aj dvojičky, aj iné "komplikácie" ale aj DS. Tak neviem.
AUTORKE: ak sestrička povedala, že je to v poriadku tak nerieš. Hlavne stres ti neprospieva. Podľa mňa ak by sa dr niečo nezdalo nepovie sestrička, že je to ok
tak mudr povedala ze uuuplne v norme, aj na 5 tt aj narast ako taky, ze takto skoro sa to moze denne ztrojnasobit a je to v norme, a ze krasny narast je to.
to zdvojnasobenie kazde dva dni je take vseobecne minimum pre zdrave tehotenstvo
@bambulienka25 vidíš, každý lekár iné tvrdí a potom sa mamičky majú v tom vyznať 😕
Ahoj, ako to nakoniec dopadlo, vsetko ok?
@pietrula ahoj, o bábätko sme prišli.
To ma mrzi :/ Suviselo to s tym hcg, cize trizomia?
@pietrula podľa správy malo bábätko Turnerov syndróm, genet.poruchu nezlučiteľnu so životom.

Downa odhalí v 11-12tt NT sono. Skôr . nezistíš nič. Ak.chces mat istotu chod.v 10tt na trisomy test.
A môžeš mať dvojičky...