icon

Šanca na otehotnenie po menštruácii

erka33
28. dec 2022

Ahojte môžem byť tehotná ?? 22.12 mi skončila menštruácia 24a25 sme mali nechránený sex a 25 to dal do mňa . Mávam veľmi dlhý ciklus teraz som dostala menzes až po cca 4mesiacoch nedokážem si vypočítať plodné a neplodne dni . Je možné otehotnieť po menštruácii ??

marzuz89
28. dec 2022

@erka33 vzdy sa otehotnie po menstruacii, je to zaciatok cyklu. Dajme tomu ze si mala menstruaciu 7dnovu, teda ste mali nechraneny sex na 10 ci 11den cyklu. Spermie ziju niekolko dni, cize ak by bola ovulacia na 14ty den ako je ucebnicove, mozes otehotniet, stav je k tomu uplne idealny.

Preco riskujete, ak babatko neplanujete? Ak mam nepravidelny cyklus, "plodny" moze byt kazdy jeden den, kedze nevies, kedy ovulacia nastane. Ci o 2 dni ci o 2 mesiqce a ci vobec.

emma2782
28. dec 2022

@erka33 otázne je aký deň cyklu to bolo. Avšak pri tak nepravidelných a dlhých cykloch si myslím, že šanca je veľmi malá

janetinka27
28. dec 2022

@erka33 ahoj, dolezitejsi datum ako je datum skoncenia MS je datum jej zacatia - vtedy zacina cyklus.
ano a ako je napisane vyssie, pri dlhych a nepravidelnych cykloch je sanca mala. je otazka, ci ovulujes a teda ci sa jednalo o skutocnu MS po prebehnutej ovulacii alebo islo iba o krvacanie napriklad z prieniku hormonov, tazko povedat.

whatever1
28. dec 2022

Jasne ze mozes otehotniet, kludne aj pocas ms. Obzvlast ked nemas pravidelny cyklus, ovulaciu mozes mat hocikedy.

ajko2011
28. dec 2022

@erka33 ja som otehotnela posledný deň ms...teda vtedy sme mali sex a dal to dnu len my sme dieťa plánovali

petronellla87
28. dec 2022

@erka33 moj sex dva dni po menstruacii sa narodi o dva tyzdne😅ale teda ja mam mega divne a nepravidelne cykly