icon

Som v 17. týždni a pribrala som iba 5 kg

1sandricka1
16. jún 2020

Chcem sa opýtať baby som v 17tt a pribrala som len 5 kg vôbec na mne neni vidno tehotenstvo mam len také mini bruško ako keby som sa len najedla 🤣pred tehotenstvom som mala 40kg 😏🤣.. Je to podľa vás ok? Mali ste to niektorá aj vy že vám bruško vyšlo až neskôr?

Strana
z2
1sandricka1
autor
17. jún 2020

@mariska1989 zas toľko nie len ma známi zastavujú a komentare majú 🤣že to už som mala mat veľké brucho a podobne 😏 tak už mi to nedalo a musela som sem napísať ako ste to mali vy 😊a vidím ze niektoré presne ako ja 💪🙏🏼

solinkarka
17. jún 2020

@1sandricka1 inak ja som dokonca schudla zatiaľ 4kg (15tt)

mariska1989
17. jún 2020

@1sandricka1 radšej menšie bruško po pôrode máš väčšiu šancu že budeš mať bruško pekne nechci vidiet moje po 3 aké ho mám ako keby som bola v 6-7mesiaci podľa CM

inguna
17. jún 2020

Je to OK. Ja som išla na materskú, to je tuším 36 týždeň a pribrala som iba 6 kg. Potom som až do pôrodu pribrala ďalších 6 kg, vtedy je podľa mňa najdôležitejšie priberanie lebo aj bábätko priberá. Aspoň budeš mať po pôrode super postavu. Ja mám za sebou dva pôrody, žiadne strie a po prvom pôrode mi ani nechceli veriť že som porodila, lebo mi hneď spľaslo brucho.

amanta5
17. jún 2020

Ahoj, podľa mňa si celkom pekne pribrala na to, že si mala len 40kg pred tehu 😉
Keď som čakala prvé dieťatko, tak do 5 mesiaca nikto nevedel, že som tehotná....potom si začali šuškať v práci, ale najmä to kvôli tomu, že som začala nosiť pohodlnejšie oblečenie....predtým to bol striktný business style.
Bruško mi veľmi viditeľne vybehlo posledné 2 mesiace tehotenstva. Dokopy som pribrala 9kg. Gynekológovia hovoria, že je ideálne je pribrať za celé tehu max 12-15 kg. Viditeľne a na váhe sa priberá posledneé mesiace, kedy aj dieťatko najviac rastie a obaľuje sa tukom 😉
A teda ja som veľmi rada, že som nepribrala viac, lebo hneď po pôrode šli dole 5kg a zanedlho som sa vrátila na pôvodnú váhu aj bez nejakého snaženia sa 🙂
A hlavne sa určite nezačni napchávať. Jedz normálne, ale kvalitnejšie 🙂

lusittagi
17. jún 2020

Je to úplne normálne, ja som v 32tt a pribrala som 5,7kg, malé rastie ako má a ja som spokojná 🙂

stanusenka
17. jún 2020

@lusittagi ja som pri prvom synovi dokopy 8 a tiež som si pochvaľovala 😂 všetko zostalo v pôrodnici a ešte som im tam nechala rovno aj 4kg z pred tehotenskej váhy 🙈😂

le4
17. jún 2020

@1sandricka1 vacsina zien-prvorodiciek, ktore zacali tehotenstvo stihle a vela nepribrali, ma v 17tt len minibrusko. Ved to babatko v nom je este malinke. Kym mas pevne svaly na bruchu, tak mozes mat iba mierne zaoblene brucho. Po 20tt to naberie spad 🙂... 17tt je priskoro. Na mne to tiez ledva bolo vidiet. Este len pockaj, bude pekne brusko 🙂

tini27
17. jún 2020

Ja som otehotnela, keď som mala cca 45 kg. 5 mesiacov som komplet prevracala, takže som po piatich mesiacoch tehotenstva vážila 40 kg. O tehotenskom brušku teda ani chýru :D Potom mi už nebývalo tak zle, postupne som začala aj priberať, ale bruško som mala stále malé. Také naozaj "veľké, tehotenské" som ho mala asi tak 2 týždne pred termínom pôrodu. Aspoň teda, mne sa zdalo :D Ľudia to stále tipovali tak na 5.- 6. mesiac... Syn sa narodil v termíne, mal 50 cm a 3170 g, takže vôbec nebol maličký, všetko v poriadku 🙂 Neboj sa, a ľudí si nevšímaj 🙂 To je asi údel nás chudých, že sa k tomu musí vždy niekto vyjadrovať :D

1sandricka1
autor
18. jún 2020

@tini27 no som veľmi rada ze nás je tu kopa 😊 hneď sa cítim lepšie

c_est_la_vie
18. jún 2020

Tiez si myslim ze je to dost. Ja som v 20 tyzdni mala taketo brusko, navyse tak pol kila. Potom sa to trosku rozbehlo a zacala som dobiehat baby s bruskami, teraz som 24 t a mam navyse 3,5 kg 🙂.
Brusko uz trochu vykuka a kazdy chvali ze ako mi to svedci, nevyzeram ako vorvan 🙂)

sofinka1301
18. jún 2020

@1sandricka1 som v 15tt a pribrala som 0,5kg 😂moje druhé tehu a bruško už vykuka trosku 😉😊

solinkarka
18. jún 2020

@sofinka1301 ahojky. Ešte ti je zle? To je výhoda nás grcajucich že veľa nepribereme 😂

sofinka1301
18. jún 2020

@solinkarka ahojky, vieš co včera mi bolo super a dnes mi je ťažko na žalúdok 😥 a tebe je ako? dúfam už lepšie 😊

solinkarka
18. jún 2020

@sofinka1301 no mne zas včera od rána až do večera a dnes trošku lepšie no ku večeru to zas príde ako vždy 😟 snažím sa čo to jesť no s pitím je to stále zle 😬

sofinka1301
18. jún 2020

@solinkarka a neskúšala si tu pomarančovú stavu? Ach to pitie začína byť aj u mňa boj ale musím keďže ma strašne boli hlava ak nepijem... A teraz začalo tak strašne bolieť bruško... No snáď prejde skoro a bude dobre 😊mame to ťažké veru.

solinkarka
18. jún 2020

@sofinka1301 pijem po troške pomarančový džús, voda s citrónom mi už ide hore krkom aj čas, aj minerálka...jedine mlieko ako tak a po lyžičkách pepsi zero

sofinka1301
18. jún 2020

@solinkarka ja som včera už zvládla aj kávu co som bola milo prekvapená 😊ach držím ti palčeky aby si bola čím skôr fit a fungovala úplne v pohode 😊😊snáď to bude skôr ako po pôrode 🙊

luciakovacova0603
18. jún 2020

@1sandricka1 ahoj,ja som do 15tt schudla(vyzvracala) takmer 12kg 🙂 ale zas ja som mala z coho 😃 ale postupne to slo hore,aj brusko vykuklo 🙂 ani nevies ako a vykukne aj Tebe ;)

1sandricka1
autor
18. jún 2020

@luciakovacova0603 vracala som aj ja prvé 2mesiace každý deň 5x denne co som zjedla vypila šlo von 🤣ale neschudla som chvála Bohu 🙏🏼🤣
Ani kávu som nemohla cítiť nič teraz vypijem aj dve denne konečne 😇

luciakovacova0603
18. jún 2020

@1sandricka1 presne to bol moj pripad,kavickar riadny som bola,ale ked som zacitila potom kavu,, sodoma gomora.. 😃 ja som bola 3x na infuzkach kvoli tomu,aspon som spoznala personal v porodnici😁 drzim palce,, to das 🙂

biela_sova
18. jún 2020

@1sandricka1 Ahoj, mna v den porodu nerozpoznala ani samotna sestricka, co mi robila monitor, ze idem rodit. Myslela si, ze idem este len na glukozovy test. Den po porode som zase isla vyplatit na centralnu kasu poplatok za nadstandard, stratila som sa v suterene a vratnik sa ma pytal, ze na ake oddelenie patrim. Ja ze na sestonedelie. A on ze ci tam idem niekoho navstivit :D Nie, vcera som rodila 🙂

nini1010
18. jún 2020

5 kil je na 17tt ja si myslim az az.Kolko vazi mimino?200gramov?kolko voda a podobne?Ja som len zacala priberat okolo 15-16tyzdna.Ideal je pokial nie si obezna pribrat v trhotenstvecca 12-13kg,pricom najvacsi narast vahy je samozrejme v 3.trimestri.Nepribrala si "len"5kil.Z mojho pohladu je to az az a sledovala.by som si skor celkovy pribytok vahy lebo takto tu dvanastku polahky prekrocis.Ale je to samozrejme individualne a dolezite je aby si sa citila ty prijemne.

Strana
z2