icon

Sterilizácia a meškanie menštruácie: Ako to riešiť?

19. mar 2024

Ahojte,
v októbri 2022 po druhom dieťati som sa dala sterilizovať.
Tento mesiac mi mešká 5 dní ms 😌
MS mávam ako hodinky na čas.
Je pravda, že pred MS sme boli prechladnutí celá rodina, ešte aj sme.
Pred ms som mala bodavu bolesť vo vaječníkoch, bola som "nervná", tak som ju očakávala a nič zatiaľ 😌
Na test sa neviem odhodlat.
Vlastne ani neviem, čo od vás chcem počuť, možno sa asi vyrozprávať, prip. má ukludnite 😌
Ďakujem za vypočutie 🙏

anjelicek26
19. mar 2024

Odhodlaj sa čím skôr.. kým máš vsetky možnosti otvorene,výsledok sa nezmeni.. tie nervy,co teraz máš kvôli meskaniu ti nerobí dobre tak ci tak..

autor
19. mar 2024

@anjelicek26 no nie som taká odvážna, ešte aspoň do piatku tomu dám čas... Áno tie nervy mi nerobia dobre, stále na to myslím, ale myslím si, že ak by bol pozitívny výsledok, tak tie nervy budú väčšie 😌

majamat
19. mar 2024

mozno to nc nebude, len bezna hormonalna odchylka, ak si pocitovala pcihanie, kldune aj cysta. cysty sa robia po ovulke, su caste, mozu prasknut. tie neprasknute a vacsie treba riesit.
takze urob test, priapdne potom pockaj par dni a chod k dr. ak by si mala nejake extra velke bolesti, tak aj skor.

tanyan
19. mar 2024

Pohár červeného vína by mohol pomôcť. Síce skôr na upokojenie mysle ako na privolanie menštruácie, ale aj to pomôže... 😉
Ale ak chceš mať istotu, tak zavolaj gynekológovi či by ti zobral krv na HCG. A bez ohľadu na výsledok to môžeš hneď riešiť - vyšetrenie, vyvolávačka...

autor
19. mar 2024

@majamat som bola tento mesiac u gyn, mám nejaký útvar na maternici, ale nevidel dobre, pretože som mala vysoko sliznicu, tak sa mám hlásiť tesne po ms tento mesiac, len ms v nedohľade 🙄 vaječníky by mali byť ok 🤷 ešte aj to som sa dozvedela že maternicu mám otočenu dozadu.. ale už ťa bolesť aj presla hovorím tak ako pred ms má boleli..

@tanyan áno píla som aj víno, aj teplá sprcha, brucho v teple pod perinou hrubou 😌 akože bez ohľadu na výsledok vyvolávacka? Ak by bol pozit výsledok tak ako vyvolávacka?

tanyan
19. mar 2024

Bez ohľadu na výsledok bude riešiť meškanie. Pri negatívnom výsledku ti urobí vyšetrenie a ak nebude zjavná príčina meškania, tak ti pravdepodobne pichne vyvolávačku.

autor
19. mar 2024

@tanyan jaj veď to je jasné, ale len pri negatívnom 😌 no nič musím sa odhodlať asi ozaj čo najskôr na test, skúsim sa k tomu dokopat zajtra 😌 dnes sa budem silno modliť za negatívny výsledok, prip. aby mi došli krámy do zajtra 🙂

tanyan
19. mar 2024

S týmito odchýlkami je to niekedy "zábavné." Ja mám vnútromaternicové teliesko a minulé leto som mala pocit, že som dlhšie nemala menzes, akoby som mala jeden vynechaný a zvažovala som aj predčasnú menopauzu. Zašla som k lekárovi a po vyšetrení mi povedala zastupujúca lekárka, že mám vysokú sliznicu. Tak sa jej teda pýtam čo to znamená a ona: buď ste tehotná alebo sa za chvíľu spustí menzes... Sme sa zasmiali, že to teda nie sme o nič múdrejšie ako pred vyšetrením. Na druhý deň som išla ráno na odber, ale o dva dni sa konečne spustil. 🙂

autor
19. mar 2024

@tanyan presne tiež som zvažovala menopauzu len to by bola ozaj predčasná, keďže v máji mám len 30 😅
Jaj dúfam že to bude tiež môj prípad že príde ten menzes 😌 vedela som že sterilizácia není 100% ochrana, ja som ešte vtipkovala s dr že pri mojom šťastí ja budem jedna z mála čo po sterilizácii otehotnie, tak tiež dúfam že to zostane len pri vtipe, ale celkom som vystrašená z tejto situácie 😌 vždy som chcela mať deti po sebe mám 1.5rocny rozdiel ale druhý syn bol veľmi náročný a to som povedala že ak by prvé dieťa bol on tak druhé v živote nechcem a to stále platí 😁

pictbridge
19. mar 2024

Myslíš že je to možné? Tehotenstvo po sterilizacii? V dnešnej dobe už veľmi nie. Podstúpila som ju minulý rok no lekár mi vyslovene povedal ze nieje šanca a ak by som raz chcela musím podstúpiť operaciu aby ma tam znova pospajali veď teraz sa to prepaluje nie podväzuje ako dávno. Podľa mňa bez šance.

autor
19. mar 2024

@pictbridge na takýto komentár som čakala!!!! Ďakujem ti!!!! 🤗🤗 Aj keď no, obavy mám 😌

pictbridge
19. mar 2024

Úplne obavy vypustiť. Skôr to vidím ako prechladnutie, stres / mne stres odstavil menštruaciu raz na 3 týždne/ . Tak som sa prelakla jednej veci že toto bol následok.

any_soj
19. mar 2024

@pictbridge no nemožné... Ak je pearlov index 0,4 (to je najnižšia hodnota, akú som na nete našla, niekde uvádzajú aj 2,5) - znamená že 1 zena z 250 so sterilizáciou v priebehu roka otehotnie. To nie je zas tak málo.

pictbridge
19. mar 2024

@any_soj o akej metóde sa bavíme? Niečo som si o tom pred zákrokom študovala. Podviazanim ? / áno tam je šanca / ale prestruhnutim alebo prepálenim je ti nezvratné alebo zvratne ťažkou operaciou.

Sterilizácia je v prvom rade považovaná za trvalý zákrok, no v niektorých prípadoch sa zvrátiť dá. Podariť sa to môže iba vtedy, ak žene zostal „dostatok" vajcovodov a dajú sa znova napojiť. Ide však o náročný a drahý zákrok, preto by mala byť sterilizácia považovaná za nevratnú

autor
19. mar 2024

@pictbridge práveže nepociťujem stresové obdobie, stresové obdobie som mala rok a niečo po narodení syna čo takú dobu furt len vyrevuval, či bol nájedený, vyspatý, na rukách, v kočíku, proste stále.. a vtedy mi ms slapala ako hodinky...dúfam v to prechladnutie...
Tiež mi môj dr vravel že je percento žien čo ostali tehotné ale že to musí byť zázrak prírody aby sa spojili vajcovody naspäť len tak 😁

autor
20. mar 2024

Prisli 🙏🥳 obrovsky 🪨 zo ❤️ opadol 🙂