Sterilizácia a možné tehotenstvo

mama_na_tretiu
27. aug 2021

Ahojte idem sa opýtať či máte skúsenosti zo sterilizáciu a tehotenstvom. Ide o to ze som 4 roky po 3 cisárskom a hned spravena sterilizácia. Doteraz bolo vsetko v poriadku menštruácia chodila ako hodinky lenze teraz mi uz 5 dní mešká 😪mám bolesti akokeby mala prísť a stale nikde vcera som si robila test a bol negatívny.Som zúfalá nwviem co sa deje doktorovi pojdem len ma zaujima ci sa to niekomu stalo a ci to je vôbec možné byť tehotná po sterilizacii. Ďakujem

nafka0483
27. aug 2021

@mama_na_tretiu Ano, su pripady, ked zeny otehotneli aj napriek sterilizacii. Su to sice vynimocnejsie pripady, ale nic nie je 100%tne ani ta sterilizacia.
Ak mas negativny tehotensky test, tak nie je velmi pravdepodobne, ze by si bola tehotna. Dovodov preco ti menstruacia meska moze byt mnoho - hormonalna nerovnovaha, nejaky mimoriadny vykyv, alebo teoreticky uz postupny nastup menopauzy, cize mozno postupne predlzovanie cyklu, moze sa jednat o nejaky cystu alebo myom a pod. Urcite ti vysvetli lekar po vysetreni ;)

vilma7
27. aug 2021

Áno, mojej kamarátke- teda jej sestre. Otehotnela veľmi kratko po pôrode.

eternity24
27. aug 2021

@mama_na_tretiu Ano, je možné , ze otehotnie aj sterilizovana zena. Ale ako spomínanú vyššie, meskanie menštruácie moze mat príčinu aj inde. Treba ist k dr.

luci_ba
27. aug 2021

@mama_na_tretiu ja nepoznám takú ženu, ale myslim že to nemusí byť hneď tehotenstvo. Stres, choroba, vyčerpanie ... Ja som skúšala v teplej vani si dať pohar červeného, a občas pomohlo (aj keď neviem, či sa to popri deťoch dá 🤭)

kamajka
27. aug 2021

@mama_na_tretiu ak si mala negatívny test po 5 dňoch meskania je veľmi nepravdepodobné že by si mohla byť tehotná. Poznám takú ženu- moju mamu, ale tá bola sterilizovaná ešte niekedy v 90tych rokoch, teraz už sú aj spoľahlivejšie metódy sterilizácie. Otehotnela po cca 12 rokoch od sterilizácie.

mama_na_tretiu
autor
27. aug 2021

@nafka0483 tiež som uvažovala nad tou menopauzou ale budem mat len 40 rokov zda sa mi to skoro. Nikdy v zivote som toto nemala

mama_na_tretiu
autor
27. aug 2021

@luci_ba tak mna ako prvé napadlo tehotenstvo lebo nikdy mi nemeskali len doktor povedal ze sterilizácia je 100%tak mi to je také divne

nafka0483
27. aug 2021

@mama_na_tretiu Vela zien ide do menopauzy uz takto skoro, ale ano viem ine zas v tomto veku rodia. Nemusi znamenat hned prechod, ale mozno vekom sa menia hladiny hormonov, mozno sa cyklus len predlzuje. Mozes ho mat zas nepravidelne, rozne dlhe cykly a pod. Alebo moze ist o vynimocnu vec, bola si chora, brala si lieky, alebo si mala vela stresu a proste to trosku zahaprovalo. Moznosti je vela, ked mas test negativny, tak by som pockala co povie lekar ;)

luci_ba
27. aug 2021

@mama_na_tretiu jasné, chápem

kibuk
27. aug 2021

ja som 11 rokov po sterilizacii po troch sekciach a neotehotnela som,a je to aj suvis z menopauzou mam co chvila 41 a skoro styry roky nemam menstruaciu a gynekolkog
mi to tiez potvrdil ze je to tak ako to je

alison11
27. aug 2021

@mama_na_tretiu Moja švagriná teraz v júnimala 40 a 2 mesiace jej ms neprišla gyn. jej povedal,že má menopauzu,tiež ju to zarazilo.V terajšej dobe je veľa Ečok v jedlách postrekov v zeleninách atď. a stres tiež spôsobujú skoršie starnutie buniek teda aj menopauzu.

mama_na_tretiu
autor
27. aug 2021

@kibuk tiež sa vam to tak zaseklo ze uz viac neprišla? Aj ste mali nejake priznaky návale a tak?

kibuk
28. aug 2021

@mama_na_tretiu vôbec nie len nechodila a zatiaľ už ani neprišla ,žiadne iné problemy

martrle
29. aug 2021

@alison11 bohužiaľ to je môj prípad...skorú menopauza mam od 38r...sú aj baby co majú aj skôr...vylúčené to nie je

alison11
29. aug 2021

@martrle Ponám jednu spolužiačku ktorej sestra porodila druhú dcérku a už od 35 roku u nej začala menopauza.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre