Stihli sme otehotnieť počas víkendu?
Ahojte všetky zienky. Chcem vás poprosiť o vaše skúsenosti. Vrchol ovulacnych testov bol zachytený cez víkend, oba dni sme aj boli s manželom spolu. Avšak až dnes mi prešli ovuláčné bolesti, mám mierny pocit vlhka, čiže je dosť možné že ovulacia prebieha až dnes. Test bol slabý už včera, aj dnes je.. Myslite že tie dva dni cez víkend stačili? Nevadí že už nemôžeme byt spolu aj počas dnešného dňa keďže manžel je na týždňovke? Ktorý deň cyklu sa vam podarilo otehotnieť? Ďakujem za všetky povzbudivé slova a za vaše príbehy 🥰
Asi to nechces pocut, ale co si stihla a nestihla uvidis az o dva tyzdne. Taka otazka . 🙃
@dejzy10 nie je pozitívny je tam len slabá čiarka. Najviac pozitívny bol v nedeľu
@colsami Ja som sa pýtala hlavne na skúsenosti ostatných žien, viem že tu nikto nemá vestecku guľu 🙃🙃
Ovulácia zvyčajne prebieha cca 24-48hod PO poslednom pozitívnom teste. Čiže ak bol pozitívny v nedeľu, bola ovulácia včera/dnes. Ale spermie vydržia pár dní, čiže šancu máte určite ak bol sex v nedeľu.
@dejzy10 a naco teraz ovulacny test, prosim Ta? To nema ziadnu vypovednu hodnotu. Ak bol pozitivny v nedelu, tak pozitivny uz nebude.
My mame jedno dieta zo sexu 2 dni pred ovulaciou a dalsie zo sexu 4-5 dni pred ovulaciou.
Ak chces vediet, kedy prebieha ovulacia, meraj si este bazalnu teplotu. Prebieha posledny den nizkych teplot, pp ovulacii vystupi o 0,3 stupna vyssie a drzi sa tam dalsie dni. Len podla ovu testu a bolesti sa fakt neda orientovat.
@nevenka len to už asi nemá význam s tou teplotou, keď som doteraz nemerala nie?
Tak neviem potom nemá význam nejak riešiť teraz niečo .. čo to nechať na prírode a uvidí sa o pár týždňov ? Keď sa niečo moc rieši je horšie otehotnieť ..
Ci ste stihli mat sex pred ovulaciou? Ano stihli.
No maja skusenost s ovulacnymi testami je taka, ze vzdy ked sa mi prvy test ukazal ako slaby po tych, ktore boli pred tym silne, tak to znamenalo, ze ovulacia uz prebehla. A ak vam uz den predtym ukazal test iba slabu ciarku, tak to znamena, ze ovulacia nemohla prebehnut den potom, ale predtym, alebo nejaku tu hodinu pred testovanim v ten den, kedy vam prvykrat test ukazal slabu ciarku. Cize je velmi pravdepodobne, ze ste to stihli a navyse spermie su schopne prezit aj pat 5 dni a pockat si na vajicko, kym sa uvolni, aby ho mohli oplodnit, v tom im pomaha plodny hlien.

Tak spermie vedia prežiť v ženskom prostredii aj 3 dni čiže možno sa pošťastí ak ovulácia prebieha teraz ,skús spraviť ovulačny test