Sú to príznaky možného tehotenstva?
Cafte, je niaka teoreticka sanca, ak 22.12. som mala koniec ms, a dnes je 5.1. ze mam zaciatocne priznaky tehotenstva?
Uz neviem ci si to namyslam, ale mam trosku vyssiu teplotu, castesjie cikam, chce sa mi obcas vracat, a na striedacku ma picha vo vajecnikoch a posledne 3 dni len obcas do niecoho dzobnem. Chapem ze test a lekar je najlepsia cesta, ale skor ma zaujima postrech zien, ze ci je to real tak skoro. ( ms pravidelna 28 d cyklus)
a kedy ste mali pohlavny styk?
@woman004 ak mas 28-dnovy pravidelny cyklus, tak dnes niekde ti zacinaju plodne dni ak si "standardna zena" (cca.), samozrejme zeny to maju kadeako posunute a ovuluju aj skor, otazka znie, kedy ste mali styk
kazdopadne priznaky ako nevolnost nezvyknu zacat skor ako v 6tt, takze neviem veru ale kadeco uz som tu citala, predsa len nie sme vsetky standardne :D
tak to si myslim, že je to veeelmi skoro...plodne sni ste mali okolo 31.12
ak ste splodili tak asi teraz by sa to mohlo uhniezdovat
@woman004 tak podme matematicky 🙂 ak by si aj hned po MS ovulovala napr. 2 den (co nie je uplne standard ale kaslat na to), trva asi 5-7 dni kym sa "ti dvaja najdu" a oplodnene vajicko doputuje do maternice, zacne sa uhniezdovat a produkovat HCG, na priznaky nevolnost je teda este urcite skoro, tie su vyvolane prave tym, ze HCG je uz velmi vysoke a niektore skoro-mamicky reaguju nevolnostou ALE niektore zeny ako prve postrehnu uz par dni "po" napr. to cikanie alebo aj naduvanie alebo prsia atd. pockaj este par dni ;) a drzim paste! 🤞🏻
@petamich isto nemože 2 dni po MS ovulovat :D...od 17- 30.12 mala neplodne dni...bola este len vo folikulovej faze...je pravda že keby na dievcatko s predpokladom že spermie prežiju 2 dni tak by mohlo aj skor...ale vajco sa uvolnilo asi 31.12..ciže od 31-2.1 mala ovulaciu...cca. 5-7 dni prebieha oplodnenie, vznika zygota, morula, blastula ktore sa uhniezdi
Sú ženy, ktoré vedia kedy to prišlo, kedy presne otehotneli, proste to cítia. Ale to nie je tvoj prípad. Ja som pociťovala prvé príznaky už cca po týždni, kedy som skončila na pohotovosti, odpadávala som, únava (samozrejme to mohla byť aj zhoda okolností a nebolo to hneď tehotenstvom). Do týždňa prišlo časté cikanie, mne osobne začali nevoľnosti a nechuť do jedla až okolo 7tt. Je to veľmi individuálne si myslím. Hlavne sa nesleduj a nevenuj pozornosť každej maličkosti, to absolútne nepomáha. Ja som síce svoje stavy riešila u neurológa, ale vtedy mi ani len nenapadlo, že som tehotná. 😀 Keď to má prísť tak to príde 😊 a väčšinou to vtedy žena najmenej čaká
@petamich ahojky, preco az 5-7 dni, kym sa ti dvaja najdu... Spermie sa vedie dostať k vajicku za polhodinku, ci?
@petkasaurus polhodinka to nie je si myslím, je to určite viac. Potom oplodnené vajíčko ešte putuje do maternice, kde sa musí uhniezdiť a to trvá pár dní.
@petkasaurus kym sa najdu a vajicko doputuje do maternice som pisala 🙂 za pol hodinu sa mozno najdu ak si si ista, ze ovulujes prave teraz (aj to neviem ci je polhodka), nie kazda z nas si meria a sleduje ovulku, cize je bezne, ze sa najdu aj o den aj dva (ked nahodou cakaju na uvolnenie vajicka), cize preto vsade v clankoch najdes 5-7 dni (kym dojde k oplodneniu a vajicko sa zacne uhniezdovat)

otazka znie kedy ste mali zaciatok MS