Tehotná dva mesiace po pôrode
Ženy prosím vám 16.1. Som porodila. O 4 týždne nato sme mužom začali spolu znovu spávať ale tak myslím si ze sme si dávali pozor. 1.3.som mala menštruáciu prvú po pôrode. Včera som začala spinit presne ako pred tehotenstvom. Tak som si urobila test a vyšiel mi pozitívny. Zajtra mam ísť k Dr na krv. Je podľa vás možné že som prvú MS mala 1.3. A bola by som tehotná znovu??
@drzaopica nemohla.. naštuduj si biochemické procesy v tele a teda, že čo vyvoláva menštruáciu a ovuláciu.
@maryetta áno, v tom máš pravdu. Ale ak je prvý deň ms prvým dňom cyklu tak ovulácia nepredchádza ms. Prvá časť cyklu, tzv. folikulárna je od prvého dňa cyklu až do ovulácie, potom sa uvoľní vajíčko, žlté teliesko a menštruačný cyklus je vo fáze luteinizačnej. Ak nenastane tehotenstvo, tak na cca. 28 deň cyklu hladina progesterónu poklesne natoľko, že sa spustí ms.
@top_manazerka hmmm ako som pisala vyssie minimalne dve kamaratky otehotneli tak ze ovulacia bola a ms neprisla.
JA MÁM ZNÁMU CO PORODILA DIEVČATKO KONCOM OKTÓBRA A PRESNE O ROK ZAČIATKOM NOVEMBRA 3ČATA DIEVČATKA
Nu ja mam rozdiel 13m. xD Takze,3m od porodu. Mala som jasne jednu ms a potom nedosla..
@maryetta ale veď ti to vysvetľujem.. ovulácia bola, vajíčko sa oplodnilo a ms už preto neprišla.
@top_manazerka iba zeby nie 🤦♀️. Nebavime sa predsa o mesntruacnom kalendari. Tam sa berie ako prvy den cyklu prvy den menstruacie.
Ale pravda je taka, ze najprv pride po porode ovulacia a nasledne prva menstruacia.
@top_manazerka ako píšu vyššie, nebavíme sa o menstruacnom kalendári, kde sa za prvý deň cyklu označuje krvácanie (ale nie preto, že krvácanie by bolo spúšťačom, ale preto, že je signálom toho, že predchádzajúce vajíčko odumrelo a vyplavuje sa a že telo sa nanovo pripravuje na ovuláciu).
Každopádne - je to aj tak aj tak, po pôrode môžu byť aj anovulačné cykly, že príde ms, aj niekoľko, ale všetky bez ovulácie, a zároveň je u iných žien úplne bežné, že im hneď nabehne aj ovulácia, a až následné krvácanie. Preto absolútne neplatí, že po pôrode do prvej ms je žena neplodná. Nie, lebo nikdy nevie, kedy dostane prvú ovuláciu, a s ňou spojený nárast hormónov, ktoré pripravia výstelku maternice na prípadné uhniezdenie - a následný pokles po odumreti vajíčka a žltého telieska, čo spustí krvácanie (cize odlupovanie výstelky, ktorá vznikla vplyvom ovulácie).
Prajem ti pevné nervy..naložila si si teda celkom kvalitne.
S tvojho príspevku neviem,bolo to úmyselné alebo neúmyselne?ak neumýselne nerozumiem prečo sa nechránite.
Porodiť a následne hneď otehotnieť,neviem si predstaviť ani v najhoršom sne.Chúďa tvoje telo a je mi ľúto aj teba pretože budeš mať čo robiť teda.

@top_manazerka a co akoze spusti menstruaciu?
Nie je to nahodou vyplavenie vajicka? Ktore nebolo oplodnene?