Tehotná/netehotná? Vaše skúsenosti
Ahojte, mám dilemu. V prvom rade viem, že tu žiadna z vás nie je gynekologička a neviete mi jednoznačne odpovedať, vopred ďakujem aj za tieto ,,rady”, ale o tom tento príspevok naozaj nemá byť. V druhom rade, vôbec sa nesledujem a ani nedúfam, že otehotniem, len si žijem svoj život a toto tak prirodzene prišlo do môjho života. S priateľom mávame nechránený sex, mávame iba prerušovanú súlož, žiadna ochrana v pravom zmysle slova. Mohlo to byť cca tri/štyri týždne dozadu, keď som mala pár dní zápchu. Na vysvetlenie nedeje sa mi to. Nikdy. Už vtedy to teda upútalo moju pozornosť. Potom mi prišla MS, na 28. deň cyklu ako hodinky. Prekvapilo ma, že trvala prakticky iba jeden deň. Aj s krvou, ale na druhý deň už len slabunké špinenie, čo teda u mňa nebýva vôbec zvykom, krvácam tak prvé tri a potom už začne špinenie. Pristihla som sa pri tom, že mi je ,,zle” zo zvláštnych vecí. Ale neviem, či ,,zle” je ten správny výraz. Napína ma z cestovín, keď mi jedlo ide dole krkom (som si istá, že tu sa mnohé zasmejete, ale verte mi, jedenie špagiet pre mňa ešte nikdy nebol taký horor). Hneď ako mi skončila táto zvláštna menštruácia, na druhý deň začal sklovitý hustý hlien ako pri ovulácii a neznesiteľné pichanie na ľavej strane podbruška. Okrem tejto ,,pichľavej” bolesti mám aj typ bolesti č. 2, kedy ma podbruško tak zvláštne akoby ťahá. Hoci mám bolestivé krámy a niekedy by som sa pri MS kŕčoch najradšej škrabala po stene, toto je pre mňa úplne nový typ bolesti. Tak som to prisúdila, nevedomky ovulácii, že začala tento mesiac skôr a všetko je v porádku, ale ten výtok teda neprestal a ani tie bolesti. Samozrejme, mať dvakrát ovuláciu počas cyklu tiež nie je vylúčené. Jeden deň som si našla na gaťkách aj slabulinké špinenie, prestalo sa mi tvoriť akné (bojujem s ním už tri roky a zrazu nič, normálne nechápem), no a už dva dni ma aktuálne bolia bradavky tak, že ma bolí mať podprsenku. Navyše majú takú zvláštnu fialovú farbu. Preto mi vlastne až teraz, prvýkrát napadlo, či vlastne nemôžem byť tehotná. Keďže od tej zápchy prešiel tak cca mesiac, vôbec neviem, či má alebo nemá význam robiť si test. Myslíte, že toto môžu byť potencionálne tehotenské príznaky? S priateľom sme mali minulý mesiac sex možno trikrát, keďže sme toho mali veľa, takže by som vlastne ani nevedela určiť, kedy by sme to dieťa mohli stvoriť, ak by sa potvrdilo tehotenstvo. Všetkým nefrustrovaným žienkam, ktoré tento príspevok zoberú s nadhľadom, veľmi pekne ďakujem za rady. ❤️ Ostatné - dajte si čokoládu! 😊
moja vestecka gula mi hovori, ze si mas urobit test alebo ist ku gynekologovi.
Test stoji 3 eura, uz si si ho mohla za ten cas kym si toto napisala kupit 😂 idem si dat tu cokoladu
@pukina aj by som si, keby ma neosvietilo až teraz, keď sú už všetky lekárne zatvorené. 🤷🏻♀️😄 jahodová milka je super alebo potom v tescu majú takú bielu s lentilkami.
Tehotná byť môžeš, aj keď zápchu by som ako priznak absolútne nedávala
Keď by si aj bola tehotná, proste zápcha "bola" náhoda práve teraz, nie priznak.
Slabá menstruacia aj ostatné môžu byť (aj nemusia) byť príznaky.
Zajtra kúp test, ono už nič nezmení tých pár hodín.
tesco je do 22 a kúpiš aj tam test
A v tescu mávajú aj testy,nie len čokoládu a je otvorené ešte teraz
Áno, môžeš byť tehotná.
Pri nechranenom sexe je stale moznost otehotnenia takze je to 50% na 50% 🙂 bud si tehotna alebo vsetky tieto priznaky su len blba nahoda. Ale len test alebo doktor ti to povie na 100% 🙂 daj potom vediet
Ahoj, u mňa bol taký špeciálny ,,príznak,, že sa mi cca 4 týždne pred potvrdeným tehotenstvom o tom snívalo - normálne som celej rodine v sne vysvetľovala, že keď som zvládla 3 deti, zvládnem v pohode aj štvrté 🙂 Potom sa mi pár dní strašne točila hlava, čo sa mi predtým vôbec nestávalo-to bol tiež jeden z príznakov. Čo sa týka chutí, úplne mi prestala chutiť ráno káva, jedine z nej mi bolo ani nie že zle, skôr divne. A absolútne som nemohla cítiť alkohol, čo som si predtým dala občas večer pohárik koňaku, keď mi ho muž nalial, normálne sa mi zježili chlpy na rukách a povedala som mu, že nech to berie preč...akoby to telo cítilo, že je to nesprávne, neviem. Keď som ešte o svojom prvom tehotenstve nevedela ani ja, bola som u sestry na návšteve, varila polievku a ja som z nej (z hrnca) začala vyjedať zeleninu...na čo ona hneď-nie si Ty tehotná? 😄 A bola som viac citlivá, tak celkovo. Takže áno, príznaky sú rôzne, tehotná byť môžeš, ale aj nemusíš, test je istota 😉
Zapcha, napinanie z cestovin, podrobni opis hlienu v nohavickach, ale test si nekupi.
Cakam na rozuzlenie, vestecka gula sa mi dnes rozbila 😉
Testy maju aj v Tescu, nejake urcite otvorene je.
Super, že vieš, źe v Tescu majú bielu čokoládu s lentilkami, ale nevieš, že tam majú aj testy. Ale ja ti ďakujem za info o čokoláde, pôjdem si ju kúpiť 😁
Vyzerá to tak, že si prvá na koníku,ktorá otázku " myslíte si, že môžem byť tehotná?", rozpisala do románu ......ako zmení tvoj pohľad na danú situáciu fakt, keď ti tu všetky ženy napíšu, že si určite tehotna? ....bez toho,aby si si urobila test a bez toho,aby si išla k lekárovi ? Máš len hormonálnu poruchu a tehotná nie si. Vyber si z toho,čo ti najviac vyhovuje. Idem si aj ja zamlsat 😜🍫
Ale ste sa rozšupli, dúfam, že frustrácia je už vonku, baby. 😄 Tesco je u nás len do 21:00 v nedeľu. Nakoľko bolo trištvrte na deväť ani pri všetkej dobrej vôli by som ho nestihla. A dáme s komentárom o hormonálnej poruche-to bolo predsa pointou, prečítať si názory, o čo by mohlo ísť. 🙂 A každopádne, ďakujem aj za ten román, ak si teda dočítala do konca, zrejme to bolo pútavé. 😄
nasilu chceš byť vtipná, ale každá ti poradíme to isté, zbehni kdekoľvek a kúp si test, dilema sa hneď vyrieši. Držím palce, nech je výsledok taký, ako si ty sama predstavuješ ❤
Dufam, že dneska si aspoň ten test spraviš😂
Ja.som mala minuly mesiac take priznaky ze komec :D tahanie v podbrusku, pichanie, asi 5 dni mi bolo na zvracanie rano a vecer, kavy som vylievala nevedela som ich vypot, pol deci vinka som nevedela vypit vravela som si ze ta ked niesom tehotna tak uz nikdy. Urobila som si 4 take kazetove testy sice este pred meskanim ms ale prvy bol negativny a o 2-3 dni boli tie dalsie 3 pozitivne ... no potom zo dna na den ma vsetko preslo :D a aj dalsi test bol uz biely a dostala som ms na cas :D takze sa to bud odohravalo cele v.mojej hlave alebo mohlo ist o biochemicke? Alebo to sa ako prejavuje? ...a etse otazocka ked vravite ze v tescu maju tie testy:D nidky som to ja osobne v tescu nehladlaa ale.do bucudna hahaha su v kazdom tescu? Alebo len v nejakych vacsich?
Dnes je pondelok, pracovný deň, mala si kapacitu na to ísť si kúpiť test? Lebo po takom elaborate ktorý si dokázala stvoriť, by som čakala ze dnes si ten test pojdes kupit a urobiť aj 5x, ja by som ho na tvojom mieste už aj zjedla ty vole... Si svojpravna nie? Ísť si ho kúpiť a ocikat by si mala zvládnuť, ked vieš písať take slohy..
no ako bude bàbo ? 🙂

prečo si nespraviš test...