Tehotná v/po 40.tke
Ahojte, máte niektorá osobné skúsenosti? Ako ste to zvládli? Fyzicky aj psychicky.. ja sa s tým zatiaľ neviem zmieriť lebo sme to už vyslovene neplánovali a ani s tým nepočítali... Mám už 2 deti (8a 12)
To zvládnete
@anonym_b3ccaf viem že všetko sa dá.. ale ja som sa už tešila že deti sú väčšie a teraz opäť to kojenie prebaľovanie, ponocovanie.. 🥺 cítim sa už stará nato
@anonym_b3ccaf viem že všetko sa dá.. ale ja som sa už tešila že deti sú väčšie a teraz opäť to kojenie prebaľovanie, ponocovanie.. 🥺 cítim sa už stará nato
@anonym2026333 tak ste mali na to dávať pozor resp ak ste už neplánovali tak prečo si si nedala HAK?
@anonym2026333 tak si sa mala chranit🤪staršie za chvíľu bude s partiou a ešte ocenis, že máš malé dieťa a komu sa venovať.Stara evidentne nie si, keď si otehotnela.Klud bude to dobre ženy rodia aj v 43,45
@anonym2026333 Však ak to decko nechceš, choď na potrat a vybavené. Nekomplikuj si život na ďalších 20-25 rokov. A daj sa sterilizovať. Tu sa rady nedočkáš, tu ti budú všetky odporúčať len porodiť a tešiť sa.
Zvladla som, psychicky uplne super,fyzicky urcite narocnejsie ako prve tehu aj rekonvalescencia po porode narocnejsia, ale zas som si to uzivala,syn je mojkacik… zvladnete,hlavne nech je zdravie
@anonym_ce6eb6 Radis jej zabiť dieťa a zmrzacit sa? To fakt? Autorka, nezabijaj svoje nenarodené dieťa. Obrat sa na poradňu Alexis (https://alexisporadna.sk/). Tam ti pomôžu.
@anonym_ce6eb6 Radis jej zabiť dieťa a zmrzacit sa? To fakt? Autorka, nezabijaj svoje nenarodené dieťa. Obrat sa na poradňu Alexis (https://alexisporadna.sk/). Tam ti pomôžu.
@pr85 v jej ďalšej téme sa pýta na ma tak snáď to dieťa nechce a aj keby nechce ma dosť rokov na to aby sa vedela mohla rozhodnúť či ísť alebo neísť na potrat
@anonym2026333 Zvládla som to výborne, tesne pred 42 a išlo o tretie dieťa. Tehotenstvo super, pôrod rýchly, pracovala som úplne do samého konca (gyn sa čudovala že žiadnu pn nepotrebujem, že som asi jediná, lebo mladšie ročníky všetky doma). Dieťa šikovné, zdravé a v podstate už doma máme len jeho🙂 P.S. tiež som s tým nerátala a mala na celú A4 dôvodov, prečo to nie je dobrý nápad. Ale stalo sa a ja som vedela, že ho potrebujem🙂
@anonym2026333 Moje prvé a jediné tehotenstvo+ pôrod v 38 rokoch.Sucasnost:Syn má 22, ja onedlho 60.Zvladla som to, napriek zdr.problemom syna i seba väčšinu času sama.Nechcem ťa presviedčať ani o tom,aby si si dieťa nechala,ani o tom,aby si šla na potrat,lebo je to vaše rozhodnutie.
zvladneš , prečo by si nemala ?
práveže ta bude to dieta udržiavat v kondičke a bude mentalne aj fyzicky mladšia oproti babam čo maju už dospele deti
neverila som tomu ale na stretávke zo zš to bolo riadne citit také dva odlišné svety ....
najlahšie tehotenstvo aj pôrod práve posledné dieta po 40 ,
@anonym2026333 Však ak to decko nechceš, choď na potrat a vybavené. Nekomplikuj si život na ďalších 20-25 rokov. A daj sa sterilizovať. Tu sa rady nedočkáš, tu ti budú všetky odporúčať len porodiť a tešiť sa.
@anonym_ce6eb6 Súhlasím.
Autorka ake odpovede cakas ? Ved vsetky rodicia v tom veku co neriesia potrat ale dieta si nechaju to musia zvladat rovnakym teplom ako to zvladali v skorsom veku pri tych prvych. Co ine im ostava, hadam sa nevykaslu naň . Musia a hotovo. Ci nevladzu fyzicky alebo psychicky tak smola vsak si rodic
Autorka ake odpovede cakas ? Ved vsetky rodicia v tom veku co neriesia potrat ale dieta si nechaju to musia zvladat rovnakym teplom ako to zvladali v skorsom veku pri tych prvych. Co ine im ostava, hadam sa nevykaslu naň . Musia a hotovo. Ci nevladzu fyzicky alebo psychicky tak smola vsak si rodic
@anonym_dd1e45 čakám reálne skúsenosti kto rodil po 40tke a aké je to mať dieťa v takom veku.. nie či ísť alebo neísť na potrat
@anonym_dd1e45 čakám reálne skúsenosti kto rodil po 40tke a aké je to mať dieťa v takom veku.. nie či ísť alebo neísť na potrat
@anonym2026333
Ahoj kľudne mi napis aj do správy a môžeme aj telefonovať. Tretím v 41tje končíme 😁
@anonym2026333 no vsak o to pisem, aj keby sa citia fyzicky ci psychicky horsie, musia to zvladnut . Ja neriesim ci mas ist na potrat, mne je to jedno .
My sme si druheho syna adoptovali, ked som mala 41. Starostlivost zvladam uplne rovnako ako pri tom prvom, ked som mala 26. Praveze nas to znova nastartovalo, inak by sme uz neboli taki aktivni, pomaly by sme rozkysli. Brat a svagrina mali dceru v 42 rokoch a tiez to zvladaju uplne super.
@anonym2026333 ja som sa narodila mojej mame keď mala vyšši vek ako Ty. Mama hovorí že to bola vtedy rarita. Ľudia nakukali do kočíka či nie som náhodou zelena a nemám tykadielka
A mama aj vďaka pobehovaniu okolo mna zostala veľmi vitálna. Kým jej kolegyne riešili kde ich pichlo a čo ich boli, ona sa musela venovať malému dieťaťu
Píšeš že máš už 12 a 8 ročne deti. Take veľké deti ti už vedia pekne pomôcť so súrodencom. Aj pokocikovat, aj postrážiť, aj prebaliť a nakŕmiť. Veď budete 4 na jedného.
Pokial si zdravá, tak nevidím žiadny problém. Tu sa robí z tehotenstva 40tniciek hotový strašiak. V západnej Európe ženy okolo 40tky veselo rodia 1-2 dieťa.
Si tehotná, nepíšeš že zlyhala antikoncepcia, tak obaja preberte zodpovednosť a riadne sa o dieťa postarajte
@pr85 prosim ta,preco sa zapajas do debaty ak nie si zena a nemas k tomu co povedat?pyta sa zien,ktore otehotneli a rodili v/po 40tke,a samozrejme,musis sa hned zapojit a tlachat o vrazde,ako v kazdej podobnej teme,lebo si odnosil a odrodil xy deti 😡 poradna Alexis sa jej bude starat o dieta?
Dnes rodiť v 40-ke nie je nič neobvyklé. Veľa žien tak rodí dobrovoľne. Ak máte normálne manželstvo a zázemie tak to nie je nič nezvládnutelné. Ty musíš vedieť ako sa cítiš. Na ďalšie tehotenstvo sa nemusí fyzicky cítiť ani 30-ročná. Zvládnuť sa to dá. Morálku si musíte poriešiť vy s mužom. Pre mňa je nemorálne sa dostatočne nechrániť a potom ísť na potrat. Potrat nie je náhrada antiky. Ak to pre teba nie je nič nemorálne, tak ti môže byť totálne jedno aké máme my názory. V každej diskusii máš aj taký názor aj opačný. My za teba nerozhodneme.
@pr85 prosim ta,preco sa zapajas do debaty ak nie si zena a nemas k tomu co povedat?pyta sa zien,ktore otehotneli a rodili v/po 40tke,a samozrejme,musis sa hned zapojit a tlachat o vrazde,ako v kazdej podobnej teme,lebo si odnosil a odrodil xy deti 😡 poradna Alexis sa jej bude starat o dieta?
@anonym_6047be to je chyba adminov , že tu nechajú až tak uradovat krestansku uderku v tomto , aj ked ich nahlasiš ked začnu s invektivami ,neriešia ...
tiež nerozumiem prečo sa do tém tu začali zapajat muži , zvlášt ako je táto ...
Ja mam deti rozneho veku,dve po 40tke a dvoch operaciach chrbtice.Uzivam si to ako nikdy.Akoby som si to vedela viac vychutnat,ta nasa mala 1,5rocna je cist zlaticko.Za mna smelo do toho.
@anonym2026333 máš nejaké diagnózy, alebo prečo sa toho tak bojíš?v mojom okolí všetci čo mali deti po 40 tke normálne chodia na ihriská, bicykel, detské oslavy normálne žijú a myslím si, že im to len prospieva mať aktívny život.Nocne vstávanie znáša každý zle to je jedno či v 30 tke a sú deti, ktoré rýchlo prespia celú noc.Podla mňa to je len prvý šok hlavne nech ste obidvaja zdraví
@anonym_6047be to je chyba adminov , že tu nechajú až tak uradovat krestansku uderku v tomto , aj ked ich nahlasiš ked začnu s invektivami ,neriešia ...
tiež nerozumiem prečo sa do tém tu začali zapajat muži , zvlášt ako je táto ...
@sara07
No kľudne by mohli aké skôr ti plnohodnotnú otcovia, ktorí okolo dieťaťa aj reálne behajú a starajú sa ako matka. Ti, ktorí chorí musia obriadit aj deti a mať spánkový deficit po pár rokoch. Takí nech sa kľudne vyjadria 🙂, čakám.
@anonym2026333 ja druhe v 40 a super, ako ja nemam krasne tehu nikdy, moje telo neznasa byt tehotne, cize toto je jedno, ci mam 25 alebo 40, ale bolo lepsie nez to v 35 skrz tlak a tiez menej krvacania. Porod 3 hodky, to bola rychlovka a po hodine uz som bola sama na wc, ta sestra len pozerala a hned som behala. Po dvoch tyzdnoch som nevyzerala, ze som vobec rodila. A teraz tiez zvladame, mala ma 10 mes a som nou nadsena. Ludia si doteraz myslia, ze je to reborn babika, ked spi v kociku 😂 ale hlavne ona ma taku radost zo zivota, ze aj keby mi maju ruky odseknut, tak sa to oplatilo. Cize za mna urcite ano, hlavne ked uz to nemas prve tehu a prve dieta.
@sara07
No kľudne by mohli aké skôr ti plnohodnotnú otcovia, ktorí okolo dieťaťa aj reálne behajú a starajú sa ako matka. Ti, ktorí chorí musia obriadit aj deti a mať spánkový deficit po pár rokoch. Takí nech sa kľudne vyjadria 🙂, čakám.
@svetlonos moj ma 42 a beha a stara sa, prave perie, vcera dal s malym bike a ja som tiez bola, potom vol s detmi, teraz bude musiet byt uz sam 8 hod s nimi, ja idem o mesiac robit vikendy naspat do prace. Mala ma 10 mes a jej brat ma 5,5 roka. Moj muz ma normal uvazok a vzdy sa venuje, normalne aj detom, aj domacnosti. Snad som si tie deti nespravila sama a nedovliekla domov ako skrecka
@anonym2026333 mozem Ti aj sukromne napisat,mali sme tesne pred 45kou malu,doma už dospele deti,najlepsie tehotenstvo a uzasne dieta.🙏.
Inak u nas kamosky rodili tiez po 40, jedna po 45 prve, nasho lekara zena tretie, synov naj kamos tiez dieta rodicov po 40, tam otec ma cez 48 dokonca, dnes uz bezna vec tu v AT, vsetky tie deti su zdrave, oki, nemaju deficity, toho kamosa mama je viac busy, bo studuje a parkuje mladeho u nas.
@anonym2026333 stara? Ved v tehu som bola do 4:00 vonku 😂 Ja nepijem, ale nenecham si ujst gothic party. Moj jediny problem bolo zohnat garderobu 😂 Ale vsetko sa da. Ja neviem, ale ja sa takto stara necitim. Vzdy hovorim, ze ja budem jak ta Stifflerova mama 😂😂😂
@sara07
@svetlonos teraz si mi pripomenula ako dosla svokra za muzom pocas jeho telekonferencie s komentarom „ vymen mu plienku, synatora mas zosrateho az za usami „ 😂😂😂 Ja som nebola doma 😉 Tak muz sa zdvihol a isiel riesit plienku. Chlapi sa poflakuju asi najskor na Slovensku, u nas to nejako nejde.

To zvládnete