Viditeľnosť bábätka na ultrazvuku v 5. až 6. týždni
Ahojte, mala som pozitivne testy. Zajtra idem k lekarke. Podla poslednej MS by som mala byt v 5.-6.tyzdni. Ja viem ze je to este skoro, no je tam nieco vydiet v takom skorom tyzdni? Kedy u babätka zacina tlkot srdiecka? Dakujem 😊
U mna napriklad bolo vidiet v 5 tt taku dubku 🙂
Aj u mňa bolo vidieť niečo, v podstate takú ďobku a hlavne bolo vidieť že je na správnom mieste. Držím palce
Prve sono som mala vzdy v 6/7.tyzdni a vzdy bilo srdiecko...
V 5-6 tt staci, ak potvrdi tehotenstvo v maternici a vyluci mimomaternicove. Mal by tam byt gestacny vak, mohol by byt vidiet aj zltkovy vak, dokonca mozno aj embryonalnu strukturu. Srdiecko moze byt ale vobec este nemusi . zalezi od ovulacie, ak bola trochu neskor uplne staci potvrdit gestacny vak v maternici.
Mne v tom čase takisto videla ďobku ale nedokázala ani určiť, či je na správnom mieste a ani či je to na 100% tehotenstvo, vraj som šla zbytočne veľmi zavčasu. Šla som kvôli bolestiam vaječníka takže strach z mimomaternicoveho t. po pozit teste. Pozrela ma a objednala na neskorší termín, kedy sme dúfali, že bude vidno viac. Takže pre mňa trošku zbytočne vyšetrenie, nič sme nezistili ani nevyvratili.
A srdiečko bolo vidno až o dosť neskôr, aspoň u mňa.
Dakujem baby 😊. Ja som mala poslednu menstruaciu od od 5.4-11.4. 13.4 sme mali pohl.styk a to bol jediny k tom mesiaci. V ktorom tyzdni by som mala byt? V appke mi pise 5+2, sestricka povedala siesty tyzden🤷♀️. Vobec sa v tom nevyznam. K lekarke idem tak skoro, pretoze pracujem s chemik. A buduci tyzden by som mala mat aj termin v centre kvoli endometrioze
To znamena ze 5 tyzden ukonceny plus 2 dni, teda prebieha 6 tyzden. Aj appka aj sestricka maju pravdu. Vzdy sa to rata od poslednej menstruacie, lebo ovulaciu doktor nevie, spermie dokazu prezit aj 7 dni. Potom ked sa bude dat babo zmerat ti dr povie presnejsie urci to podla jeho velkosti.
To znamena ze 5 tyzden ukonceny plus 2 dni, teda prebieha 6 tyzden. Aj appka aj sestricka maju pravdu. Vzdy sa to rata od poslednej menstruacie, lebo ovulaciu doktor nevie, spermie dokazu prezit aj 7 dni. Potom ked sa bude dat babo zmerat ti dr povie presnejsie urci to podla jeho velkosti.
@selena_luna dakujem za vysvetlenie 🥰
Takze u mna nebolo vobec nic vydiet 😞😞😞. Tehotensky test z mocu bol aj u lekarky pozitivny. Zobrala mi krv, a vo stvrtok mam ist zase na krv.
Och to ma mrzi. Teraz ti bude kontrolovat vysku hcg, ci stupa, ci klesa. A podla toho uvidi ze co. Drzim palce.
Takze u mna nebolo vobec nic vydiet 😞😞😞. Tehotensky test z mocu bol aj u lekarky pozitivny. Zobrala mi krv, a vo stvrtok mam ist zase na krv.
@autorka nevideli ste nič, presne tak ako som písala ja, že v tom čase nič nebolo vidno, iba ďobku, ktorá vôbec nemusela znamenať tehotenstvo a že takéto zbytočne skoré vyšetrenie bolo pre mňa zbytočne. I keď chápem tvoj strach kvôli rizikovej práci.
U mňa na ďalšej kontrole po asi 8 dňoch už bolo pekne všetko vidno 🙂 a presne ako píše @selena_luna - ráta sa to od poslednej menštruácie.
Ovulácia mohla byť neskôr a preto nie je nič vidno. Aj v mojom prípade to tak bolo a v konečnom dôsledku mi termín podľa poslednej menštruacie a termín podľa prvého CRL vychádzal rozdielne o 10 dní. Napr. podľa menštruácie 10+5tt a podľa nálezu na sone môže vychádzať iba 9+2tt - sono je presnejšie a tým sa aj riadi lekár pri výpočte termínu a týždňa, v ktorom si. Preto ti to podľa výpočtov môže vychádzať na 5-6tt a v skutočnosti bábätko mohlo kvoli oneskorenej ovulacii ,,vzniknúť" v neskoršom štádiu menštruačného cyklu a si napr iba 4tt a preto nie je nič vidno. Ja som to tak mala a takto mi to doktorka vysvetlila 🙂 držím palce, nabudúce budete vidieť ;)
Vôbec sa neboj, mohla si mať aj posunutú ovulaciu ako ja 🙂 hlavne bude stúpanie hcg . Držím palce ❤️
Och to ma mrzi. Teraz ti bude kontrolovat vysku hcg, ci stupa, ci klesa. A podla toho uvidi ze co. Drzim palce.
@selena_luna ano, dufam ze do stvrtku stupne
Vôbec sa neboj, mohla si mať aj posunutú ovulaciu ako ja 🙂 hlavne bude stúpanie hcg . Držím palce ❤️
@simona1998 dakujem ❤️
@autorka nevideli ste nič, presne tak ako som písala ja, že v tom čase nič nebolo vidno, iba ďobku, ktorá vôbec nemusela znamenať tehotenstvo a že takéto zbytočne skoré vyšetrenie bolo pre mňa zbytočne. I keď chápem tvoj strach kvôli rizikovej práci.
U mňa na ďalšej kontrole po asi 8 dňoch už bolo pekne všetko vidno 🙂 a presne ako píše @selena_luna - ráta sa to od poslednej menštruácie.
Ovulácia mohla byť neskôr a preto nie je nič vidno. Aj v mojom prípade to tak bolo a v konečnom dôsledku mi termín podľa poslednej menštruacie a termín podľa prvého CRL vychádzal rozdielne o 10 dní. Napr. podľa menštruácie 10+5tt a podľa nálezu na sone môže vychádzať iba 9+2tt - sono je presnejšie a tým sa aj riadi lekár pri výpočte termínu a týždňa, v ktorom si. Preto ti to podľa výpočtov môže vychádzať na 5-6tt a v skutočnosti bábätko mohlo kvoli oneskorenej ovulacii ,,vzniknúť" v neskoršom štádiu menštruačného cyklu a si napr iba 4tt a preto nie je nič vidno. Ja som to tak mala a takto mi to doktorka vysvetlila 🙂 držím palce, nabudúce budete vidieť ;)
@danniiee8 dufam ze je to takto aj u mna. Po 4 rokoch konecne pozitivny test, ked sme to najmenej cakali. Ale tehotenske priznaky mam. Strasne ma bolia prsia uz asi 4.tyzden, brucho mam strasne nafuknute, a plet mam ako babätko presne ako ked som uzivala HAK, inac ju mam strasne mastnu
Takéto príznaky som mala aj ja na začiatku, presne to isté - prsia, nafúknutie, pleť- ešte predtým, než som si spravila test 😊 a na ďalšom kontrolnom sone o pár dní už bolo pekne vidno, doktorka mi to pri vyšetrení opisovala ako hotovú vec, hovorila o mne ako o tehotnej a mne nič z toho v tom šoku a radosti nedochádzalo, nechápala som, že je to pravda. Pôvodne mi tom druhom vyšetrení tiež chcela brať krv (na prvom mi nebrala, pretože to bolo poobede a vtedy už odbery nenosia), avšak najskôr spravila sono a bolo všetko jasné- aspoň jej. Z ďalšieho usg som si domov niesla aj fotku 😊 držím palce a určite daj vedieť keď budeš vedieť viac
Takéto príznaky som mala aj ja na začiatku, presne to isté - prsia, nafúknutie, pleť- ešte predtým, než som si spravila test 😊 a na ďalšom kontrolnom sone o pár dní už bolo pekne vidno, doktorka mi to pri vyšetrení opisovala ako hotovú vec, hovorila o mne ako o tehotnej a mne nič z toho v tom šoku a radosti nedochádzalo, nechápala som, že je to pravda. Pôvodne mi tom druhom vyšetrení tiež chcela brať krv (na prvom mi nebrala, pretože to bolo poobede a vtedy už odbery nenosia), avšak najskôr spravila sono a bolo všetko jasné- aspoň jej. Z ďalšieho usg som si domov niesla aj fotku 😊 držím palce a určite daj vedieť keď budeš vedieť viac
@danniiee8 dakujem, urcite dam vediet😊. Tvoj komentar mi velmi pomohol. Snad bude vsetko dobre
Tak dnes rano som zacala slabucko krvacat. Sla som hned k lekarke. Na sone videla malu bodku. No bohuzial HCG nestupa tak akoby malo. V utorok som mala 156 a vysledky zo stvrtku su nieco nad 190. Lekarka tomu sance nedava a nech sa pripravym na potrat alebo mimomaternicove tehotenstvo 😥
Žiaľ hcg mi sa malo zdvojnásobovať :(
Žiaľ hcg mi sa malo zdvojnásobovať :(
@simona1998 ano, uz som mala mat cez 300 😥

Je to veľmi individuálne .mozno aspoň bodku uvidí .