Vie lekár zistiť tehotenstvo na prehliadke sliznice maternice tesne po oplodnení?

alienka000
2. sep 2013

Pytam sa cisto hypoteticky, ci existuje moznost, ze lekar vie zistit tehotenstvo na prehliadke pokial zena otehotnela a je cca 4-5 DPO? Myslim len obycajnym sonom, ked prehliada maternicu, sliznicu...

l_e_n_o_c_k_a
2. sep 2013

Myslim si ze nie.

erika3011
2. sep 2013

určite nie, v tom čase neni vytvorený ani gestačný vačok, jedine,žeby zobrala krv a sledovala hcg

zuzkat1
2. sep 2013

Podla mna to je velmi skoro. Mne nic nevidel este ani v case ms.

katttka1981
2. sep 2013

určite nie, ja som bola u Dr. 15DPO a na sóne nevidel nič.

martinusik91
2. sep 2013

podla mna nie mna objednali az 2 tyzdne po meskani aby sa dalo uz nieco potvrdit

pragmaticka
2. sep 2013

nie

monhla
2. sep 2013

Mne 2x vyšiel pozit. teh. test pri meškaní a doktor ešte NEVEDEL zistiť, či som alebo nie som tehotná. Vždy ma objednal za 2 týždne a to som už rovno dostala materskú knižku 😀 😀 😀

simonkazga
2. sep 2013

12dpo som bola na vstupnej prehliadke v GynFiv. Robili mi všetky možné vyšetrenia aj podrobné sono a nevšimli si, že som tehotná.

usacek79
2. sep 2013

rozhodne NIE - 4/5 DPO este ani nie si tehotna... este len putuje oplodnene vajicko do maternice a zacne sa uhniezdovat, to sa deje kdesi medzi 7-12 DPO (v extremnych pripadoch uz v 5-6DPO prip. az na 13-14DPO)
A az ked je poriadne uhniezdene, zacne produkovat HCG (tehotensky hormon - ludsky choriovy gonadotropin) a az ked je jeho hodnota MINIMALNE 1000 (idealne az 1500), moze lekar nieco vidiet.. Takze ist k lekarovi skor, ako 2-3tyzdne DPO nema v zasade zmysel..
Meskajuca ms je prva vec, na ktoru treba pockat, potom si urobit test a az potom, ak velmi chces, sa trepat k doktorovi.
No uplne idealne ist k nemu az v 7-8tt (pocita sa od prveho dna poslednej menstruacie, nech uz vidite aj srdiecko a nemusite tam chodit ako na klavir od 4tt kazdy tyzden, to rozhodne nikomu neprospeje 😉

rybka1985
2. sep 2013

je vysetrenie HCG v krvi pre potvrdenie tehotenstva bezne vysetrenie ktore urobi kazdy gynekolog?

kazunomiya
2. sep 2013

Pochybujem. Lekar vidi tehotenstvo az ked je uhniezdene v maternici, aj to nie hned, resp. ak je seriozny nemoze povedat, ze si urcite tehotna, lebo to co vidi (vyssi sliznica...) sa da vysvetlit aj inak. Moj skusal ultrazvuk ked som bola 5tt a povedal, ze je tam dutinka, ktora naznacuje tehotenstvo, ale viac bude vidiet o dva tyzdne. A vtedy uz vedel povedat naisto, ze som tehotna. HCG tiez moze testovat az po uhniezdeni, dovtedy sa netvori. Uhniezdenie nastava tak tyzden po oplodneni, teda v 3tt. Je to este pred menstruaciou, ale domaci test este tehotenstvo vtedy nezachyti, lebo hladina hCG je nizka. Z krvi neviem, kedy je preukazatelne tehotenstvo.

Ale nesuhlasim s nazorom, ze kym nie je zarodok uhniezdeny, nie si tehotna. Jasne, ze si. Hoci niektori lekari definuju tehotenstvo az od uhniezdenia (tusim je to niekde aj oficialna definicia). Ale zarodok, a teda novy ludsky zivot, je pritomny samozrejme uz skor 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre