icon

Vymeškaná menštruácia, bolesti brucha, hlavy

simik7192
16. okt 2020

Ahojte, viem že možno je tu taka podobná téma, ale niečo podobné tomu mojej otázke som tu nenasla nič.. Je to tak že poslednú ms som mala 25.augusta. Ovu mi pravdepodobne prebehla na 12dc podľa teploty ktorú som si merala. Tak ms mi meškála 3tyzdne (test som si robila v nedeľu a bol negatívny, nič som tam nevidela) a včera okolo 10doobedu som to,, akože,, dostala to sa ms ani nedá nazvať a od včera večera nič, žiadne špinenie nič. Všetko na jednu vložku. Od toho 24.sept tak ako keby som mala dostať tak ma pobolieva podbrusko, skôr ako maternica alebo neviem, čudná pachuť v ústach, občas mám bolesť hlavy, točenie.. Do doktora plánujem ísť 30. vtedy som objednaná, keďže doktorovi som volala, tak že mám počkať do toho 30.keby niečo súrne tak ze mam prísť.. Test si plánujem spraviť ale až niekedy v pondelok.. Ešte som také nikdy nemala, ms meskala 3,4dni najviac a nie toto, aj mam takú stredné silnú ms, čiže toto ma zaskočilo, čo z tým problém nikdy som nemala, spustila sa bez problémov, žiadne špinenie nič... Mali ste aj vy taky problém?

majamat
16. okt 2020

@simik7192 ak by si bola tehu, test by t to davno ukazal. ked ms meska tak dlho, uz by muselo byt tehu vo faze, kedy by ti to test mal zachytit.
zrejme ide o hormonalnu poruchu, aj zeny s pravidelnym cyklom mozu mat hormonalne odchylky. cyklus sa moze pokazit u kazdej z nas. u neiktorych zien je to stale a u inych len obcas, mozno 1x za par rokov. hormonalny cyklus ziens a jednoducho meni, nie ej 30r rovnaky.

zuzuliennka1
16. okt 2020

ano, ked som bola mladsia, este pocas vs (suviselo to na 100% so stresom zo skoly) som mala jeden cas tak, ze M prisla napr. v marci, klasicky cca 5dni, potom nic asi dva mesiace a dalsia dosla az v juni, na 3 dni a potom opat koncom juna na tyzden... myslim ze v obdobi kedy menstruujeme sa s niecim takym stretneme kazda. cyklus sa meni s vekom a co nas nemuselo vobec ovplyvnovat 10r dozadu, nas teraz moze vyradit aj na tyzden pocas menzesu..

simik7192
autor
16. okt 2020

@majamat
@zuzuliennka1 hormonálnu poruchu nemám ani nič tomu podobné, nakoľko som bola u Dr na podrobné vyšetrenie, hormonálny profil všetko je dobré... Ja som práveže čítala že niektoré ženy zistili že sú tehotné až v 7 týždni alebo až neskôr. Čiže to mohlo byť aj u mňa, ale nechám to tak keď sa to zpusti tak sa to zpusti, a keď nie zájdem za lekárom na vyšetrenie.

majamat
16. okt 2020

@simik7192 hormonalnu poruchu moze mat kazda zena, nemyslim ochorenie, ale poruchu, ako napr, infecia, stres, nedostatok vitaminov ti sposobia zmenu hormonov v danom cykle a po odstraneni priciny sa cyklus zas stabilizuje. cize ano, mozes mat takuto hormonalnu poruchu, elbo kazdy cyklsu moze prebiehat inak.

co sa tyka tehu v 7tt, tak kedysi zeny ani skor tehu nevedeli, elbo nemali tehu testy a teda mohli len tusit, ze mozno su tehu a u gyn chodili az neskor.
teraz je to ine, lebo sa vieme otestovat.
to ze niektore to zistili v 7t, tak neviem ci estelen 7t zacinal, ci koncil, tiez je dolezite aky mali cyklus a aj to, kedy mali naposledy negativny test, lebo ak testovali v 5tt a potom 2tt nic, tak by moznoa uz aj v 6tt bol pozitivny, keby ho urobili.

tu ide o to, ze apr, pri 28dnovom cykle ( co su presne 4t ) ma zena ovulku presne v polke cyklu a ked jej nepride ms, je to uz prvy den z 5tt a otestuje sa o 3dni ( vacsiou uz skor,a le keby nahodou ano ), tak uz je v polke 5tt.

ak ma zena napr, 33dnovy cyklus, tka to uz mas 4tt+5dni a ked prvy den meskania ms je uz 4tt+6dni. ak by sa otestovala az na dlasi den, tak to uz konci 5tt. a tu jej vyje pozitivny test,a k mala ovulku asi 2t pred ms.
no ak ma zeny ovulku posunutu ( ja osm to tak mavala 2x za rok ) a to na koniec cyklu, cize v obdobi, ked ma prist ms, potom v case,ked ms nepride a je uz na konci 5tt, ma test negativny, lebo napriklad k oploneniu doslo pred 3dnami a hormony sa este neprodukuju. ani dr este nemoze nic vidiet. no ak si ho urobi o 2tt neskor, lebo stale nedostane ms, potom je uz na konci 7tt a tu uz test pozitivny bude.
takze tu ide o to, ze ked je takato zena dokonca na konci 7tt, k oplodneniu doslo este predtym, nez ms meskala, cize pred 2t a mozno nejakymi 2-3 dnami. proste 2t po oplodneni test uz musi ukazat pozitivitu,
no a tebe ms meska uz 3t. ak by si bola realne tehu, tak uz by ti test pozitivitu 3t po oplodneni mal ukazat pozitivitu. negativny bude eln ak si od ovulacie napr, 10dni,a le to by si musela mat ovulku az po tom, co ti ms uz meskal, mozno po viac ako tyzdni. co teda vobec nesedi.