Za koľko dní vám ukázal test, že ste tehotná?
V utorok sa nám roztrhal kondom a ja už sa cítim tehotná. Za pár dni mám 40 a už sa mi nechce mať ďalšie dieťa. Jasné že si ho nechám ale dúfam že niesom v tom. Za 5 dni by mi to mohol ukázať nie? Viem lepšie je 10. Keď ja nevydržím čakať.
5dni od čoho? od sexu? predpokladanej ovulácie? po meškaní menzes?
@kristinka92 teraz v utorok mali sex a roztrhol sa im kondóm a ona cíti,že je tehotná,či má testovať o 5 dní alebo počkať 10 dní a potom testovať. 😀
Vyrataj si, ci si bola v strede cyklu. Mas 40, bola by to velka nahoda na prvy pokus ostat tehu. Ako nie nemozne, ale vek a jedna nehoda dokopy mi pridu mala sanca. Testovat odporucam minimalne dva tyzdne , idealne tri od nehody. A mrkni si dobre testy, digitalne nie su take citlive a kopec testov je az po vynechani ms. Vie dovtedy nimi netestuj
Áno som šiši...neviem na nič iné myslieť lebo prenášam smrteľné ochorenie a zase sa mi ruca svet, preto počítam skoro hodiny. Dúfam že to je zbytočná panika.
Preboha,najskor za 10 dni kvalitnejsi test.Skus si nastudovat co sa deje s vajickom po oplodneni,kolko trva ked putuje,od kolkeho dna od ovulacie sa vobec zacne vylucovat v tele HCG,a potom sama zistis ze je to blbost na mraky lebo na 5 den sa este ziadne hcg NEVYLUCUJE tak co chces testovat?
V tento utorok? Je piatok a ty sa už cítiš tehotná? Veď to ani ešte oplodnenie nemuselo nastat, mala si vtedy vôbec ovulaciu? Na príznaky je každopádne ešte veľmi skoro, ak "niečo cítiš" je to len a len tvoja psychika. Neexistuje, aby si po 3 dňoch už mala príznaky, aj keby si otehotnela.
Test si urobis úplne zbytočne, lebo ak skutočne toto bol jediný nechránený styk, tak je to veľmi veľmi skoro. Keď ti bude meškať menzes, vtedy testuj. Výsledok nijako nezmeníš, bud si otehotnela, alebo nie, aj keby si neviem co tetaz už urobila
@maminkadeticiek veď ani tých 5 dní ešte neuplynulo, keď tento utorok mali sex. Tiež neviem, čo by chcela testovať
Nič v zlom, autorka, ale ak to je tak, že si prenášac nejakého smrteľneho ochorenia (netuším aké by to mohlo byt, ale ok, nemusím to vedieť) tak skus popremýšľať o sterilizácii a nemusíš sa stresovať ešte niekoľko rokov do menopauzy
@maminkadeticiek Naštudovane mám, na niektorych testoch je písané že sa daju použiť na už piaty deň...vtedy sa zacina vyučovať HCG. Tak sa pytam či ste to niektora tak robili... Neviem čo je na tom také preboha.
@kiki68 veru stáva sa, moja mama ostala so mnou ako 40 ročná na "jeden šup" tehotná. A detto kamoška, ako 42 ročná, muž stále skoro preč, nuž antikoncepciu nebrala, prišiel po 5 týždňoch, vínko, jeden "sexicek" veď sa nič nestane, nemám plodné dni (to si myslela) a bum! Dcéra má teraz 5 mesiacov. 😆😆Takže je to fakt možné kľudne aj na prvú supu
Áno, na testoch je toho popísané až až. Je to hlavne marketing, proste to nie je možné, aby to bol po takom krátkom čase na 100% relevantný výsledok,reálne by tam si mala mooozno nejakého ducha, ak vôbec, a to by ta ešte viac vynervovalo,hoci by to ani pravda byť nemusela. Alebo opačne, úplne negatívny, upokojís sa a o dva týždne menzes stále nikde a na novom teste //. A šok ešte viac, veď predsa bol "negatívny predtým test"
Práve kvôli týmto možným falošným výsledkom sa odporúča testovať až pri meškani, az vtedy môže byť výsledok skutočne relevantný
@jaskolka Ano mala som to riešiť pri cisarskom ale doktori sa tvarili sa že sa to robi až po3 cisarskych.
@jaskolka Ano a preto sa pytam ake to je v praxi.
V prípade, že sú zdravotne alebo iné vážne dôvody, tak sterilizácia sa robí aj po prvom pôrode. V rodine mame prípad s ťažkou sklerózou multiplex, majú jedno dieťa,tehotenstvo skoro cele strávila v nemocnici, pri pôrode bola žena sterilizovana, na jej žiadosť, zo vzhľadu na to, že v budúcnosti by mohla po pôrode skončiť na vozíku. Nechápem, že tvoj doktor ti ju neodporúčal, ak teda je to také vážne u teba.
@jaskolka Je to 50:50 zdravé alebo choré dieta.
Existuje aj tabletka po
Samozrejme uz teraz je bezpredmetna,ale ked ste prenasate “smrtelne ochorenie” tak by ste mali mat nastudovane rozne druhy ochrany
@bejbs123 Mám naštudovane ale nemôžem hormonalnu antikoncepciu a zase mam 2 zdravé deti, ano boli to nervy ale dopadlo to dobre. Asi som čakala viac empatie, kto nezažije nepochopí. ...Inak zrovna som bola dohodnuta s doktorkou ze si dam teliesko.
Co tak počkať kým ti bude meškať menzes a testovať az potom ?
Ako sa to ma normalne robit a nie ocikavat test uz den "po" ( teraz mam našli tie, co chcú otehotniet)
Psychika robi veľmi veľa, sama si vsugerujes ze si tehu, hoci vobec byt nemusis

Ja by som testla až takto o týždeň