icon

Znamená slabá čiarka na tehotenskom teste pozitívny výsledok?

yanabella
27. máj 2026

Dnes mam 26.den cyklu, robila som si tehu test, hned zo zaciatku som videla vlavo ciarku a potom kontrolnu ciarku vpravo. Co myslite, mali ste to niekto tak? Styk bol na 10 den cyklu

Znamená slabá čiarka na tehotenskom teste pozitívny výsledok?
dia99
27. máj 2026

@yanabella no niečo tam vidno veru. Skus o 2 dni otestovať znova

anonym_fdb5c4
27. máj 2026

@yanabella 🤷🏼‍♀️ je to proste mamatest, kúpiš si ho, lebo chceš vedieť, či si tehotná, ale nakoniec ti dá aj tak viac otázok.
Kúp iný, v kľude otestuj 😊

anonym_d575c2
28. máj 2026

ja tam nic nevidim 16dpo uz by tam boli kolajnice. Inak si si ista, ze uz 10den si mala ovulaciu?

denisa_deniska
28. máj 2026
@anonym_d575c2

ja tam nic nevidim 16dpo uz by tam boli kolajnice. Inak si si ista, ze uz 10den si mala ovulaciu?

@anonym_d575c2 10ty deň cyklu bol styk, o ovulácií autorka nič nepíše, tým pádom asi ani nevie

anonym_d575c2
28. máj 2026
@denisa_deniska

@anonym_d575c2 10ty deň cyklu bol styk, o ovulácií autorka nič nepíše, tým pádom asi ani nevie

@denisa_deniska a? pointa ostava 16dpo uz by mala kolajnice na teste pretoze vajicko uz by bolo minimalne par dni v maternici. A 10den cyklu je zvycajne skoro na ovulaciu ale samozrejme, mohla ju mat posunutu preto sa pytam, ci ju mala kedze o nej nepise.

denisa_deniska
28. máj 2026
@anonym_d575c2

@denisa_deniska a? pointa ostava 16dpo uz by mala kolajnice na teste pretoze vajicko uz by bolo minimalne par dni v maternici. A 10den cyklu je zvycajne skoro na ovulaciu ale samozrejme, mohla ju mat posunutu preto sa pytam, ci ju mala kedze o nej nepise.

@anonym_d575c2 z kade si prišla nato, že je 16dpo? Sa v tom trošku strácaš

anonym_d575c2
28. máj 2026
@denisa_deniska

@denisa_deniska je 26den cyklu, 10den bol styk =preslo 16dni od styku

anonym_d575c2
28. máj 2026
@denisa_deniska

@denisa_deniska ale stale nech sa to vezme akokolvek keby 10den cyklu doslo k oplodneniu ten test 26den cyklu by vyzeral uplne inak ale je negativny.

denisa_deniska
28. máj 2026
@anonym_d575c2

@denisa_deniska je 26den cyklu, 10den bol styk =preslo 16dni od styku

@anonym_d575c2 presne tak, 16 dní ubehlo od styku. DPO znamená days past ovulation - dni od ovulácie. Takže nie je možné tvrdiť, že je to rovnako aj 16 dní od ovulácie. Mohlo to byť aj 20, aj 5.
Styk bol 10ty deň cyklu, pričom ovulácia mohla byť až 15ty deň, pričom všetci vieme, že kvalitná spermia si vie na vajíčko počkať aj 5 dní. Ak by mala teoreticky ovuláciu 15ty deň cyklu, a včera by bola 26ty, tak by to bolo od ovulácie a reálneho oplodnenia len 10-11 dní, čiže ak by bola autorka v skutočnosti tehotná, tak intenzita druhej čiarky na teste by sedela.
Nepotrebujem sa tu vadiť, len jednoducho neposúvaj ďalej informácie, ktoré nie sú správne a sú metúce. Deň, kedy bol styk, nie je vo väčšine prípadov deň, kedy žena v skutočnosti otehotnela (teda kedy ovulovala).

anonym_d575c2
Autor odpoveď zmazal
anonym_d575c2
28. máj 2026
@denisa_deniska

@anonym_d575c2 presne tak, 16 dní ubehlo od styku. DPO znamená days past ovulation - dni od ovulácie. Takže nie je možné tvrdiť, že je to rovnako aj 16 dní od ovulácie. Mohlo to byť aj 20, aj 5.
Styk bol 10ty deň cyklu, pričom ovulácia mohla byť až 15ty deň, pričom všetci vieme, že kvalitná spermia si vie na vajíčko počkať aj 5 dní. Ak by mala teoreticky ovuláciu 15ty deň cyklu, a včera by bola 26ty, tak by to bolo od ovulácie a reálneho oplodnenia len 10-11 dní, čiže ak by bola autorka v skutočnosti tehotná, tak intenzita druhej čiarky na teste by sedela.
Nepotrebujem sa tu vadiť, len jednoducho neposúvaj ďalej informácie, ktoré nie sú správne a sú metúce. Deň, kedy bol styk, nie je vo väčšine prípadov deň, kedy žena v skutočnosti otehotnela (teda kedy ovulovala).

@denisa_deniska tu presne v prvom komente sa pytam priamo nato autorky 😂 "Inak si si ista, ze uz 10den si mala ovulaciu?" Ako je mi jasne, ze niektore zeny nemaju ani paru o fazach cyklu ale ked sa snazim o dieta a nasledne este aj robim test v ktorom sa snazim vidiet nasilu, co tam nie je lebo tam nie je ani naznak druhej ciarky tak sa snazim v dnoch ovulacie 🤔 a stale plati ak 10den bola ovulacia je cca 16dni po alebo ak by prislo k oplodneniu alebo pomenuj si to ako chces tak kolajnice by tam boli ale nie su. Autorka pise vyhradne o jednom dni kedy bol styk nie o rozmedzi dni a naozaj nemam zaujem ani asi dostatok fantazie ani nevkastnim vestecku gulu aby som si domyslela navyse to co neuviedla preto som sa priamo spytala na tu ovulaciu. Napriklad ja som otehotnela medzi 19-21dnom cyklu takze bezne sa stava, ze je ovulacia skor alebo neskor, preto som sa to spytala.