Dieťa áno, svadba nie

capslock
27. sep 2014

Baby poradte :(... Môj priateľ mi včera krásne vyznal lásku a povedal mi, že chce mať so mnou dieťatko, že sa už nechce chrániť... bolo to dojímavé, krásne, pretože po takom dlhom vzťahu je to pre nás krok vpred....ALE!!!! o svadbe nechce ani počuť. Keď mu poviem, že by sme sa mohli už vziať tak on povie, že chce byť so mnou navždy ale že sa ešte nechce ženiť, že až v 30tke, že teraz chce len bábo... Milujem ho, akceptujem ho ale toto? vychovávať dieťa len tak? stáva sa, že chlapi sa nechcú ženiť,pretože čakajú na niečo lepšie :( ale tak 7 rokov je 7 rokov :( Stretli ste sa už z takouto situáciou? Prípadne ako sa to vyriešilo?

bonaqa2013
27. sep 2014

Žeby aj on čakal na niečo lepšie?
Pri 3 porode som sa stretla v nemocnici s tak troška kurioznou situáciou. Mladá pani na vedľajšej posteli. Narodilo sa dievčatko. prišiel ocinko dieťaťa a jej partner. Ocinko chcel, aby dievčatko malo priezvisko po ňom, maminka áno, samozrejme, ale až keď si ma zoberieš. Neviem ako to skončilo, ale možno aj ja by som to tak riešila.

siska53
27. sep 2014

@capslock my mame 2deti a nie sme stale zobrati. O rok mame obaja 40. Chodili sme spolu 4roky,nez vznikol maly,predtym sme sa poznali rok osobne a 2roky cez internet.
Mne nejak svadba nechyba,ani jemu...
Ale dost parov sa po case zobralo. Niektori po prvom,ini po druhom dietati.

zuzana76
27. sep 2014

@capslock to ma 23? ked az o 7 rokov v 30-tke? podla mna je este nezrelý, urcite by som dieta neplanovala, len tak, bez sobasa, podla mna nie je uprimný.

saurian
27. sep 2014

@capslock tazko povedat ci "caka na nieco lepsie" alebo len proste pre neho nie je svadba dolezita, podstatna alebo sa "neciti" na manzelstvo.
ak caka na nieco lepsie, zrejme by nechcel s tebou dieta, ak pre neho nie je dolezita ale vie ze pre teba ano, urobi to kvoli tebe, ak sa "neciti" na manzelstvo (ved nakoniec ho nezavrhol), chce to cas.
my sme mali svadbu pred 3 mesiacmi, a to uz mame 5,5r a takmer 4r deti. jemu to bolo v podstate jedno, ja som sa na svadbu necitila. casom on svadbu chcel, a mne to bolo jedno - proste to pre mna nebolo dolezite, ale kvoli nemu ze som vedela ze on si to zela, som suhlasila 🙂 tolko moja skusenost, mozno ti ukaze iny rozmer 🙂
a podla mna - vety a "vydieracky" tipu "ked si ma nevezmes, dieta sa nebude volat ako ty" nemaju zmysel, miesto aby situaciu "napravili" ju mozu pokazit.

silaviat
27. sep 2014

@capslock jednoducho mu povedz dieta ano ale s tvojim priezviskom - ze nechces aby si mala odlisne meno od svojho dietata..a az si ta vezme potom spravite prepis .. so easy .. tiez by som sa nechcela inak volat ako moje dieta ...

maminuska
27. sep 2014

@capslock no tak ja by som dieťa s partnerom dobrovolne nemala , iba s manželom . Ak je niekto zrelý na dieťa, mal by byť zrelý aj na manželstvo .
Pre mužov je dieťa podstatne menší záväzok ako manželstvo ( je to myslené všeobecne ) . Zväčša nemajú problém odísť a platiť smiešne alimenty.
@saurian ako môžu situáciu pokaziť ak už je pokazená ?

el6
27. sep 2014

keby mal voci svatbe ako takej nejake vyhrady z principu alebo tak (ze teraz ani nikdy), tak by som to este mozno vedela pochopila....ale ak sa chce ozenit, ale neskor, ak nechce este pecatit svoj vztah s tebou, tak si podla mna nie je isty.....nechapem preco chce dietatko...znie to fakt este velmi nezrelo, ako pisu baby....urcite by som dietatko s nim na tvojom mieste este nechcela...vlastne celkovo by som asi nechcela dieta s chlapom, ktory si ma nechce vziat...

daniela1983
27. sep 2014

neakceptovala by som nieco take. ak sa chlap neciti zrely na to aby sa ozenil ako sa moze citit zrely na dieta. asi nema celkom predstavu do coho ide...

guinevre
27. sep 2014

Dieta by som si bez svadby nerobila. A, ano, ked nechce svadbu, tak nieco nie je uplne v poriadku. MM mal predo mnou jeden vztah, nechcel si ju nikdy zobrat, prislo dieta a oni sa rozisli, olutoval, ze to vobec odislo tak daleko, ale co uz, sam si je na vine, ked vedel, ze nie je stastny a aj tak pretrvaval v tom vztahu.

sisaha
27. sep 2014

@capslock kedze sa uz o dieta snazite, tak asi ti to az tak neprekaza, ci? Vcera ti vyznal lasku a chce dieta, ale tehotensky test si si chcela robit uz pred mesiacom s poznamkou, ci to uz konencne vyslo.. Nerozumiem teda problemu.. Alebo dalsia vymyslena tema?

stanulienkat
27. sep 2014

Takze podla logiky niektorych bab, su vsetci zosobaseni muzi zreli, zodpovedni a milujuci partneri a ti, co sa nechcu zenit su nezreli a nezodpovedni. Hahahaha.
Preco je polovicna rozvodovost? Co si myslite, ze vam to nieco zarucuje? Stastny zivot, manzelstvo na cely zivot?
Nezaucuje vam to absolutne NIC! Je to kus papiera, len niektore sliepky si myslia, ze maju nieco poistene.
Ja som sa vydavat nechcela, pre mna to bol kus papiera. Viem, ze mam dlhodoby, dobry a kvalitny vztah a papier mi NIC NERIESI. Sme sice zobrati-manzel sa chcel zenit, no myslim, ze rovnako dobre by nam bolo aj tak. Ak ma niekto nefunkcny vztah, tak mu nepomoze ani sto papierov. A ak ma niekto pefrektneho partnera, tak nepotrebuje ani ten papier. Neviem, preco maju vsetky zeny vzite, ze sa musia vydat, inak nebudu stastne. Stastie treba hladat niekde inde a nie v papieri.

stanulienkat
27. sep 2014

@guinevre Tvoj manzel sa ti zda zodpovedny? Dieta a manzelstvo s predchadzajucou nechcel no a dieta prislo. Prislo? Ako preboha prislo? To nevedel ako sa to robi? To je zodpovednost?
Ten maly cloviecik sa na svet nepytal a okrem toho potrebuje aj otca. Na to nemyslel? Kedy prisiel na to, ze je vo vztahu nestastny, ked otehotnela?
Sorry, nechcela som byt zla, ale ty tu pises o ZODPOVEDNOSTI.

daniela1983
27. sep 2014

@stanulienkat manzelstvo je zavazok, aj dieta je zavazok. dieta je ovela vacsi zavazok ako manzelstvo a pokial mu nie je ochotny na seba vziat ani ten mensi zavazok.... pokial partnerka svadbu chce...ak nechcu obaja a vyhovuje im to tak nech si ziju ako chcu. na pisala ze on sa este nechce zenit. to by bolo zaujimave poznat dovody. pisala ze sa chce az neskor...no ale otazka je preco. ak som s niekym 7 rokov a milujem ho a chcem si ho raz vziat, tak preco cakat do neviem kedy a najprv mat dieta. ved ten papier v skrini nie je snad taka zataz nie? mam trochu pocit ze chlapec je to babatko maluje moc na ruzovo ....
co je snad manzelstvo zelezna gula na nohe? neprekonatelna pritaz? a dieta je hadam na baterky? ked nemam chut vypnem?

zuzanockamt
27. sep 2014

@capslock dieta je väcsi zaväzok ako sobasny list ... dieta ta s nim bude spajat navzdy, aj ked vztah medzi vami skonci ... ak chces dieta aj ty, tak nie je dovod cakat ... ale dietatu by som dala svoje priezvisko ... no na svadbe by som trvala, ak ste spolu uz tak dlho - je to vyhodnejsie spoluzitie, co sa tyka spolocnosti, uradov ... ak by sa mu nieco stalo, tak tebe nepatri nic + niektoe vybavovacky na uradoch

maznacik007
27. sep 2014

@stanulienkat silu toho papiera o manzelstve poznas ked sa budete rozvadzat mas narok na bsm vyzivne na manzelku. Alebo ak sa nanestastie stanes vdovou proste dava ti istu pravnu ochranu oproti tomu ako ked zijes nadivoko

guinevre
27. sep 2014

@stanulienkat Ano, moj manzel je zodpovedny, pomaha stale byvalej ovela viac ako priemerny byvaly na modrom koniku, dokonca nemala potrebu ani nic riesit na sude, lebo vie ze dostava nadstandardne. Keby si sa pytala ci bol naivny a neskuseny, tak rozhodne, to bol jeden z problemov. Okolie a rodina vobec neboli prekvapeni, dokonca hovorili, ze si ho ani nezasluzila, ze ho chcela mat pod gumakom, nie pod papucou, ale to je teraz irelevantne na tejto teme. Ked si uvedomis, ze 50% manzelstiev sa rozvadza, tak naozaj nemozes ocakavat v dnesnej dobe, ze ludia zostanu vo vztahu do konca zivota a budu nestastni len preto, ze maju spolu dieta, dieta mozu mat spolu aj ked neziju.

zuzanockamt
27. sep 2014

@stanulienkat ja som tiez vydata, tiez je to pre mna len papier ... ale ma iste vyhody ho mat - preto som aj na svadbe trvala - mala som povinnosti ako manzelka, chcela som aj prava manzelky - takze ja sa vzdy smejem, ze nie, ja som sa z lasky nevydavala, vydavala som sa preto, ze je to prakticke 😀 ... keby boli ine zakony a pravidla v spolocnosti a spoluzitie by bolo rovnocenne s manzelstvom, tak mi papier na nikoho netreba 😝

guinevre
27. sep 2014

@stanulienkat A rovnako ako co hovoris, ze kus papiera nezaruci nic, tak ani to, ze s niekym mas dieta neruci, ze s tebou zostane do konca zivota. Ked ste spolu stastni, to je najlepsia zaruka.

daniela1983
27. sep 2014

@capslock no a nejaky jeho argument preco chce prve dieta a svadbu nevedno kedy?

capslock
autor
27. sep 2014

@saurian vidím že si to pochopila...cením si to !!!
@silaviat dakujem 🙂, veď aj kvôli tomu priezvisku je to dosť hlupa situácia
@maminuska presne to som si pomyslela aj ja, že sa z toho môže ľahšie vykrútiť ako z manželstva
@el6 je to silné slovo že nechce...on proste chce najprv zabezpečiť seba aj mňa, vždy mi vravel že jeho snom je mať stabilnú prácu, postaviť si domček,oženiť sa a mať deti...ale akosi to všetko preskočil a chce mať bábo 😀
@daniela1983 múdro napísané, presne to bol aj môj názor pokiaľ som sa nedostala do tejto situácie :/ podľa mňa si dalšia, ktorá rozmýšľa veľmi múdro a vžila sa do mojej situácie. máš vo všetkom pravdu,neviem na čo čakať, veď sa nič tým nezmení, je to len papier.
@sisaha už som si myslela, že sa nenájde nikto kto by si preštudoval môj celý profil!takže takto moja milá, myslíš asi tu kolonku že sa snažíme o bábo, pre tvoju informáciu som si to aktualizovala dnes 😀 a môj status, ktorý som písala cca pred mesiacom, pretože mi meškali krámy ideš teraz riešiť? po 7 rokov vzťahu, kde sa nechránime ani nebránime je na mieste poznámka že to už konečne vyšlo. či ? 🙂 a čo má byť preboha vymyslené? myslíš, že ja mám čas tu vymýšľať telenovely či čo? chcem radu od tých ktorý sa to týka alebo od tých ktorý majú triezvy pohľad na to.
@zuzana76 bavíš sa?...podľa mňa ked chodíš s niekym 7 rokov tak aj 2 roky sa ti zdajú veľa do svadby...ale asi nie si v takej situácií

majuska77
27. sep 2014

manželstvo nie je kus papiera odložený v skrini, je to prísaha ktorú si dvaja dávaju.Manželstvo sa nerovna papieru,manželstvo je rodina a tá rozvodovost može príst z hocijakých dovodov,jeden z nich je že manželia nevedia riešiť problemy a jednoducho sa im zda lahsie odíst.Ja by som nechcela aby sme s manželom neboli manžel a manželka ale druh a družka a tiež by som nechcela aby moj partner a moje dieta mali rovnake mena a ja?čo som tretie koleso na voze?To je taký moj pohlad, a niekomu je lepsie tak a niekomu tak 🙂.

maminuska
27. sep 2014

Len dnes mnoho mladých ľudí rozmýšľa štýlom " urobíme si dieťatko " haha hi hi , však načo papier , je to zdrap, trvácnosť to nezaručuje haha hihi a potom sa ronia po rozpade, smrti jedného z nich krokodílie slzy, majetok často písaný na jedného - však oni si preboha veria, načo takéto prízemnosti ako papier , jeden platí druhý odkladá peniaze , bez vdovského ....

capslock
autor
27. sep 2014

iste ste sa stretli s tých, že v mnohých veciach partnerovi ustupujete, prikyvujete, akceptujete ho, proste sú to veci, ktoré robia vzťah....ale toto? on chce dieťa a ja čo? mám skočiť tak ako on píska? a ja chcem svadbu a on nič...toto sa nerobí...dôležité je sadnúť si a porozprávať sa prečo by sme mali čakať na svadbu, keď je nám dobre aj takto. nejaké dôveryhodné vysvetlenie mi predsa musí dať. veď ja chápem, že chce aby nám bolo dobre ale on asi nevie, že dieťa nás spojí navždy, aj keby sme sa rozišli tak to dieťa nás bude spájať, presne ako tu nejaká kočka písala dieťa nie je na baterky, že keď nás prestane baviť tak ho vypneme...on nikdy nepovedal, že si ma nechce vziať, to by som mu krivdila. bavíme sa o svadbe, že bude, že bude na jeseň, že čo by sme tam chceli čo nie, proste hocičo iné len nie kedy bude :-/...

minibabygirls
27. sep 2014

ja osobne si myslim ze ak vam muz chce dat dieta je vam zaviazany na cely zivot netreba papier ja cakam so svojim dieta nie sme zosobaseny ani nechceme ......maly bude mat jeho priezvisko myslim si ze svadba je etail naozaj ked vas ubi ako vidim chce s vami dieta to je krasne spojenie na cely zivot ako papier co keby stenedaj boze sa rozviedli co vas bude spajat nic a tak budete mat dieta treba spravny cas nato ...a nikdzy muza nenute do nicoho co nechce sa vam to vypomsti myslim si ze pekny dar vam dal nie kazdy muz chce dieta ,mne keby muz povedal ze nechce teraz dieta by ma viac sklamal ako svadbou to je len moj nazoor 😉

maminuska
27. sep 2014

@capslock ja ti len napíšem ako som to spravila ja, keď mi ešte vtedy priateľ povedal že chce deti , tak som mu len povedala že ok ,len že ja do voľného vzťahu deti jednoducho nerodím .
Mal sa možnosť rozhodnúť, buď tie deti mat nebude so mnou ale s niekým iným , kto jednoducho pristúpi na tento variant alebo mu za to stojím a vezme si ma a ja mu tie deti porodím. Do mesiaca ma požiadal o ruku .

peter252525
27. sep 2014

@capslock To nevadi, ked sa nechce zenit , neznamena to ze ta nemiluje..Proste papiere v tomto nie su dolezite.Ked chce stebou dieta znamena to este viacej nez svadba,a casom urcite aj na to pride..

daniela1983
27. sep 2014

@peter252525
preco sa chlapi tomu tak casto brania? ked dieta je teda viac nejaky svadobny den by im nemal vadit...

maznacik007
27. sep 2014

@minibabygirls ja chapem ze v situacii ako ste vy nechcete svadbu riesit nesplacane dlhy, zaznamy v uverovom registrii a celkovo tazka socialna situacia ... a partner tieto problemy nema .. a v pripade svadby by ste boli posudzovani spolu .. za tychto okolnosti by som svadbu ani dieta neriesila ...

ale berme tu standardnu situaciu resp. situaciu zadavatelky diskusie a ta je ina ... nie su tam taketo INE okolnosti 😉

peter252525
27. sep 2014

@daniela1983 strach.

daniela1983
27. sep 2014

@peter252525 a z coho???? z dietata strach nemaju???