Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

😎 😎 😎 Uz vcera som spomenula nejake zakony schvalnosti, no dnes sme si ich este viac vychutnali🙂
TAkze maly horucky celu noc, rano nas detska poslala na krcne.... volali sme tam nastastie popredu a zistili ze nasa krcna (Ziar nad Hronom cca 17km od nas) ma dovolenku. Druha co ju zvykne zastupovat vo Zvolene (okolo 30km od nas)-dovolenkuje tiez. Dalsia zastupujuca je v Banskej Stiavnici... mozno cca 40km a dost blby pristup, same stupanie do kopca a zakruty.... tam sa nam nepodarilo ani sa len dovolat ze ci nas vezmu a na blink sme to teda neboli ochotny riskovat. Dalsia dr "pobliz" na severnu stranu v Turcianskych Tepliciach ma tento tyzden tiez... hadajte co? 😎 Bingo dovolenku! 😎 😀 Napokon po hodinovom goglovani a telefonovani sme nasli krcnu v Martine (asi 50km)
Neuveritelne ako moze krpec ochoriet zrovna v tyzdni ked 90%detskych krcnych lekarov ma dovolenku?!?!?! 🙄 😅
Nastastie ta v Martine bola super, velmi zlata, krasny pristup k dietatu a zial hoci nam len potvrdila coho sme sa bali-ze ma riadne zapaly oboch usi- a musel dostat aj atb, napriek tomu sme boli velmi radi ze sme boli az tam a prave u nej.
Este na upresnenie situacie-v spominanom Ziary je este jedna detska orl, ale jej vysetrenie deti je velmi jemne povedane znacne necitlive a este si za to skasiruje 20e. (na ktore by sme sa samozrejme vykaslali keby z nej maly nemal des a hrozu)
To ze na atb som si vystala v jednej lekarni 20minutovy rad a nemali ich a museli sme ist hladat dalej 😎 + to ze manzel pracuje u sukromnika co neakceptuje nejake zakonne P-cka a musi si doobedie s dietatom u lekara odrobit poobede + bordel v byte; tak to uz len ceresnicky na torte dnesneho "zabavneho" dna 😵 😵 😵 Obcas sa clovek citi zrely na psychiatriu a geriatricke oddelenie zaroven 😎 Napriek tomu sa strasne tesim ze som sa dala na tuto vymenu a verim ze napriek horucemu zaciatku z nej nieco vypotvorim 😉 🙂 🙂 🙂
@ask Drzim palce, nech je drobcovi, cim skor lepsie 🙂
@kittykittyke ahoj, ja ta len poprosim, aby farby na doske boli co najvernejsie farbam dopr. prostriedkov, lebo moj drobec nechce priradovat k odtienom :(
@kittykittyke dakujem
@fada no len neviem ako @kittykittyke docieli, aby boli farby maľované farbičkami rovnaké ako farba machovej gumy.
@maryennn1 @mimamijami @vampgirl @ask @sticza @lucikusik @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika @jaja865
ahojte kocky, urobila som provizornu aktivitu "cesta". postupovala som cca podla povodneho obrazku a teda vobec sa mi nepaci velkost. je to male. ta pani cestu vyrabala zo spachtli a na tu cestu sa zmesti akurat tak auticko z kinderka. pofotila som to - k auticku som pridala aj 50 centov a k doskam pravitko - pre lepsiu predstavu... skusala som po tej drahe jazdit tym malym autickom a nebolo to ono. nehovorim ze sa to nedalo, ale bolo to take kostrbate a male ... musim porozmyslat o vacsej verzii - aspon a2 (4xa4), ale to sa mi riadne predrazi, takze najneskor cez vikend napisem co a ako dalej
foto c.1 - povodny obrazok
foto c.2 a 3 - provizorna aktivita "cesta"
@fada A material uz mas nakupeny? ci to len z toho co mas doma si skusala? My mame jedny podobne cesticky uz doma, mam ich aj v albume niektorom. Viem, ze to nie je moc velke, ale zase na prenasanie ok. Doma na hranie maju velky cestickovy koberec. Ja ti tam vidim spisove dosky, to si chcela lepit filc na ne? , dobre som pochopila? Mozno by stacil aj farebny papier, ma napadlo, keby mali niekde baliaci s travickou, ale to asi tazko:D Tie palicky, by si tiez dala na pevno ci by sa dali robit aj inak cesticky? Veru v tych rohoch su tie zatacky dost ostre, si to na prvy pohlad clovek ani neuvedomi, ze?:/
@maryennn1 no farbickami asi nie 🙂. ale temperami, fixkami, farebnym papierom, mozno aj voskovkami by sa dalo... @kittykittyke ak by ti to malo robit problemy, napr. ze by si len kvoli nam musela kupovat tempery a pod., tak mi prosim posli len nevyfarbeny spisovy obal (ale dopr. prostriedky aj ciary si prosim 🙂 ) a ja si to uz vyfarbim...
@fada Tie tempery, ked bude mat maly spotene, vlhke prsteky, tak to bude farbit, nie? 😒
@tomaskovamaminka material este nemam, je to len z toho "co dum dal" + kupila som filc a machovu gumu - ale len na vyrobu ukazky. a ano, filc som chcela nalepit na spisove dosky. baliaci papier s travou by bol asi krajsi, no bojim sa, ze by sa rychlo doskrtal a potrhal, aj keby bol nalepeny. palicky som nechcela davat - chcela som vystrihnut cestu z machovej gumy (ta by sa len prikladala), ale kedze som mala doma par spachtli, tak som to vyskusala s nimi - kedze su pouzite v predlohe... uvidim co povedia ostatne baby, ci im bude vyhovovat takato velkost a podla toho sa prisposobim/zariadim... zatial vdaka 🙂
@tomaskovamaminka vidis, to ma nenapadlo...
@fada Tiez ma napadli tie cesticky z mach. gumy🙂 take trochu zahnute, nech sa tie auticka vytocia🙂
@tomaskovamaminka preto @maryennn1 pisala, ze nevie ako @kittykittyke docieli, aby boli farby maľované farbičkami rovnaké ako farba machovej gumy. pretoze fixky alebo temperky by na spotene rucky farbili a ja som to nepochopila/nedomyslela ;)...
Žienky akurát premýšľam, aké obrázky vybrať k tým záchranárskym autám...
SANITKA – znak lekárov, injekcia, teplomer, náplaste, stetoskop, čelné vyšetrovacie zrkadlo
HASIČI – hasičský znak, prilba, rebrík, hydrant, hasiaci prístroj, hadica
POLÍCIA – znak polície SR, putá, policajný odznak, revolver, obušok, policajný pes
Môže to byť takto? alebo máte ešte nejaké iné návrhy?
@fada Filc jedine ak by si zohnala taky lacnejsi tenucky-to by stacilo ked ho dobre nalepis, lebo inak na normalnom to mas hned 1e za dve A4. Mne by ako podklad kludne stacila akakolvek nalepena latka-skus kuknut napr nieco bavlnene v sekaci, nejaky zaves alebo take nieco u nas to mavaju po par centov. Len budes mat viac roboty s okrajmi aby sa to neparalo-cize bud obsit kraje, alebo uplne dokladne nalepit. Este byvaju aj take samolepiace tapety-len neviem ci by si zohnala zrovna zelenu...
Pre mna osobne stacia 2xA4 s mensimi cestickami, nas 3rocny momentalne velmi fici na miniautickach z kinderiek, ale prisposobime sa ako to bude vyhovovat vecsine.

@tomaskovamaminka asi sa to nejak rychlo naplnilo a mame skupinu 🙂