Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

@mamkabeika nepridalo mi fotky, tak este raz..
@kittykittyke podľa toho, čo je pre teba jednoduchšie
@mimamijami @vampgirl @sticza @kittykittyke @tomaskovamaminka @maryennn1 @jaja865 @mamkabeika
Dámy, urobila som si prototyp hracej podložky - zatiaľ len z papiera. Väčšina ste mi ešte neodpovedali na otázku o počte políčok. Jedno políčko má rozmer 9x5cm. Na prototyp som dala 10. Po rozložení to bude dosť veľké - cca 120x23 cm. Dajte like, ak vám tento počet a rozmery vyhovujú. Ak chcete iný počet (max. 10) napíšte mi. Prípadne sa pýtajte, ak niečo nie je jasné
@lucikusik Ak sa mozem spytat , preco su na lavej strane tie 4 obdlzniky? 3 na auticka a 1 na kocku? Alebo? Inak mame aj mensie auticka, keby sa ti to zdalo velke.
@lucikusik A tych 10policok by bolo fajn, ak ti to nerobi problem🙂 Prepac, ze som nejako pozabudla:/
@mimamijami @vampgirl @sticza @kittykittyke @tomaskovamaminka @maryennn1 @jaja865 @mamkabeika
Urobila som trochu zmenu vo farbách - podklad bude čierny, dráhy budú béžové, z druhej strany podložky bude autíčková látka.
@tomaskovamaminka Mne sa to zdá dosť veľké, s ohľadom na to, že by to mala byť vrecúšková aktivita 😀 nemám problém, to urobiť aj takéto veľké. Chcem to urobiť tak, aby sa podložka dala zrolovať ako koberček.Ale ak by sa použili menšie autíčka, napr. z kindervajíčok, tak by to bolo určite menšie. Uvidím, čo povedia ostatné baby ...
Tie 4 obdĺžniky si odhadla presne - budú to vrecká (garáže na autíčka) a kocku. Budú tiež čierne ako podklad, len na papieri som ich nechala biele, aby cih bolo vidieť.
Holky, idem si "doladovat" posledne autickove upravy, poprosim o odpovede🙂
@tomaskovamaminka my si to dokecame sukromne😉
@mimamijami pre Teba dam prispevok hned nizsie
@fada my sme dohodnute na vecsich gombikoch, nakladiak, obycajne auto, vlak, lietadlo a vrtulnik ... prosim povedz si este ci chces podklad ten obruskovy so zltym okrajom, alebo z tychto podkladov co dam nizsie
@sticza Prosim vyber si z podkladov co su v prispevku nizsie
@jaja865 Ak mas stale zaujem aj o autickovu aktivitku, pokukaj si prosim ake auticka a aky podklad by si chcela
@mimamijami U Teba mam poznacene ze iba pozemne auta, neprisit🙂 Zatial mam pre Teba taketo auta, mozu byt ci nieco zmenime? Este si povedz nejake dve auta, alebo dopravne prostriedky ake si vyberies... gombiky mam este modry, bledomodry, oranzovy, zeleny... tak nieco take co k nim doladim.
A mam otazku este aj k podkladu, ci si prajes ten obruskovy na ktorom som pridavala prve navrhy, alebo mam na vyber z troch moznosti, su to take hrubsie filcove handry-
1, biela-z druhej strany ciary. 2, biela- z druhej strany kvety... presvita to minimalne, len proti svetlu, ked je to normalne polozene na stole tak nie. 3 jednofarebna oranzova
@mimamijami @vampgirl @sticza @lucikusik @kittykittyke @maryennn1 @mamkabeika @jaja865
a pre Vas holky sa uz dufam coskoro pustim do vlacika😅
@ask Tie, ktore mas pre nas su super 🙂 Poprosim zeleny traktor a zlto oranzovy domiesavac... a oranzovu podlozku 🙂
@ask A nezrazia sa, ked idu proti sebe? 😅 😀
@tomaskovamaminka Mala som ich polozene aj tak ze smerovali od seba, ale vtedy to vyzeralo ze su pohnevane🙂 Takto je to ako pokec na parkovisku😉
@lucikusik mne tento pocet a rozmery vyhovuju
Ahojte, tak konečne pridávam aj ja svoj prototyp na hasičské auto. Zatiaľ som to skúšala len na tenkom červenom filci, ale budem to robiť na hrubom. Snažila som sa to prispôsobiť podľa slovenských hasičov. Tie veci, ktoré treba budú samozrejme šité, ale veľa ich asi prilepím len tavnou pištoľou, lebo by som sa nedošila, keďže ich robím jedenásť 😖 Na hasiča urobím zo zadu také vrecko, takže sa bude dať "posadiť" do auta. A ešte tam chýbajú suché zipsi na hadicu, tie tam tiež budú. Rebrík je vystužený, aby sa moc v ruke nekrčil. Môže to byť takto?
@jaja865 Waw, waw, waw!!! Suprove to je!!!
Mne sa dobre lepi filc lepidlom Duvilax, ked sa aj prepije na druhu stranu nenechava flak, po zaschnuti je ciry a aj to spevni. Ale pravdou je ze ked sa deti rozhodnu nieco odlepit, odlepia to nech tam das cokolvek🙂
@maryennn1 Mna praveze zaverecny stres dohana k najvyssim vykonom 😀 😀 😀
@jaja865 Krasnucke to je🙂 krajsie ako original. Moc sa tesim. A ak aj drobci nieco odlepia, tak nie je problem opravit. Nie ako u kupovanych, ked sa rozbije uz obycajne neprilepis ziadnym lepidlom:(
@ask @mimamijami @vampgirl @maryennn1 @fada A ešte pridávam druhú aktivitku. Nad vyhľadávaním vhodného obrázka som strávila dlhé hodiny a aj tak som nenašla presne to, čo som chcela 😒 . Ale celkom sa mi páči tento obrázok, interiér je kontrastnejší a nemá príliš futuristickú palubovku - teda rádio vyzerá ako rádio 😀 a aj ostatné časti sú odlíšiteľné. No kľudne dajte pripomienky, môžem hodiť aj iné návrhy na výber 😉 Na druhom obrázku sú vyznačené časti, ktoré budú magnetkami.

@mamkabeika takze nasla som doma tieto cisla.. Mam ich kompletne len v tychto 4 farbach. Teda v zltej mi chybaju jednotky, ale dali by sa zo 7 spravit 🙂
Vedela by som ti spravit taketo varianty:
1. Roznofarebne auta a cisla v jednej farbe, ktoru si vyberies
2. Auta v jednej farbe a cisla v jednej farbe, ktoru si vyberies
Vedela by som spravit aj auta a cisla v rovnakej farbe, ale sa obavam, ze mnou vyrobene cisla by neboli tak pekne, ako tieto.
Pre ilustraciu pridavam foto 😉