Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

@mamkabeika držíme palce, nech už je len lepšie... 🙂
@ask ďakujem
@mamkabeika jasné že držíme, aj na nohách, aj na rukách 🙂
Ďakujem za srdiečka 😵 😵 😵
Mne ešte tak napadlo, že by som mohla ušetriť na poštovnom. Chodievame do Ba, do Senca, so Skalice, tam by sme vám to mohli zaniesť.
A do Žiaru, do Lučenca a do Košíc pošleme. S jednou maminkou sme sa už dohodli, že sa stretneme na Kysuciach. 🙂
Ostatné maminy neviem, odkiaľ ste 🙂
@mamkabeika a ja a kittykittyke sme obe z Košíc, tak to môžeš poslať jednej a my už si to predáme 🙂
Takže rekapitulácia: Zaniesť môžeme do Ba Starého mesta, do Novej Dedinky, do Skalice a na Vysokú príp. do Petržalky 🙂
Pošlem 2x do Košíc, do Lučenca, do Kremnice, do Dolného Kubína 😀
no nič, idem ja sa skúsiť postaviť a dovariť obed
@maryennn1 to by bolo super 🙂
@lucikusik 19 x 10 cm
@mamkabeika na Kysuce pojdete cez Zilinu a tam mozem dobehnut pre aktivitku ja 🙂 a maslim na Teba a drzim palce!!! 🙂
@mamkabeika Vy teda riadne behate po SR 🙂 Inak Skalica je krasne historicke mestecko a pocas turistickej sezony su spristupnene zdarma pamiatky aj so sprievodcami🙂 Do Hodonina kusok a je tam mila ZOO🙂 Aj super kupalisko s nerezovymi bazénmi🙂
@mamkabeika drzim palce, aby si bola coskoro fit ;) suhlasim s navrhom, ze my ti posleme vsetko teraz hromadne a ty potom ked dokoncis, tak nam to nejak rozdistribuujes. Hlavne nech jw ti lepsie😉
@mamkabeika Ja tiež súhlasím s návrhom, najdôležitejšia je predsa rodina. Tých aktivitiek bude mať krpec teraz dosť, takže mne to oneskorenie vôbec nevadí 😉 Držím palce 🙂
@mimamijami Ďakujem, krásne to je 🙂 A tá cestička vedľa bludiska patrí k bludisku alebo sa s tým hrá osobitne?
@jaja865 osobitne... Pridala som ho, lebo som nebola na 100% spokojna s bludiskom, tak mas bonus 🙂
@mimamijami
@mamkabeika Inak aj ja mam v Ziline sestru na Vlcincoch, kludne by mi to mohlo ostat tam 😉
@mamkabeika no tak potom sme dohodnute 🙂. ked budes mat hotovo, napis ip a poslem k nasim adresu a nemusis posielat do lc ;).
@mimamijami Ďakujeeem 🙂 ale aj bludisko sa mi veľmi páči
@ask tak to je super, mozeme ist na "kavicku" alebo detske ihrisko, ked budes u sestry 🙂
@mamkabeika Ahoj, ako uz pisali baby, prvorada je rodina.. takze na aktivitku nemam problem pockat.. a kludne to mozes poslat k @maryennn1 my si to uz nejak dorucime.. 🙂
Drzim palce..
@mimamijami Odsuhlasujem aktivitku.. 😉
...baby, mam cca 10ks obalov z kinderiek, chcete niektora pribalit?
@mimamijami , @vampgirl, @sticza, @lucikusik, @tomaskovamaminka, @jaja865, @fada
Dievcata, vy u mna mate to prikladanie vrchnacikov vybrate..
Len vas chcem upozornit, aby ste mysleli na to, ze na to bude potrebna trosku vacsia krabica..
Kedze rozmer hracej plochy je A3 - presny rozmer je 43x30 cm
A mam este otazku, co sa tyka ,,vrecuska"..
Kedze je to taky vacsi rozmer, tak uvitam navrhy, ako by ste chceli, aby som vam to poslala.. aby ste to mali doma ,,skladne"..
Uzatvaratelne vrecka v takomto velkom rozmere bohuzial nemam..
Takze ja mam taketo navrhy:
1. uzatvaratelne vrecko len na viecka - nejakym sposobom ho pripojim, resp. ,,uviazem" k hracej ploche
2. latkove vrecusko len na viecka - rovnako ho nejakym sposobom spojim s hracou podlozkou
3. latkove vrecusko v takej velkosti, aby don vosla hracia plocha, ale aj viecka
Ale samozrejme uvitam aj vase napady.. 🙂
@kittykittyke nedal by sa ten hrací plán nejako zložiť na polovicu?
@lucikusik Ou, to nie.. kedze je to spisova doska.. a zbytocne by sa to poskodilo.. ☹
@kittykittyke ja sa prisposobim ostatnym ale staci hocijake vrecko na tie viecka podla mna. A dik za info ohladom krabice, musim pohladat nejaku velku 🙂
@vampgirl ono staci, ak jedna strana tej krabice bude mat taky rozmer.. lebo zbalit sa to podla mna moze aj na dno krabice, kedze je to spisova doska.. a moze sa to dat aj na stojato.. 🙂

Ďakujem dievčatá za podporu. Môj muž mal kvôli mne týždeň dovolenku a od zajtra ide do práce, pls držte mi palce, aby som to nejako rozchodila.