icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
maryennn1
autor
16. jún 2015

@kittykittyke @mimamijami , @vampgirl, @sticza, @lucikusik, @tomaskovamaminka, @jaja865, @fada ak môžem žienky, ja to mám uložené takto ... je to na suchý zips pripojené o podložky, a vrchnáčiky sú vo vrecúšku 🙂

kittykittyke
16. jún 2015

@mimamijami @vampgirl @sticza @lucikusik @tomaskovamaminka @jaja865 @fada
Mohlo by to byt napr. takto?

kittykittyke
16. jún 2015

Ups.. Este foto 🙂

fada
16. jún 2015

@kittykittyke je to super 🙂. vdaka za info, som to chcela posielat v krabici od pampersiek 🙂, tam by sa ta doska urcite nevosla. jaj a suhlasim s tym priviazanim ;) a doskou bez obalu...

tomaskovamaminka
16. jún 2015

@kittykittyke Podla mna super, kludne to takto priviaz🙂 Mozno by som tu dierku na sacku dala kusok dalej, aby roh sacka a dosky boli zarovno? A inak ta doska by mohla byt v krabici aj zosikma. Iha, som bola premerat tu krabicu od pampersiek a fakt je na to mala:( Tak musism zohnat vecsiu. Som zvedava co na to povie maly🙂

kittykittyke
16. jún 2015

@tomaskovamaminka To som teraz len tak narychlo prestrihla a uviazala prve vrecusko, co mi prislo pod ruku, ako by to asi vyzeralo.. 🙂
Ale dobra pripomienka.. Pohladam, pozhanam, este trosku mensie vrecuska, aby to bolo take kompaktnejsie.. lebo toto je aj tak zbytocne velke a dam rohy zarovno.. 🙂

fada
16. jún 2015

@maryennn1 @tomaskovamaminka @mimamijami @vampgirl @ask @sticza @lucikusik @kittykittyke @mamkabeika @jaja865 dievcata, pre istotu aj ja pisem: na moju aktivitu (cesta) je potrebna taka krabica, aby sa do nej zmestili a4 spisove dosky - maju velkost 30,5 cm * 21,5 cm...

fada
16. jún 2015

teda netyka sa to @mimamijami , @vampgirl, @sticza, @lucikusik, @tomaskovamaminka, @jaja865 a mna - my musime mat vacsiu krabicu ;)

maryennn1
autor
17. jún 2015

Tak žienky pridávam fotku autíčkových vrecúšok 🙂

ask
17. jún 2015

@maryennn1 Krasa! Uz sa tesim🙂 !

mamkabeika
17. jún 2015

Joj, žienky, tie aktivity máte nádherné 🙂

fada
18. jún 2015

@maryennn1 parada 🙂, uz sa tesime :D

lucikusik
20. jún 2015

@mamkabeika aké farby Ti mám dať na hraciu kocku?
https://www.modrykonik.sk/blog/maryennn1/album/...

mamkabeika
20. jún 2015

@lucikusik modrá červená a žltá, ako máš na foto 🙂 Ďakujem

maryennn1
autor
20. jún 2015

Ženyyyy, idem vám posielať adresu...dúfam, že ste všetky postíhali, v pondelok posielameeee, teda vy a ja čakáááám 🙂 prosím po odoslaní balíka mi píšte IP a ja vás po doručení budem informovať 🙂

ask
22. jún 2015

.... hasim na poslednu chvilu:-/ Kedze som nedostala povodne zamyslame filcove cislice a cisla z machovej gumy som dostala len rozmerovo vecsie... a navyse samozrejme vobec nedrzali na kolieskach, tak som ich polepila na kusky machovej gumy a odspodu som dala po stvrtke sucheho zipsu. Ked tam bol vecsi kus, tak sa to tazko odliepalo:-/ Snad mi prepacite... Pre istotu pridavam este jednu sadu nenalepenych cislic, snad vyuzijete, alebo ak si to budete chciet dat na iny podklad 😉

ask
22. jún 2015

😀 chcela som foto otocit😀

ask
22. jún 2015

TAkze pobalene😅 😅 😅 Poobede odchadzam na postu... baby, hoci som vsetko 3x kontrolovala, predsa sa mohlo stat ze sa mi nieco doplietlo, uz vopred sa Vam ospravedlnujem, samozrejme doplnenie, pripadne nejaku napravu dohodneme a urobime na moje naklady.
Fotky vyrobenych aktivitiek som nahadzala do mojho albumu, ak mate chut, mozete nakuknut 😉
https://www.modrykonik.sk/blog/ask/album/vyraba...

Uz sa na VAse aktivitky velmi tesim a dakujem za Vas cas a namahu ...a zaroven zacina najhorsie obdobie.... cakanie na to kedy Vam baliky pridu a na zhodnotenie mojho snazenia 😔 😔 😔 Uz teraz stresujem ze komu sa co nebude pacit 😕 😕 😕
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika

tomaskovamaminka
22. jún 2015

1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika
Mamicky, poslane🙂 Pribalila som vam tam este stvorcek papiera s otlackom ťavy ( k pyramide), nevedela som ci ho tam prilepit, ci nie, necham to na vas, ono niekdey vela detailov moze odputat od povodneho zameru. :/ Ak by sa vam po case ta fixa pretlacila z folie na papier( pri tunely a zeriave), tak z toho papiera to ide celkom dobre vygumovat obycajnou gumou. Neviem preco sa to pretlaca, ked je to liehova fixa, ale nic hrozne, mozno to uz ani nebude robit, len ked to bolo cerstve. Tak snad sa bude knizka detom aspon trosku pacit. Deti mozu tvary z vrchnej obalky skusit najst v knizke. Tesim sa na vase aktivitky a dakujem🙂
@ask Tiez mam vzdy taketo pocity ako pises:/

maryennn1
autor
22. jún 2015

1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika
žienky zatiaľ mi prišli len tri potvrdzujúce IP, že ste balíčky poslali, čo je s vami ostatnými? dúfam, že ste postíhali 🙂

ask
22. jún 2015

@maryennn1 Poslat som stihla, napisat este nie😀 Idem to napravit😉

jaja865
22. jún 2015

@maryennn1 Ja som to mala pripravené, no mm mi zabudol nechať auto a ešte k tomu prišiel neskoro z práce, tak som to už nemohla poslať ☹ Zajtra ráno to už určite odošlem

vampgirl
22. jún 2015

1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika
Kocky, balik vecer odisiel, pevne dufam, ze som nic nepoplietla 😒 velmi sa tesim na vase vytvory a dufam, ze tie moje sa vam budu pacit a deti zaujmu 🙂

ask
22. jún 2015

@vampgirl 😉 nezabudla som pribalit kinderka🙂

maryennn1
autor
23. jún 2015

@ask @mimamijami žienky vaše balíčky práve dorazili do cieľa....rozbaľovať budem až všetky naraz, takže nechávam sa prekvapiť, ale už ma svrbia prsty, aby som ich rozbalila, ktovie či odolám 😀

tomaskovamaminka
23. jún 2015

@maryennn1 Ja by som neodolala:D Ale super rychlost🙂

ask
23. jún 2015

@maryennn1 Neodolavaj!!!!!!!!!!!! Ja som uz zvedava na Tvoj nazor... a potom by si toho mala naraz privela na kukanie😉

ask
23. jún 2015

@tomaskovamaminka Som velmi prekvapena... bola som az okolo 2hej, nedavala som ani prvu triedu ani nic... no sranda.

lucikusik
23. jún 2015

Baby, koľko ste platili poštovné? Ja som platila 4€. Zdalo sa mi to nejako veľa 😀

@ask od januára sa balíky posielajú už len 1. triedou. To mi povedal pán na pošte, ktorý preberal moj balík.

tomaskovamaminka
23. jún 2015

1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika
Baby skusila som urobit aj tu hru "Pomozes auticku?" ak by ste chceli poslem na mail, sem to neviem dat, ale rada by som vedela, ak by niektora poradila ako naskenovany obrazok dostat na MK:( Vdaka🙂 Mam to naskenovane ciernobiele alebo aj vyfarbene farbickami, mozem poslat obe verzie.