icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
tomaskovamaminka
23. jún 2015

@lucikusik Aj ja som tak platila, to je balik na adresu, ze dorucia, da sa aj na postu, je to lacnejsie, ale musis si ist pre to :( pozri stranku posta -cennik. Da sa tam krasne vsetko zadat a ti vypocitat.

maryennn1
autor
23. jún 2015

@tomaskovamaminka jeeeej to je krááásne 🙂 ja by som poprosila poslať na mail maryennn@gmail.com... a neboj, niečo pošlem na oplátku 😉

ask
23. jún 2015

@lucikusik tiež 4e, keďže to bol balík na adresu... Keby bol poslany ako balík na poštu, tak 2,8....

ask
23. jún 2015

@tomaskovamaminka waw, parádne! 🙂

tomaskovamaminka
23. jún 2015

@maryennn1 Nemusi nic. 😵 vecer poposielam🙂 asi vas bude viac🙂 Len garaz si uz budete musiet kazda sama🙂

mimamijami
23. jún 2015

@maryennn1 To je super rychlost...
Ja som tiez zvedava, ci sa Ti budu aktivitky pacit... 🙂 takze nemusis odolavat 🙂

@ask ja som bola az 17,30 na poste 1 v Ziline, lebo u nas mali zatvorene uz 14,45, pritom otvaracie hodiny maju napisane az do 15,00... ale nakoniec dobre, ze uz mali zatvorene, od nas by to urcite nebolo este na mieste 🙂

@tomaskovamaminka pisem IP, je to super 🙂

vampgirl
23. jún 2015

@tomaskovamaminka aj ja si prosiiiim, poslem adresu 🙂

Kocky ja som zase detom urobila toto, mame to na A3-ke, jazdime s autickami a vysvetlujeme si "dopravne situacie" (kto dava prednost a pod) a prikladame drevene znacky... ak niektora mate zaujem, tiez mozem preskenovat a poslat mailom ;)

tomaskovamaminka
23. jún 2015

@vampgirl Parada, vidis k tomu by boli fajn tie znacky od @sticza , len take sme si vsetky neobjednali:/

vampgirl
23. jún 2015

@tomaskovamaminka my mame doma, preto som toto malovala, aby sme k nim mali nejaku aktivitu okrem prikladania 3zlozkovych kariet

maryennn1
autor
23. jún 2015

@vampgirl paráda, ste veľmi šikovné dievčatá 🙂

sticza
23. jún 2015

@vampgirl To je super 🙂 šikovná si 🙂

ask
23. jún 2015

@vampgirl superske je to🙂

vampgirl
23. jún 2015

@sticza
@ask
Nevideli ste to detailne ;) je to len malovane temperkami cize poriadne nedokonale ;) tak ale ucel to splnilo a nasim detom sa to celkom paci ;)

maryennn1
autor
23. jún 2015

Babule @fada má problém odišiel je počítač a komunikujeme len cez mail a cez jej kamošku, veľmi sa ospravedlňuje, ale nestíha a tak sa pokúsi balík odoslať čo najskôr to pôjde. Pokúsi sa tak, aby bol vo štvrtok u mňa. Chcela som balíčky prerozdeľovať v stredu a vo štvrtok posielať, ale budem to teda robiť až vo štvrtok (ak sa teda fade podarí doručiť na štvrtok balík) a pošlem v piatok. Môže byť?

sticza
23. jún 2015

Baby, fotky hotových aktivít som dala do albumu, nájdete ich tu https://www.modrykonik.sk/blog/sticza/album/vyr...
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika

maryennn1
autor
24. jún 2015

Babuľky.... balík v autíčkovom obale (@jaja865), balík v modrom sáčku (@lucikusik) a balík v bielom baliacom papieri (@tomaskovamaminka) dorazili v poriadku do cieľa 🙂

maryennn1
autor
24. jún 2015

Stav balíkov:
1. @maryennn1 - je doma 🙂
2. @sticza - na ceste
3. @fada - dúfam že príde vo štvrtok
4. @vampgirl - na ceste
5. @lucikusik - dorazil
6. @ask - dorazil
7. @mimamijami - dorazil
8. @jaja865 - dorazil
9. @kittykittyke - na ceste
10. @tomaskovamaminka - dorazil

11. @mamkabeika - posiela individuálne

...takže čakám ešte 4 balíčky a ide sa triediť 🙂

tomaskovamaminka
24. jún 2015

@maryennn1 Stale este odolavas s otvorenim? 😅 😵

maryennn1
autor
24. jún 2015

@tomaskovamaminka no ešte som ich neotvorila, ja na to potrebujem kľud a pohodu, aby som sa mohla poriadne pokochať a vytešiť, to sa pri malom nedá a po večeroch zváram ako divá čerešne 😀 takže to odolávanie zase nie je až tak ťažké 🙂

tomaskovamaminka
24. jún 2015

My sme na znacky aut momentalne🙂 http://www.pexeso.net/automobilove-znacky/0657A

maryennn1
autor
25. jún 2015

Žienky, vaše balíčky práve dorazili 🙂
@sticza
@fada
@vampgirl

ask
25. jún 2015

@maryennn1 tak uz je to vsetko🙂? ci este posledný...pocuj, a Ty si poslala?!B-)

maryennn1
autor
25. jún 2015

@ask môj prišiel prvý 🙂

tomaskovamaminka
25. jún 2015

@maryennn1
@ask tak este asi kittykittyke , ze?

kittykittyke
25. jún 2015

@tomaskovamaminka
@ask
Ano, uz len moj balicek.. S @maryennn1 sme sa dohodli, ze jej ho donesiem, ked bude mat vsetky, aby jej zbytocne nezaberal v byte miesto a kedze uz ma vsetky, vecer jej odnesiem, aby mohla triedit a balit.. 🙂

ask
25. jún 2015

@kittykittyke 😵 😵 😵 juj, parada! Uz sa velmi tesime! 🙂

maryennn1
autor
25. jún 2015

1. @maryennn1 2. @sticza 3. @fada 4. @vampgirl 5. @lucikusik 6. @ask 7. @mimamijami 8. @jaja865 9. @kittykittyke 10. @tomaskovamaminka 11. @mamkabeika

Tak žienky ide sa na to 😀 Teším sa ako blcha a je mi smutno, že tu nemôžete byť so mnou, odpadávam z toľkej nádhery, spolu by sa nám odpadávalo veselšie 🙂

ask
25. jún 2015

@maryennn1 WWWWWWWWWWWWWWWwwwwwwAAAAAAAAAAAAAAAAAAwwwwww!!!!!!!!!!! Hned by som Ti sla pomahat!!!!!!! Si skvela ze si sa na to dala, drzim palce nech triedenie ide bez problemov, dakujeme! 🙂

vampgirl
25. jún 2015

Juuuuj hned by som ti isla pomoct 🙂 tesiiiim sa na balik, uz dom dnes aj synatorovi hovorila, ze nam pride balik plny auticiek 🙂))

tomaskovamaminka
25. jún 2015

@maryennn1 Noooo pekne, este ze nas bolo len 11, 🙂 a co na to tvoj mm? 😕 inakn pekna kniznica🙂