Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

@fada Vcera som tiez ako ask polepila napevno tie cesty, pouzila som tenku obojstranu lepiacu pasku. 🙂 Ties sa nam tie cesty moc hybali, ale je to peknucke. To posledne foto su tie koralky? Paradne su. To vsetko nam este posielas? 😨 No teda dakujeme, moc. A stvorlisky to mas kupene nejake specialne semeno a sama pestujes? 😅
@maryennn1 Paradne, sa maju radi 🙂 potom napis reakciu maleho 😉 a co z auticiek presedlava na piratov? 😨
@tomaskovamaminka no autíčka sú vždy v kurze, ale teraz ho pochytili piráti, našťastie tí naši sú takííí ...ako by som to...majú vždy dobrú náladu, pijú veľa vodičky, umývajú si pravidelne zuby, upratujú stále palubu lode, hrajú sa spolu, požičiavajú si hračky, a radi sa delia s kamarátmi ...a tak podobne 😀 a reakcia??? zachytáva ju táto fotka... láska na prvý pohľad.
@tomaskovamaminka ahoj, to posledne foto su predlohy na suchy zips ku koralikom. zial fotky mi zle vysli, takze su take bez farby, v reale maju koraliky (aspon podla mna) ovela krajsie tie farby. to vsetko co je vyfotene vam este posielam - samozrejme predlohy ku koralikom posielam iba kockam, ktore mali koraliky. a stvorlisky su natrhane spred nasho domu :D. vyrastol nam tam trs dateliny a bolo v nom kopec stvorlistkov, tak ma hned napadlo, ze vam ich zalaminujem a poslem 🙂. aj mam niekde fotku, ked bude viac casu a spomeniem si na to, tak ju pridam 🙂.
@fada Nemyslis vaaazne.. tebe pred domom rastu stvorlistky????? odpadneeeeeem.. 😀
ja som za cely zivot asi jeden nasla.. 😀
@kittykittyke ja nachadzam stvorlistky pomerne dost casto, ale taketo nieco som videla aj ja prvykrat v zivote 🙂.
Ahojte autíčkárky :D U nás je dlho top aktivitou priraďovanie značiek áut od @vampgirl, tak som musela nejaké ešte dorobiť. Veľmi ho však v poslednom čase zaujímajú aj dopravné značky, tak som mu vyrobila aktivitu aj na tie. Ak by mal niekto záujem, materiál rada poskytnem emailom, lebo to mám vo worde ;)
@jaja865 tak tie znacky dopravne to je aky skvely napad! Ak by ta to neobtazovalo, proim posli mi ich 😉 mail je nadiabezakova@hotmail.com Inak ich budemmusiet urobit 🙂
@jaja865 ska@centrum.sk Velke diky! 🙂
@jaja865 waaw vyzera to super 🙂
Mohla by som tiez poprosit?
rovnakova.janka@gmail.com
@kittykittyke jasne, poslané
Ak by ťa to neobťažovalo mohla by si tie dopravné značky poslať aj mne. Veľké ďakujem motil@centrum.sk alebo melnikova@centrum.sk
Ďakujem veľmi pekne veľmi sa teším 🙂
@jaja865 mohla by som aj ja poprosiť o tie dopravne značky,su perfektne na romanova.z@gmail.com dakujem
Ahojte 🙂
Taaakže mne je teraz oveľa lepšie, pred týždňom som zase začala s aktivitkami. Tento týždeň ale finišujeme so sťahovaním, preto musím mať pauzu 😖 Ale od budúceho víkendu bývame, takže ich budem môcť dokončiť. 🙂 Moc sa teším na Vaše aktivitky a dúfam, že tie moje budú aspoň trošku zadosťučinením môjmu omeškaniu 🙂
@mamkabeika Tesi ma, ze uz ti je lepsie🙂 Nech vam to stahovanie ide od ruky🙂
Ahoj,skvelý nápad - mohla by si prosim preposlat autíčka aj dopravne značky na zuzana.sismisova@gmail.com dakujem velmi velmi pekne!este by som sa chcela spýtať cim prilepijete autíčka/dopravne značky aby sa mohli aj odlepiť a zase prilepiť?
@jaja865 Predstav si ze uz som vo faze ze to mam vytlacene a zalaminovane 😉 Co je u mna cekom uspech, kedze ani jedno nemam doma🙂 Uz teraz sa mi to strasne paci a este ked to nastriham a polepim, diky, diky, tesim sa🙂
Prosim ta, mam technicku otazku... cim si lepila tie cele zalaminovane listy na tie papierove rozkladacie obaly? Napadla ma tenka obojstranna lepiaca paska, ci?

@ask dorábala som Adamkovi piráta, nech má zajtra prekvapenie 🙂 ale už idem, a ty čo?