icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
jaja865
1. máj 2015

A ku g ešte garáž 😉

vampgirl
1. máj 2015

@fada ty si perfektnaaaaaaa 😀

vampgirl
1. máj 2015

@maryennn1 no to si ma velmi potesila lebo ja naopak mam pocit, ze oproti vam ostatnym ponukam uplne slaboty 😎 😎

fada
1. máj 2015

@vampgirl - @jaja865 doplnila ku g - garaz 🙂

jaja865
1. máj 2015

@vampgirl @fada a ešte mi nedá k písmenku U ešte UFO :D

mamkabeika
1. máj 2015

@tomaskovamaminka To je dopravná abeceda a nemusia tam byť len dopravné prostriedky. Môže tam byť čokoľvek, čo súvisí s dopravou, nemyslíš? 🙂

Napr:
A – autobus
B – bicykel, bager, balón
C – cisterna
D – dodávka, diaľnica
E – električka
F – formula
G - garáž
H – helikoptéra, hasičské auto
I - Iveco
J – jachta
K – kombajn, kamión, kabriolet
L – lietadlo, limuzína
M – motorka, miešačkové auto
N – nákladné auto
O – osobné auto
P – ponorka, polícia, plachetnica
Q – Nissan Qashqai
R – Raketa
S – Sanitka, smetiarske auto
T – Traktor / trolejbus/trajekt, tank
U – úžitkové vozidlo, umyváreň pre autá
V – Vláčik, vzducholoď
W - Volkswagen
X – Xenony, taxi
Y – Toyota, Ssang Yong
Z – Záchranná služba - vozidlo, zákaz vjazdu, zápcha

maryennn1
autor
1. máj 2015

@mamkabeika ja len tak pre poriadok 😀 miešačkové auto- je domiešavač spisovne, a ešte ma zaujíma, čo je to Iveco?

ask
1. máj 2015

2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
7. @romanovaz
8. @mimamijami
9. @jaja865
10. @kittykittyke
12. @mamkabeika

...baby, nie som si ista ci som s Vami uz bola vo vymene... mam fakt slabu pamet 😎 😅 Pre tie co sa este nepozname, tak ak dovolite sa trosku predstavim... mam za sebou asi 8 vymen+nejake sukromne vymienacky, najradsej robim s filcom, nieco z mojej zabavky-nech sa paci nakuknut🙂
https://www.modrykonik.sk/blog/ask/album/vyraba...
https://www.modrykonik.sk/blog/ask/album/kniha-...
https://www.modrykonik.sk/blog/ask/album/kniha-...

fada
1. máj 2015

@mamkabeika kuk na stranu 5 🙂, tiez som dala nejake tipy

tomaskovamaminka
1. máj 2015

@mamkabeika
@fada obe ste sikulky, Jane neviem preco ma napadlo, ze to maju bt Len door.prostriedky, nemusia,jasne 🙂

fada
1. máj 2015

@maryennn1 iveco je myslim znacka kamionov a i.

fada
1. máj 2015

@ask uzasne, vdaka za predstavenie 🙂

vampgirl
1. máj 2015

@ask neboli sme este spolu vo vymene ale tvoje vytvory som uz viackrat obdivovala 🙂 naposledy vtaciky. Si sikovnica!

ask
1. máj 2015

@fada @vampgirl Diky😉
Priznavam, ako som pol roka nazad v praci, neurobila som nic 😔 Najvyssi cas sa rozhybat🙂

fada
1. máj 2015

dievcata, kde kupujete filc?

vampgirl
2. máj 2015

@maryennn1 organizacna otazka 🙂 ked sa podohadujeme s niektorymi, ze si vyrobime viac veci, moze mi niekto napr "olajkovat" 3 fotky? Mala by som tak lepsi prehlqd kolko.coho budem vyrabat.... Teda moja otazka je, ci budes spocitavat lajky ci sedia, alebo si kazda manazujeme svoje fotky a ty to nebudes riesit 🙂

mimamijami
2. máj 2015

@ask krasne veci si vyrobila... 🙂

maryennn1
autor
2. máj 2015

@fada opitec.sk

maryennn1
autor
2. máj 2015

@vampgirl ako chcete, najprv som myslela, že spočítam, ale ak vám je lepšie lajkovať všetko čo chcete, tak to môžme urobiť aj tak. Ja som si napr. vypísala tie čo chcú odo mňa dve aktivity, prípadne ja od nich. Ale ak vám to bude lepšie lajkovať v albume, tak môžme aj tak a každá si potom bude zodpovedať za svoje fotky 🙂

prosím vyjadrite sa k tomu všetky 🙂

jaja865
2. máj 2015

@maryennn1 @vampgirl ja súhlasím, no olajkovať viacero aktivít by sme mali až po vzájomnej dohode cez IP. A ešte sa mi zdá, že som našla niekde lajk aj od maminy, ktorá nie je s nami vo výmene, tak pozor na to ;)

maryennn1
autor
2. máj 2015

@jaja865 áno samozrejme, ak sa dohodneme na lajkovaní všetkých aktivít, tak lajkovať sa môže až keď sa dohodneme cez IP, ale presne preto, že niekedy to lajkujú aj cudzí som, chcela v tom mať prehľad a nechať tieto dohody na súkromie...aby sa nám to potom všetko neplietlo... no prispôsobím sa 🙂

tomaskovamaminka
2. máj 2015

@maryennn1 no mohla si dat hNed otazku do 2 prispevkov, nech ti dame like, CI suhlasime,CI nie 🙂 ja nema nic proti. Len aby sa to postihalo 😉

vampgirl
2. máj 2015

Kocky ja som SAMOZREJME myslela iba po vzajomnej dohodecez IP, nie ze si tu olajkujem 20 fotiek a vy nebudete nic tusit 🙂 ale ja si nerada veci pisem a rada by som to mala vsetko pokope "cierne na bielom" na monitore 🙂))

@maryennn1 aj pre teba by bolo ovela jednoduchsie, keby si tu nepocitala za kazdu a nechala nech si to zmanazujeme same ;)

maryennn1
autor
2. máj 2015

Daj lajk sem ak chceš, aby sme si označili v albume všetky aktivity, ktoré chceme. ( samozrejme po dohode!!!)

maryennn1
autor
2. máj 2015

Daj lajk sem ak chceš, aby sme si označili v albume len jednu hlavnú aktivitu a ostatné sa dohadovalo cez IP.

fada
2. máj 2015

@maryennn1, @sticza, @vampgirl, @ask, mimamijami, @jaja865, @tomaskovamaminka, @mamkabeika
dievcata, k domom a kopcom (k ceste) - bude stacit ked budu zo slaneho cesta peceneho na vyssej teplote - tj. zhnednu a tym padom nebudu namalovane?

fada
2. máj 2015

@maryennn1, @sticza, @vampgirl, @ask, @mimamijami, @jaja865, @tomaskovamaminka, @mamkabeika
daj lajk sem, ak mozu byt domy a kopce nenamalovane

fada
2. máj 2015

@maryennn1, @sticza, @vampgirl, @ask, @mimamijami, @jaja865, @tomaskovamaminka, @mamkabeika
daj lajk sem, ak chces mat domy a kopce namalovane - domy spodok hnedy a strecha cervena, kopce sede?

fada
2. máj 2015

@tomaskovamaminka - kostol moze byt nenamalovany a priblizne taky ako na ilustracnej fotke z netu?

tomaskovamaminka
2. máj 2015

@fada Fiha🙂 a cim to malujes? Uz si to skusala?