icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
tomaskovamaminka
2. máj 2015

@fada Nerob si s tym take starosti, aky sa ti podari🙂 To len , ze ked ideme autom cez dediny v kazdej maly krici "kostol" 🙂 Teda uz z dialky ho vidi, este ani tam nemusime byt:D

fada
2. máj 2015

@tomaskovamaminka este nie :D. ani so slanym cestom som este nikdy nerobila :D :D. ale vsetko raz musi byt prvykrat...
tu som si nasla suroviny a postup: http://www.rodinka.sk/hand-made/hand-made/slane...
je tam pisane, ze sa maluje obycajnymi vodovkami... tak skusim tak 🙂. a po uschnuti prelakujem. ved uvidim :D
mozno budem nadavat
este som nasla dalsi recept - na domaci modurit, uvazujem aj o nom, lebo slane cesto je vraj velmi krehke: http://www.neposednenoznice.sk/2014/01/recept-n...
alebo o tomto: http://www.hobbyportal.sk/majstrovanie/modelars...
zial so ziadnou z tychto hmot nemam skusenosti. @maryennn1 - ty mas?

vampgirl
2. máj 2015

@fada slane cesto podla mna nie je krehke, ked dobre stvrdne, je ako kamen ;)

fada
2. máj 2015

@vampgirl ano, pisu ze je tvrde, ale krehke. tj. ked ho hodis o zem, ze sa rozbije. alebo mas inu skusenost? ja neviem, len co citam na nete... dakujem 🙂

tomaskovamaminka
2. máj 2015

@fada Vies co ma napadlo? Skusime si potom s malym pomalovat teda sami, a mozno to bude pekne aj nenamalovane, este uvidime, bude to aktivitka 2 v 1 🙂 Tak nech sa ti to vydari, ja som len susila na radiatory, pred par rokmi , ale recept uz neviem. Polamali sa co boli tenke kusky, napr hlavicka odpadla ... Mozno nebol recept dobry, mozno to bolo tenke moc, alebo som to mala radsej upiect, ale tak ... 🙂

fada
2. máj 2015

@maryennn1, @sticza, @vampgirl, @ask, @mimamijami, @jaja865, @tomaskovamaminka, @mamkabeika
kocky kostol robim len pre @tomaskovamaminka alebo chcete aj vy?

vampgirl
2. máj 2015

@fada no ked hodis o zem, vidis, to neviem, to som neskusala 🙂

mimamijami
2. máj 2015

@fada ja by som si tiez prosila 🙂 dakujem

maryennn1
autor
2. máj 2015

@fada čo urobíš, to budeme mať 🙂 ak urobíš, nepohneváme sa 😝 😀

jaja865
2. máj 2015

@fada môjmu by sa tiež páčil kostol, tiež mi ho vždy ukazuje, hlavne keď zvonia, ale nemusel by byť nejaký veľký, stačilo by len ak by to malo ten typický tvar 😉

vampgirl
2. máj 2015

Mne sa to zda tiez super napad, ale ked nebude, prezijeme aj bez kostola ;)

fada
2. máj 2015
tomaskovamaminka
2. máj 2015

@fada Som ti zavarila🙂

fada
2. máj 2015

@tomaskovamaminka :D - bude aspon sranda. zapojim aj drobca a pohrame sa ;)

maryennn1
autor
2. máj 2015

@fada no ja som robila raz slané cesto, ale to ešte dááávno, neviem už aký to bol recept a keď stvrdne je tvrdé ako kameň, ale presne ako píšeš, keď spadne rozbije sa a ja som ho maľovala temperami.

kittykittyke
2. máj 2015

@fada takto vyzera realne aktivita, ktoru som robila ja.. Ale viem ju zvacsit aj na viac dopravnych prostriedkov a farieb 🙂

lucikusik
2. máj 2015

@fada opitec a galantéria

ask
2. máj 2015

@fada Par krat aj z eshopov, ale najradsej mam "nazivo" chytit aby bol dobry... zalezi od toho aky Ti je treba. Obcas sa hodi pevny, na nieco je potrebny aj meksi... Rada kupujem vo Zvolene v Rempose, je to kusok od malej vlakovej stanice...

fada
3. máj 2015

@kittykittyke super, rusivy moment je pouzitim bieleho papiera fuc, len ho prosim oblep aj po krajoch , nech neodstava, lebo u nas by potom nemala ta aktivtka dlhu trvacnost. dakujem 🙂. a viacerym dopr. prostriedkom ani farbam sa nebranim ;).

fada
3. máj 2015

@ask a v tom rempose sa ako pohybuju ceny za a4 filc? vdaka

ask
3. máj 2015

@fada tam nemajú A4 ale metraz a cena sa potom pohybuje podľa hmotnosti...čiže hrubsi filc je drahší. Mávajú dosť veľký výber a odstrihnu aj 10cm široký pásik. A ešte jednu pani mám obľúbenú- kuknem tí na ňu kontakt ked prejdem na pc.

fada
3. máj 2015

@ask dakujem 🙂. do zvolena obcas chodime. minuly tyzden som dokonca dala s malym vylet vlacikom do zv. ale teda cesta 1 hod. 10 min. je este na neho vela 🙂.

ask
3. máj 2015

@fada je to v tej uličke plnej obchodikov ako ideš z malej stanice (nie hlavnej) do mesta. Je to obchod s remeselníci potrebami.

fada
3. máj 2015

@ask priblizne viem, raz som totiz omylom zabludila k tej malej stanici 🙂. inak by som netusila. dakujem 🙂

vampgirl
3. máj 2015

Kocky tak ja uz mam asi od vsetkych hlasy, tu je teda zhrnutie:
Znacky aut vyrabam pre @ask @kittykittyke @tomaskovamaminka @maryennn1 a @fada
Abecedu pre @sticza @lucikusik a @mimamijami
Puzzle s cislamin1-10 pre @mimamijami a @maryennn1
Rozklad cisla s autickami pre @mimamijami @maryennn1 @mamkabeika a @jaja865

Puzzle s cislami a rozklad cisla budu rovnake ako na obrazkoch, pri abecede a znackach pracujem na prototypoch a fotky pridam len co budu hotove. Ak mate nejake pripomienky, sem s nimi 😊

ask
3. máj 2015

Pocitaci vlacik: @mimamijami @vampgirl @sticza @lucikusik @kittykittyke @mamkabeika @jaja865
Gombikovy obrazok: @mimamijami @tomaskovamaminka @fada
Este poprosim o vyber: @romanovaz @maryennn1 🙂

ask
3. máj 2015

Ospravedlnujem sa @romanovaz, kontrolovala som podla povodneho zoznamu🙂 Takze u mna nic nechce uz iba sefova🙂

tomaskovamaminka
3. máj 2015

U mna ste si vsetky vybrali knizku🙂 Este otazocka, mam v plane ju urobit bez tych napisov ako " trojuholnik, obdlznik,..." Moze byt?
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7.
8. @mimamijami
9. @jaja865
10. @kittykittyke
11. @tomaskovamaminka
12. @mamkabeika

jaja865
3. máj 2015

@maryennn1, @sticza, @fada, @vampgirl, @lucikusik, @ask, @mimamijami, @kittykittyke, @tomaskovamaminka, @mamkabeika
Ja robím pre všetky Hasičské auto plus magnetickú tabuľku s interiérom auta pre @mimamijami, @fada a @maryennn1. Keď budem mať hotové prototypy, hodím sem fotky.

maryennn1
autor
4. máj 2015

@ask ja tiež ten vláčik, ďakujem ze upozornenie 🙂