Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

@tomaskovamaminka ahoj, pre mna tam nazvy byt nemusia 🙂
@tomaskovamaminka staci bez nazvov 🙂
@tomaskovamaminka aj pre nás bez názvov 🙂
ahojte, aj ja poprosim o kontrolu 🙂
1. vanolepky -
@mimamijami
2. cesta -
@mimamijami
@vampgirl
@ask
@sticza
@lucikusik
@kittykittyke
@tomaskovamaminka
@maryennn1
@mamkabeika
@jaja865
3. navliekanie -
@mimamijami
@maryennn1
@mamkabeika
@jaja865
@lucikusik
semafor @fada + @tomaskovamaminka
priradovanie kolies: @vampgirl , @lucikusik , + @sticza , @fada , @meryennn1
hmatove vrecusko: @ask , @tomaskovamaminka , @meryennn1 , @jaja865 , @mamkabeika , @kittykittyke , @sticza , + @vampgirl , @fada
+ bludisko: @jaja865
+ peracnik: @vampgirl
+ tienove dopr.prostriedky: @sticza
+ dopr.prostriedky puzzle: @ask
@mimamijami ja len detail, to hmatove vrecusko chcem letne a nie s auta
I 🙂
@ask @kittykittyke @tomaskovamaminka @maryennn1 @fada @jaja865
Kocky k tym znackam, bude ich 20, predbezne mam tieto: alfaromeo, audi, bmw, citroen, fiat, ford, honda, kia, mazda, mercedes, opel, nissan, volkswagen, volvo, renault, seat, subaru, skoda, peugeot.
Chyba vam tam nieco? Ak naaahodou mate aj realne fotky vasich aut, ktore by ste chceli pouzit, kludne ich poslite, len musia byt odfotene tak, aby tam bola vidiet znacka.
@vampgirl Ze by toyota, dost casto stavaju na parkovisku, asi castejsie ako napr. alfaromeo. Zase na druhej strane, aspon by sa naucili nieco nove, ze?🙂 Este ma napadlo suzuki a hyundai. Je mi jasne ze vsetko sa neda, ja len som nakukla do jednej knizocky co mame len znacky🙂 Pikoska: Vcera pred nami isla "Lada" som tu znacku ani nespoznala 😀
Toyota mi vypadla, ta tam samizrejme je 🙂 alfaromeo som dala lebo sa mi paci ta znacka, je taka "ina", napr hyundai sa pletie mojmu tominovi s hondou, tak som nechecla aby to bolo take matuce...
@vampgirl uz to mam opravene 🙂
@maryennn1 @sticza @fada @vampgirl @lucikusik @ask @jaja865 @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika Kocky, zajtra budem objednavat z opitec , ak by ste odtial nahodou nieco potrebovali a stacilo by Vam to poslat v baliku s aktivitkami, mozete mi napisat. 🙂
Tak prikladam aj ja moje zhrnutie:
Prikladanie vrchnacikov – @mimamijami, @vampgirl, @sticza, @lucikusik, @tomaskovamaminka, @jaja865, @fada
Auticka – @maryennn1, @mamkabeika
A @ask od teba nemam oznacenu ziadnu aktivitu.. tak sa chcem spytat, ci to len nedopatrenim, ci si nevies vybrat u mna.. ci? 🙂
@mimamijami no ja by som aj chcela, ale mne to treba k tejto výmene 🙂
@maryennn1 :D To by sa nam asi neoplatilo, aby to slo cez celu republiku tam aj naspat...
@mimamijami veru nie 🙂
@kittykittyke Jeeej, hlavne ze ja sefku obhanam🙂 Ale viem preco🙂 Ja som likeovala hned ako sa vytvaral album a Tvoje navrhy boli pridane trosku neskor, tak mi to uniklo... ja som bola v tom ze mam olikeovane vsetko, prepac🙂 No ako dobre ze sme si kazda urobili to zhrnutie🙂
@ask Ano, je pravda, ze som davala navrhy neskor, aj som cez vikend komunikovala pomenej, kedze sme boli odcestovani.. ale som rada, ze sme sa tak rychlo dohodli.. 🙂
@kittykittyke nakukam v robote cez mobil čo neviem vydržať😀
@ask 😀 😀
@mimamijami ja tiež budem objednávať z opitec a ešte látky z jedného eshopu. Odkiaľ si? Ja som z Bratislavy.
@lucikusik Kusok od Ziliny.
@mimamijami
Ja by som potrebovala 5-krát toto:
http://www.opitec.sk/kreativne-materialy/dreven...
@mimamijami kedy budeš objedávať?
juuj baby, normalne som rada, ze som bola mimo a nestihla zareagovat na tuto vymenu 😀. U nas totiz letime len na autickach, takze by som riesila dilemu, kedy vyrabat, kedze teraz by som to nestihala...takze niekedy je fajn nieco zmeskat 🙂. Drzim palce v skvelej vymene a dufum, ze nebude vadit, ked sa casom inspirujem napadmi, kt. ste sem pridali 🙂
@sticza zajtra
@mimamijami ja budem mat za cca 40e takze to by sme aj mohli to postovne obist 🙂

Takže ja robím:
Skladačky áut- @fada (budú presne také ako na obrázku)
Filcové autíčka- @sticza @fada @vampgirl @ask @mimamijami @jaja865 @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika pridám prototyp keď bude
Pečiatky- @jaja865 @lucikusik @mimamijami @vampigirl @fada (len cestu) @mamkabeika pridám prototyp keď bude
dúfam, že som na nikoho nezabudla 🙂