icon

Je dieťa bez programu skutočne zanedbávané?

Včera o 08:56

zdravim vas. poviem to na rovinu lebo ma to uz fakt vytaca...minuly vikend sme mali volny den a ja som si povedala ze nikam nejdeme, ziadny kruzok, ziadny vylet, ziadny program...len doma...a viete co som pocuvala cely den...a co budete robit...a nebude sa nudit...to fakt ho nechas len tak...ako keby nuda bola nejaka choroba...dieta si sadlo na zem, najprv sa motalo, frflalo, pozeralo okolo seba...a ja som to vydrzala, nevybehla som s napadmi, neotvarala tablet...po pol hodine si zacalo stavat z krabice a dvoch auticok nejaku blbost, rozpravalo si same pre seba, bolo ticho a v pohode...a mne vtedy doslo ze my tie deti vlastne nonstop rusime...kazdu sekundu im nieco tlacime...len aby nebol klud...len aby sa nahodou nemuseli same so sebou stretnut...a potom sa cudujeme ze nevedia byt same ani pat minut...ze sa hned pytaju co teraz...mna uz fakt nebavi byt animator vlastneho dietata...dieta nemusi mat stale program aby bolo stastne...mozno prave ked nema nic, zacne konecne rozmyslat...tak sa pytam...odkedy je normalne ze dieta bez programu je povazovane za zanedbane a nie za dieta ktore ma priestor byt dietatom...

Strana
z2
nyusika
Včera o 10:50
@lusyyy36

U nas boli teraz týždeň prazdniny. Som povedala, že nejdeme nikam, budeme doma a sem tam urobil nejaký program. A aj ten som okresala, nakoniec sme boli len v kine, jumping park, na lade a kurz varenia mala. Nic viac. A vcera mi povie v postel, že Mami, ja by som brala ešte týždeň praznin. Asi prvykrat sme nikdy neboli a ona si to fakt uzila

@lusyyy36
pls, ako vyzera vas program, ked n"akoniec sme boli len v kine, jumping park, na lade a kurz varenia mala" je okresany program ?
ved to je plny program na minimalne styri dni

anonym_6a6bd2
Včera o 10:52

Mam taku kamosku, co uplne odmalinka vsade s deťmi aby videli chodili( co si fakt ani napamataju) , nevedeli byt s nimi kus doma, ked nie výlety tak nonstop niekde na návštevy, len aby sa deti nahodou kus nenudili. My sme opak, mame radi klud a pohodu, vyberieme sa spontánne niekde kde prave mame chut, robíme to na co mame vsetci chuť. Deti si hry vymyslali same a my sme sa pridali, niekedy sme sa ani nepridali. Naše deti su kľudné, ich deti potrebujú vzdy podnety. Ked ich ideme navstivit bez deti, to počujeme len mama ja sa nudím, mamaaa nudím sa a pod. Ja by som tak žiť nevedela, im to tak vyhovuje, sami rodicia nevedia byt kus v kľude. Kazdy sme nejaky, ale zase aby sme si to nejak komentovali? Ja som jej nikdy nic na to nepovedala , ani ona mne, veľakrát nas volajú hocikde a ked sme aj nešli, nikdy nepovedali ,ze a co budete robit, keby sa aj spýtali, povedali by sme jednoducho nič a bolo by nam jedno co si myslia 🙂 kazdy nech si žije ako mu vyhovuje.

vilma7
Včera o 11:05

Neviem o čom točíš lebo nikdy mi ešte v živote nepovedal, čo mám alebo nemám robiť s deťmi. A keď sa im venujem tak nie preto, aby sa nenudili ale chcem mať s nimi tiež zážitky, hrať sa spolu a mať na čo potom spomínať

iwesska
Včera o 11:07

Kazdy jeden psycholog ti povie,ze deti sa musia aj nudit. To je prave ten priestor,kedy im zacina pracovat mozog a fantazia. Ked im furt robime program,tak sa idu zblaznit,ked im odrazu nikto nic hotove nepodsunie. Nevravim,ze maju doma hnit,ale taky zlaty stred je naj.

anonym_e95531
Včera o 11:20

@anonym_autor deťom chýba voľná hra a to je jeden z hlavných dôvodov vysokého nárastu psych.chorôb u detí. Deti sa jednak nemajú čas spoznať (samých seba), naučiť sa sami regulovať svoje vnútro, nevedia precítiť chvíľu, žiť v okamihu a v neposlednom rade ak sa dieťa nevie správne “nudiť” nenaučí sa žiť vo vzduchoprázdne a bude to v dospelosti vypĺňať závislisťami. Za mňa robia rodičia chybu keď deti nenechajú si vymyslieť program doma o své. Boli to najkrajšie okamihy môjho detstva kedy som bola skutočne šťastná a nebol to ani jeden z krúžkov na ktoré som chodila (aj keď rada).

lusyyy36
Včera o 11:38
@nyusika

@lusyyy36
pls, ako vyzera vas program, ked n"akoniec sme boli len v kine, jumping park, na lade a kurz varenia mala" je okresany program ?
ved to je plny program na minimalne styri dni

@nyusika ano, to bol program na 4 dni z 9 , ostatne dni sme nic nerobili. Boli sme doma, max v obchode. Mala som naplanovane nejaké muzea a pod ale nakoniec sme nesli

anonym_7428e6
Včera o 11:45

Aj ten moj 3r sa vie sam zahrat s autickami,nepotrebuje pri tom nikoho,len sa divam ako sa hra sam.A ked mi povie mama aha,a da mi auticko,hram sa s nim aj ja.
Toto je dolezite aj pre skolku,tam okolo neho nikto skakat nebude.Deti su zle,a radi odstrkuju nove,male deti,potom nastava blok a dieta zrazu kazde rano vresti cestou do skolky.
Nas plakal,ale preto,ze skolka bola zavreta a isli sme spät domov,celu cestu domov plakal,doma sa rychlo ukludnil a isiel sa hrat.

simca06022011
Včera o 11:51

@anonym_autor ako sa tu pise = je to iba kvoli premotivovanym rodicom a starym rodicom, a potom su vsetci rozlietani, nevedia sa sustredit kolkokrat, dokoncit nieco.. o tom, ze na deti to ma naozaj casto vplyv taky, ze ked nie je vymysleny program = nevedia co robit, velakrat kvoli tomu nevedia ani co ich vlastne bavi..
Ja napr ani nahodou heliko mama nie som, dokonca pravy opak, dcera nechce daco robit, necham ju tak, nech si robi co chce :D cize ani zaidne, ze ideme tam a tam, ale spytam sa ci chce ist... vacsinou teda. Samozrejem mavame programy, kde sa nepytame a proste ide sa :D 15rokov sa stretavam s kritikou aka som hnusna mama :D Ked bola mala, tak sa bezne hrala sama, kym som si dorobila veci, bezne aktivity boli ist von 2x denne, okrem toho co sme sa doma hravali :D nevenujem sa dietatu (a co je horsie, teraz v tinedzerskom veku hlavne = ja sa vzdy spytam, ze co mam s pubertackou riesit ? my sa porozpravame, ideme sa prejst, na nakupy ked treba, do kina... ale co mam pri nej sediet a kreslit si s nou?? :DD a len reci neustale "ale to ked ja som bol maly.. ked ten a ten bol maly.. nuz.. ) . Ale ono fakt od spolocnosti v akej si sa to odvija.. ja som to z mojej strany rodiny nikdy nepocula, z partnerovej v kuse.. pritom ked to tak sledujem, porovnam, prave na ten mojej strane su o mnoho lepsie programy a deti viac "si užívajú" ako naopak :D

nyusika
Včera o 12:13
@lusyyy36

@nyusika ano, to bol program na 4 dni z 9 , ostatne dni sme nic nerobili. Boli sme doma, max v obchode. Mala som naplanovane nejaké muzea a pod ale nakoniec sme nesli

@lusyyy36 ja neviem, podla mna je to perfektny, nadstandardny program - nie ze okresany

ria_sprout
Včera o 12:20

Nepostrehla som či si to pisala, ale kto ti to hovorí? Nechápem. My mávame všelijaké programy, niekedy akcne, niekedy nudne, niekedy obojake. Ale nikdy sa mi nestalo že sa má niekto pýtal či sa nebudeme nudiť. Čo to je za otázku nechápem. Kto by riešil vôbec či sa nejaka iná rodina bude alebo nebude nudiť 😳

evkamotka
Včera o 16:44

Ako u koho. U nas sa poobede ani vecer nesmie pozerať telka, k mobilu, pc a tabletu nemaju pristup. My riesime svoje veci a deti vedia, ze rozumcek im da nejaky napad. Maju 6 a 8. Hraju sa spolu aj kazdy sam. Vcera si vymysleli bunker a nanosili si tam plysakov.

anonym_7f9db5
Včera o 18:10

@anonym_autor Ja mám takú kamarátku čo každú chvíľu vymýšľajú niečo pre deti, aktivity alebo návštevy len aby deti sa nenudili. A ona ma nechápe ako ja môžem ostať aj celý víkend doma s deťmi a že mojim deťom stačí aj zahrať si spoločenské hry alebo hra na dvore, v záhrade a že ich nechávam aj samých nech ony vymyslia hru. Proste že im nerobím animátora. Ona mi hovorí že keď nemajú jej deti naplánované celé dni tak sú zlé bijú sa hašteria alebo hrajú sa na mobile. To rodičia nechcú a preto im vypĺňajú celý čas aktivitami.

Strana
z2