icon

Korčuľujete s deťmi? Myslíte, že je to bezpečné?

liv1
24. mar 2011

Už dlho korčuľujem a mám aj športový kočík s ručnou brzdou. Korčuľujem už 15 rokov tak si vcelku verím, ale predsa si nie som až taká istá či je to ok ísť na korčule s malou. Prosím o odpovede len mamičky ktoré korčuľujú a majú s tým už nejaké skúsenosti. Ďakujem vopred 😉

ivett1
24. mar 2011

@liv1 ahoj...ja korčuľujem s kočíkom už pomaly tretiu sezónu, a to som ani zďaleka pred tým 15 rokov nekorčuľovala ako ty 😉 a celkom sa mi darí🙂...okrem toho, že sa super dostanem do formy, tak je to pre mňa aj relax...korčuľovanie som mala naplánované vždy počas obedňajšieho spánku mojich detičiek (začínala som s dcérkou a po vyše ročnej prestávke pokračovala už so synčekom)... 🙂...zatiaľ som nemala problém...(klop-klop-klop), lebo rýchlo korčuľovať s kočíkom sa ani nedá a pri miernejšom tempe môžeš včas zareagovať (celkom dobré je, keď má kočík ručnú brzdu🙂)... keď boli moji anjelici už "zrelí" na šporťák (mali okolo 8-9 mesiacov) a vonku už bolo pekne, tak sme začali s vychádzkami...podľa mňa, s tvojimi skúsenosťami a praxou v korčuľovaní, to bude pre teba len "taká malina"... 😀 😵

syslunda
25. mar 2011

Ahoj, tak ja milujem korculovanie a dnes mam za sebou uspesne 21km 🙂 ale bez dcerky, kt ma 4 mesiace, lebo tu kocikovala mamina 🙂 🙂 ja osobne by som na korcule s kocikom nesla, pretoze korculujem rychlo a samozrejme kocik nie je staveny na korculovanie ale kocikovanie. My si ideme o chvilku kupit cyklovozik, CX1 kt. je navrhnuty aj pre inlines, tak sa tesim na to ako budem korculovat s malou. Cyklovoziky maju predsa ovela vacsie kolesa, kt ti dovolia ist rychlejsie (a kedze tak dlho korculujes tak si myslim ze si v tom dobra) a hlavne tazisko je polozene dole (na rozdiel od kociku, kt ma tazisko vysoko) co ti zarucuje vysoku bezpecnost. Cyklovozik je skoro neprevratitelny co je pre nas hlavne kriterium. Ale ak by som korculovala len raz za cas tak by som do toho asi nedavala peniaze lebo je to skoro drahsie ako novy kocik. Ja som za 5 dni spravila 70 km (50 na korculiach a 20 beh s kocikom) tak nam sa to urcite oplati 😎 😎 a aj pri behu som mala nas kocik ale nebolo to ono... predsa tie voziky su robene na vsetko: inline, jogging,bicyklovanie a dokonca aj bezkovanie 😀 a este nieco, k voziku mame uz kupenu specialnu vlozku pre babatka do 12 mesiacov takze aj s uplne malickym mimcom sa to da 🙂 🙂 drzim palce pri vybere 😉