icon

Lapbook - interaktívna kniha pre deti od 1,5 roka

iivkaa1
1. feb 2014

Ahojte. Viem, ze teraz mate asi este vela prace, ale napadla ma myslienka, ci by ste niektora nemala zaujem o vyrobu interaktivnej knizky, nieco ako Lapbook (kuk na MK alebo nete). Chcelo by to velku kreativitu, sikovnost a asi velke pracovne nasadenie 🙂
Najprv sa chcem spytat vas z momentalnej vymeny, az potom ostatnych.

S vyrobou takejto knizky nemam ziadne susenosti, ale posielam zopar info, aku mam predstavu:
- bolo by nas max. 10, pretoze vyroba je casovo narocna
- deadline maj 2014
- vekova kategoria: 1, 5 roka a viac
- temy "kniziek": NAPR.: geometricke tvary, farby, rocne obdobia, zvierata, strava, zdravie, zmysly, povolania, emocie, denny rezim ...
- kto ma pristup k laminovacke - velka vyhoda, nakolko si myslim, ze kvoli setrnosti stran pred detmi je laminovacka potrebna

Knizky by boli interaktivne (vrecuska s kartickami, otacacie kolesa, vlozene leporelka, mohlo by sa do nich kreslit so zmazatelnymi fixkami, rozne skladacky, mozno magnetky, karticky na suchy zips... )
Nikdy som takuto knizku nevyrabala, ale velmi sa mi paci predstava jednej temy v jednom celku - knizke a este mnoho mnoho dalsieho 🙂

Tuto temu zalozila predtym slniecko379, ale stopli to,tak skusam ja 🙂

@slniecko379 @miskanasa @danjelca @lululaila @branki @fufina1 @nicicka @josenka @praznakova @stormie @moninka1 @brulinka @tehulka13 @tinka_21 @lucka23 @gega @majusqwa @nufanek @slniecko379 @darlicka

slniecko379
6. feb 2014

... rozmyslam, asi aj format A4 aj format A5 ma svoje vyhody a takisto rovnakost vz. roznorodost ma svoje vyhody... 🙂 ako napisali obe baby... takze ja sa samozrejme prisposobim 🙂

slniecko379
6. feb 2014

@moninka1 @miskanasa @slniecko379 @iivkaa1, @lululaila, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka, @katka159
... rozmyslam, asi aj format A4 aj format A5 ma svoje vyhody a takisto rovnakost vz. roznorodost ma svoje vyhody... 🙂 ako napisali obe baby... takze ja sa samozrejme prisposobim 🙂

moninka1
6. feb 2014

@moninka1 @miskanasa @slniecko379 @iivkaa1, @lululaila, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka, @katka159
baby a aky je vlastne rozdiel medzi quiet book a lapbook ? mne okrem toho, ze guiet book je vacsinou sity a lapbook je zamerany na jednu temu, iny rozdiel nenapadol ... 😅 😅

miskanasa
6. feb 2014

@slniecko379 @moninka1 mate peavdu baby...hlavne v tom ze kazda sa vysanti v tom co hu napadne, alebo v com je jednoducho dobra ...🙂takze asi nech to kazda robi ako chce🙂 ja som myslela tu zimu napriklad tak, ze jedna strana by bola zalaminovany zekeny stromcek a na folii by bol suchy zips na tych miestach, kde bude ozdoba a plus k tomu ozdoby z mach gumy v sacku a si budu zakepovat, dalsia strana by bola snehuliak a ten zas na sposob cez magneticku foliu....

miskanasa
6. feb 2014

A tu velkost by sme sa mali dohodnut.co je pre tie mensie decka vhodnejsie.ja som za A5

slniecko379
6. feb 2014

@miskanasa ano, na tie rocne obdobia by bolo dobre dat nieco spolocne pre vsetky 4 knizky - ten stromcek je dobry napad, potom by bolo zaujimave dat tam panacika a ku kazdemu rocnemu obdobiu ine oblecenie (napr. na suchy zips alebo na magnet...)

miskanasa
6. feb 2014

@slniecko379 no, len nevviem ci niekto bude mat zaujem robitvleto a jesen🙂

iivkaa1
autor
6. feb 2014

@miskanasa mne sa paci co si navrhla..tak sa kludne do toho pusti 🙂

iivkaa1
autor
6. feb 2014

@moninka1 @moninka1 @miskanasa @slniecko379 , @lululaila, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka, @katka159
ja som tiez za A5 pre mensie deti,popripade v dalsom kole dame A4 :D
no ja rozmyslam medzi farbami a tvarmi a povolaniami....no mozno by som sa dala aj na rocne obdobia len este nemam presne premyslene co sa tam hodi 🙂

pezu
6. feb 2014

@iivkaa1 suhlasim s formatom A5, mozem si zobrat jesen.

pezu
6. feb 2014

chcem sa este opytat ako to bude vlastne fungovat. Kazda z nas urobi jednu svoju knihu tolkokrat, kolko nas bude a vsetkym preposle?

slniecko379
6. feb 2014

@pezu fajn, ak si zoberies jesen, uz nam bude chybat len leto 🙂
a funguje to tak, ako pises - kazda z nas urobi jednu svoju knihu tolkokrat, kolko nas bude (napr. 10x), preposle svojich 10 vytvorov jednej z nas, ktora ich vsetky roztriedi a rozposle z kazdej knizky po 1ks 🙂

miskanasa
7. feb 2014

@maryennn1 ahoj, nechces sa pridat?vsimla som si nejakom fore vo vrecuskových aktivitách, že stale prides neskoro ked sa otvara nejaka skupina a tu tuším este nie je 10 clenov...je to trochu ine ako vrecuskove aktivity ale v podstate funguje to na rovnakom princíípe

pezu
7. feb 2014

@slniecko379 super, tesim sa 🙂

miskanasa
7. feb 2014

a baby, kedy možem davat nwjake navrhy ako by som si predstavovala tu zimu a ci to takto može byt?vlastne ani neviem kolko nas je a kto je tu hlavný šef 🙂

slniecko379
7. feb 2014

@miskanasa ja som zakladatel vymeny,len mi modrykonik uzavrel temu,tak to skusila este raz ivkaa1,ale sefom budeme snad vsetky🙂
A mozes posielat uz nejake navrhy,aj ja mam uz nieco v hlave,tak cez vikend to sem hodim🙂
@lululaila, @katuska103, @kallocka - skuste sa predbezne prosim vyjadrit k teme, k formatu knizky,resp. mozte dat nejake svoje navrhy🙂
@katka159 -ides do toho?
Ak katka159 potvrdi "ucast",bude nas 9.
Pisem na mobile,tazko sa mi tu pise,ked budem za pc,napisem viac🙂

maryennn1
7. feb 2014

@miskanasa ahoj, rada sa pridám ak je ešte miesto 🙂 neviem či sa tu už hovorili témy, ale mohla by som robiť napr. zmysly alebo hudobné nástroje, prípadne jeseň 🙂

slniecko379
7. feb 2014

@maryennn1 vitaj 🙂 asi si posledna-desiata🙂 jesen si berie pezu a k hudobnym nastrojom sa este vyjadri moninka1, ale zmysly su volne🙂 alebo ak by si chcela rocne obdobie,mozes robit leto🙂

maryennn1
7. feb 2014

@slniecko379 Juuj super, tak teda tie zmysly si asi vezmem 🙂

iivkaa1
autor
8. feb 2014

@slniecko379 Ahojky cize nas je uz desat??lebo jedna mamina mi pisala ci este moze....dam ju ako nahradnicku ked katka159 odmietne??🙂

iivkaa1
autor
8. feb 2014

@slniecko379 ktpre by si radsej chcela....tvary s farbamialebo ppvolania?neviem sa rozhodnut 😉

lululaila
8. feb 2014

@slniecko379 bola som odcestovana tak som neodpovedala 🙂 na formáte sa prisposobim možem robiť tie zvieratká ako som pisala len asi bude pre naše detičky teraz lepšia naša farma ako safari ?

slniecko379
8. feb 2014

@maryennn1 ok - mozes mat zmysly 🙂

slniecko379
8. feb 2014

@iivkaa1 pockame na vyjadrenie od katka159 🙂 ale super, ze mame aj nahradnicku 🙂
s vyberom temy ti asi nepomozem 🙂 je to na tebe, alebo nech sa vyjadria ostatne 🙂

slniecko379
8. feb 2014

@lululaila asi by bolo dobre, nech sa vyjadria ostatne, ci chcu farmu alebo safari (teda ak je to jedno tebe)
- farma je podla mna lepsia pre tuto vekovu kategoriu, ale zasa na druhej strane si myslim, ze farmy sa tyka polovica hraciek, ktore mame doma 🙂

miskanasa
8. feb 2014

@slniecko379 @lululaila ja si tiež myslím že doma máme vacsinou klasicke naše slovenské zvieratka aj knihy a tak...takže ja som za safari, ale ak sa prehlasuje farma, vobec mi to nebude vadit🙂

miskanasa
8. feb 2014

baby, tak napadlo ma stromcek a na nom farebne gule...a k tomu by deti dostali v sacku pom pom gulicky a prikladali by farbu k farbe...a potom este som nasla obrazok zimné športy a rozmýšľam co s ním..chceme ku kazdej strane mat nejaku aktivitu?napriklad co s tými sportami ?

iivkaa1
autor
8. feb 2014

@miskanasa ten stromcek je krasny 🙂 a super aj s tymi gulickami 🙂

miskanasa
8. feb 2014

@iivkaa1 no musim nieco na sporty vymysliet...

iivkaa1
autor
8. feb 2014

@miskanasa hmm,ma napadlo,ze ci nemas nejaky program,alebo nevies upravit obrazok tak, ze napriklad, mas lad a tetu co korculuje,ale nema korcule a deti by museli ulozit spravny obrazok....ze sanky,korcule,snovboard.....a boli by tam aj stopy danych veci....rozumies,ci komplikovane ? :D