Lapbook výmena od 3 - 6 rokov
Vítam maminky, ktoré by mali záujem o zhotovenie lapbookov do výmeny, maximálny počet účastníkov 10, termín ukončenia apríl/ polovica mája. Pre tie, ktoré neviete, o čo presne ide, tu je stručná charakteristika : http://www.montessoridoma.cz/?p=15517. No a keďže ide o vyššiu vekovú kategóriu, spracovanie danej témy by malo ísť do detailov.
@weronnka18 ahoj, ako si sa nakoniec rozhodla, z ktorého konca to vezmeš?
@emily_666 ahoj nemohla by si tu prosim ta este raz dat zhrnutie co kto robi? aby som sa vedela zorientovat a nieco navrhnut
@tina14283, @danatalu, , @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @evkosca @svetlankat
takže zhrnutie po nejakých odchodoch a príchodoch ,dúfam, že to bude už konečná verzia, že už nás nikto neopustí 😉
tina14283 - práca na poli, traktory, múka, chlieb
danatalu - matematika
blumka - hudba, noty, nástroje
lucirella - 5 zmyslov
silvia 259 - krtko
weronnka18 - ???
natabun - lienka
emily_666 ľudské telo
svetlankat ???
evkosca - slnečná sústava
@emily_666 super...ake zaujimave temy...
inak ja nie som vobec montessori zbehla...nevies kto by mi poradil akej farby ma byt obal na ten moj lapbook...aby som nebola nejak mimo...planovala som cierny ale ak je vesmir v montessori nejakou inou farbou zauzivany...tak mi prosim napis... (reagujem na to,, ze ste riesili akou farbou maju byt nejake clankonozce ci co...)
Dievcata, k farbe zakladaca: zatial som u nas zohnala len cerveny, biely a modry. Ale ten modry je recyklovany, co si myslim, ze sa na toto nehodi... Ak by teda bol cerv.al.biely, vadilo by vam to?
Inak, chystam sa urobit album a hodit tam moj " prototyp" 🙂 Asi cez vikend... Budem rada, ak to potom okomentujete a opripomienkujete 😵
@emily_666 @tina14283, @danatalu, , @blumka, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @evkosca @svetlankat
Ahoj dievcata, tak prototyp je zverejneny. Prosim o vase nazory, pripomienky... Az sa vsetky vyjadrite a ja to doladim, zacne seriova vyroba 😀 .
Pismo si nevsimajte, je to vacsinou len tak naskrabane, potom bude PC pismo (teda tam, kde sa to da...) Ide mi hlavne o obsah a rozsah. Ci je toho vela/malo, ci ste si tam predstavovali nieco ine...
https://www.modrykonik.sk/blog/lucirella/album/...
@emily_666
Dakujem, som rada, ze sa to paci 🙂. Zakladac je dvojstranny, ale s jednou vlepenou strankou (otvara sa jedna dolava a jedna doprava). Inak by sa mi tam 5 zmyslov nevoslo. aj tak mam cuch a chut na jednej strane. Aby to malo hlavu aj patu a aby to boli aj informacie, aj trosku ucenie hrou, tak mi to takto vyslo. Ale ak by to bolo vela, mozem nieco ubrat. 😉
Zajtra to vyfotim ako celok, aby to bolo vidno, ako to je poskladane.
@emily_666 ja som sa vlastne chcela opytat ze ci je jedno kto kolko stran bude mat alebo sa urci jednotne ze napr.jedna vlepena strana...
@lucirella aj mne sa paci tvoj lapbook. Hlavne to ze su tam informacie aj pre strarsich...to brailovo pismo sa mi paci, bude tam len zopar pismen brailovym alebo nejake slovo alebo ako? Mne by sa pacili ebyze tam je meno mojich deti brailovym ale to si dam sukromne asi...phladam na nete.
@blumka
@emily_666
Ja myslim, ze v podstate je to jedno s tym zakladacom. Len by ma teda mrzelo, keby mal niekto dve strany "se vsim vsudy" a niekto styri/pat. Ale tak kazda tema je ina, niektore su obsiahlejsie, niektore menej... a myslim, ze nikto to "flakat" nebude, ked uz sa na to dal... 😉 pockam, ako budu mat ostatne predstavy a prisposobim sa.
Myslim, ze LB je na vymenu narocnejsi, nez busy bags. Tam je to celkom jasne: jedna aktivita-jedno prevedenie. Ale pri LB moze mat kazdy k jednej teme rozdielne predstavy...
@lucirella @emily_666 @tina14283 @danatalu @silvia259 @weronnka18 @natabun @evkosca @svetlankat baby mrzi ma to ale rozhodla som sa ze odstupim z vymeny. Uz dlhsie nad tym premyslam a dospela som k zaveru ze to popri tom vsetkom co sa mi doma nakopilo, nezvladnem. Nechcem to odflaknut ale ani si nahovarat ze est je cas ze to pojde. Snad ma pochopit a nebudete sa hnevat. Mrzi ma to ☹
@blumka v dobrom case si pisala, hihi. Na tvoju temu som sa tesila najviac, zacinam uvazovat o odstupe aj ja tym padom, naozaj. och joj
@svetlankat hej sveti, s malou na rukach, je chora a inak spat nevedela ☹ . Mrzi ma to, nemyslela som si ze tobude tak narocne ale v podstate doteraz som mala velmi malo casu na nejake tvorenie a neviem teda kde ho vezmem odtraz.
@blumka chapem, je to tazke, hadam si aspon cez den trosinku oddychnes
Ahojte. Vcera som si citala vase napady a bolo mi luto, ze ste uz dohodnute a uz nikoho nepotrebujete. Rada by som sa k vam pridala, aj ked nemam skusenosti s robenim LB. Láka ma to. Ak by som sa k vam mohla pripojit, rada by som spracovala tému UMENIE. Taký výcuc všetkých umení a o hľadaní krásy v umeleckých dielach. Aj nieco iné, kludne aj dajake zviera. Moja dcerka je fascinovana koňom, o tom by sa tiez dalo 🙂
Vyjadrite sa. Diky
Este ma napadli tieto temy, ktore mi pridu pre vekovu skupinu zaujimave: Bývanie kedysi a dnes (zivot na hrade, stredoveke mesta, dnesne domy u nas a vo svete, exoticke obydlia) - to by ma bavilo
a tema Rastiny ( astliny, stromy, liecive bylinky...)
Co vy na to?
A ktora tema sa vam paci? Z mojich napadov: Byvanie kedysi a dnes,Rastliny, Umenie, Kôň?
@lucirella @emily_666 @tina14283 @danatalu @silvia259 @weronnka18 @natabun @evkosca @svetlankat napiste, ktora z tem sa vam najviac paci alebo navrhnite inu. rada by som na tom uz robila, pokial mam cas, chut a naladu 😉

@lucirella ja tiež budem časť laminovať a niečo z tvrdého papiera, to sa ale ukáže až na koniec