icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

ivett1
11. nov 2011

@siska33 tipy na obchod na nete dávala už michalag (ja som využila jej radu a kúpila si tie dve sady...+čiernu a bielu farbu + glitrové odtiene striebornej a zlatej...a tiež len začínam 😀...)
http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e... studené odtiene... a teplé odtiene http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e...... + dokúpiť bielu a čiernu farbu, a dajú sa tam kúpiť aj štece 😉
a ďalší link od inej kočky http://www.raj-umelcov.sk/index.php?section=pro... a tu by mala byť aj čierna...

siska33
11. nov 2011

no tak uvidim. U nas ich majú aj v papiernictvách, lenze ja byvam na striedacku aj s malym raz u nasich raz u priatela lebo sme od seba 160km. No a tu u neho (Sliač pri Zvolene) sa dost nudim, lebo tu skoro nikoho nepoznam tak by som aspon deaco kreativneho robila 🙂

hodgepodge
11. nov 2011

ahojte!
potrebujem od vás radu, mám všetky potrebné veci na maľovanie, skúšala som na bavlnené žlté tričko prežehliť skúšobný obrázok, no vôbec sa mi to nepretlačilo, ani čiarka ☹ ako dlho to prežehlujete? neviem kde robím chybu, mám fantómovú fixku Prym trickmarker..pozerala som aj obrázkové postupy a ani v jednom to nebolo zrkadlovo pretlačené, čiže sa to má prežehliť tak, aby fixová strana bola hore?? prepáčte, že píšem jak debil, ale som z toho nešťastná 😢 pretože som to skúšala aj tak aj tak a vôbec mi to nejde ☹ a tiež keď som to prekresľovala zo šablóny s tú fixu na papier na pečenie, ktorý je samozrejme mastný to išlo strašne zle, vôbec sa mi nerobili na tom papieri obrysy, ale len mastné čmuhy...a čo som videla na tých postupoch, tak to mali krásne prekreslené, či už na tričku, alebo na tom papieri... chcela som urobiť dve tričká kamarátovi na narodeniny a som z toho nešťastná, či to vôbec stihnem a urobím...budem vďačná každej rade 🙂

michalag
autor
12. nov 2011

@siska33 jeeej tak to je pri nas blizko 🙂 ... tak ak sa ti bude dat tak skus zbehnut do Zvolena, tam maju farby a nemusis kupovat cez net. Su tu aspon co viem ja 2 specializovane obchody na vytvarne potreby, tak ak budes chceit daj vediet

michalag
autor
12. nov 2011

@hodgepodge
moj overeny postup:
1. nakreslim alebo obkreslim ceruzkou na papier na pecenie
2 obtiahnem fixou na textil okraj, ja sa snazim co najtensie aby to potom farba zakryla
3. prilozim nakreslenou stranou k tricku (nesmie to byt otocene k zehlicke, inak to budes mat na zehlicke). Prezehlujem zo 2-3 minuty rovnomerne po celom obrazku
4. farbim, vzdy najskor musi uschnut jedna farba az potom mozes malovat dalsou, pokial ti farba neprekryla tricko tak davam este vrstvu farby. Nakoniec robim kontury
5. Obrazok musi byt uplne zaschnuty, ja si ho necham tak 3-5 hodin uplne uschnut
6. Prežehlovanie - zehlicku si nastavim na bavlnu a necham kym sa zohreje
7. zatial si pripravim tricko, ktore vyrovnam ... dam si na namalovany obrazok latkovu plienku (uz ich nepouzivam tak mam 2 vyclenene cisto len na toto) alebo moze byt aj utierka..
8. prežehlujem rovnomerne po celom obrazku asi 6-8 minut, vzdy si na zaciatku kuknem na hodinky a vyratam asi dokedy ... a hotovooo
9. periem zhruba na 40´C otocene na ruby

Mna zatial tento postup nikdy nesklamal a vzdy mi to vyslo. Dolezite je aby si na zaciatku mala prezehlovany obrazok otoceny k tricku nie k zehlicke a potom prezehlovat aspon tych 7 minut

hodgepodge
12. nov 2011

Ďakujem michalag si zlatá 🙂

siska33
12. nov 2011

@michalag no včera som bola vo zvolene v priore a oproti na rohu, tam som si kupila len fixky na textil, farby tam nemali... tie mali v priore ale jedna stala vyse 3€. ake obchody si mala na mysli? a za kolko tam maju tie farby? 😕

michalag
autor
12. nov 2011

@siska33 idem ti napisat do IP 😉

ivett1
13. nov 2011

No, tak sme maľovali... a dopadlo to celkom dobe, keď beriem do úvahy, že sa pridali aj moje dve deťúrence a pravdaže chceli, aby sa všetko trblietalo, tak sme tam šupli priveľa lesku (podľa mňa🙂...)...ale, čo už...Števi vynosí 😀 (kedže aj on prispel ...)
zatiaľ to nie je nič moc, ale... budeme sa zlepšovať (aspoň dúfam... 😅 )...predlohy boli len tak od oka... možno vyskúšam ten postup, ktorý tu dala michalag...
zeleného krokodíla sme maľovali s Viki...modrú opičku som skúšala ako prvú, takže tu sa pridali obaja až pri kontúrovaní...a na červenom tričku sme už "makali" všetci 😀

lussy23
13. nov 2011

@ivett1 krásne

ivett1
14. nov 2011

@lussy23 🙂 tak to som rada, že sa ti to páči...aj keď, mne to zatiaľ pripadá ako také detské tvorenie😀...je tam veľa toho lesku a ani sa to nedá poriadne odfotiť, aj keď naživo to vyzerá naozaj celkom dobre...

siska33
14. nov 2011

@michalag no tak dnes som bola v tom svete umelcov a uz som daco pomalovala :D len je to este na par hodin, tak ked uschne jedna strana pojdem zas na to ak mi maly dovoli 🙂 inak tie farby za 9,20 tam nemali len po jednej za 2,50 ale neva kupila som 6 + ciernu v papiernictve v priore 🙂) pak sem dam fotku ked to bude hotove!!!

agentkak
17. nov 2011

ahojteee inak ja som farby zhanala tiez kade tade a zohnala som ich aj v hornbachu 🙂 inak nula bodov potom tiez jedine ten net ...
@michalag inak mne sa stalo tiez to isteeeeeee ja som robila kamoške pre dve deti dva rolaky a prosim tak nadšena ze obkreslim na papier na pečenie a prezehlim a zehlim zehlim a nič 😒 tiez nechapem prečo taka som bola sklamanaaaaaaa tak zase som to kreslila rukou robota do pol noci.... mas na to nejaku špeci fixu ?? lebo ja mam klasicku čiernu na textil...

@ivett1 krásne take spontanne proste je vidiet ze ste to robili s laskou a nadsenim 😵

inak prikladam tie moje dva vytvory

michalag
autor
17. nov 2011

@agentkak nechapem, mne sa to este zatial nestalo .... a použivam ciernu fixu na textil

lussy23
17. nov 2011

@agentkak krása

agentkak
17. nov 2011

@michalag ani ja nechápem a to som si hovorila co som pipi alebo čo tak som to skusila este aj druhej strany obkreslit lebo predsa jedna strana je taka matnejsia a druha lesklejsia no a nič 🙄 neviem nechápem to...

@hodgepodge ahoj mne sa stalo to iste neskušala si to znovu??????

@lussy23 dakujeeeeeeem 🙂 😉

ivett1
18. nov 2011

@agentkak íha, tak toto je dokonalé 🙂 ... 😵

zabulka1
18. nov 2011

ja nie vzdy ale obcas robim tak ze si to z pocitaca obkreslim na papier na pecenie aky velky chcem mat obrazok a potom to prelozim na tricko a ono sa mi to odtlaci a to pouzivam normalnu farbicku ciernu na papier ale nie vzdy sa mi to odtlaci alebo ked tak skus to nakreslit na papier na pecenie ,priloz ten papier na tricko a len obtahuj ked mam nejaky prilis tazky obrazok tak to tak robim.inak si robim len obris na paper aby som vedela ake to chcem mat velke a ostatne uz domalujem

zabulka1
18. nov 2011

@siska33 inak sa da kupit aj v Rakusku alebo v Madarsku v obchode muller ja som si tam kupovala sadu alebo este v internetovom obchode www.kreativny-svet.sk tam som len dokupovala. 😵

agentkak
18. nov 2011

@zabulka1 tak som to robila a neodtlačilo sa mi to kolko to mam prezehlovat aby sa mi to odtlačilo ?
@ivett1 dakujem ale nie je to bezchybneeee len to nie je vidiet 😅

papajka7
18. nov 2011

baby tiez ma chytila ta mania malovania na textil tak vas tu chodim niekedy precitat pokochat sa vasimi dielkami 😵 ,ked sa bavite ako dostat obrazok na triko,ja to robim cez kopirak,uplne jednoduche a fukcne 😉

zabulka1
21. nov 2011

@agentkak ja to neprezehlujem normalne si nakreslim s ciernou farbickou na papier na pecienie co chcem ,potom ten papier prlilozim na tricko a z druhej strny obtahujem musis mat vsak ostruhanu ceruzku nie vsetko sa mi otlaci tak si to kontrolujem.teraz som robila macko pu a jeho priatelia este to nie je celkom hotove potom prilozi fotku.akurat ma hneva ze som si kupila francuzku farbu a pri prani mi zisla ,najlepsie su nerchau alebo javana 😒

zabulka1
21. nov 2011

@agentkak teraz pozeram jednu stranku maju tam dobre ceny na farby na textil nerchau a je tam aj taka fixka na predkreslenie motivu len neviem ci by to islo cez papier to je asi aby si si to nacrtla na tricko a po oprani ti to vyjde inak stranku ti napisem www.hobby-kreativ.sk

agentkak
21. nov 2011

@zabulka1 a je jedno z ktorej strany mas ten papier ?? tak som zvedava hod potom foto 😉
inak ja mam farby tie nerchau a ešte som nič neprala tak dufam ze to vydrziii

zabulka1
22. nov 2011

nerchau ti vydrzi len uz asi viem v com som spravila chybu malo som to zehlila lebo na tych francuzkych je pisane ze sa to musi 5-7min a ja som zvyknuta na 3minuty a menej.ten papier je jedno z ktorej strany obydve strany su rovnake,akurat prihodim fotky 🙂

zabulka1
22. nov 2011

nieco na inspiraciu,macko pu sa malemu strasne paci 🙂

hodgepodge
22. nov 2011

@agentkak - ahoj....ja som to nakoniec robila tak, že som si to nasvietila zospodu s lampu...inak mi to neišlo.. 😒

agentkak
22. nov 2011

@zabulka1 jééj krásne to ružove s tou striebornou hlavou dievčata to suprovéé také trendy to by som brala 😀
no inak aj ja som to žehlila iba tri minuty 😕 😕 😕 ejha to bude priekak ja som to robila pre dve kamošky a ich deti dufam ze to nebudu reklamovat 😀 oičuj a tie tenučkéé kontury čím robiš ??

@hodgepodge fuha tak ja to zas nemam k dispo taku lampu takže budem musiet skusit bud ten kopirak alebo ..neviem idem najbližšie teraz cez vikned kamoške robit triko tak som zvedava

hodgepodge
22. nov 2011

@agentkak ....keby si videla ako som to robila....nohy na stole, sklenenú poličku na nohách a na stole pripnutú lampu 😅 ináč sa nedalo 😀

lussy23
22. nov 2011

@zabulka1 jej krásne