Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
kocky ako mam prezehlovat obrazok dovnutra tricka dam papier na pecenie a este aj na obrazok papier a 5 minut????alebo ako?????
mamičky a kreslíte si najprv aj nejak predlohu (napr. ceruzkou) alebo hneď maľujete na textil priamo farbami? ja len dnes začínam,akurát mi prišli objednané farby a prvé pokusy mám za sebou. zatiaľ len na staré oblečko a kreslila som priamo farbami na textil
@nikuska265 ja si kreslim ceruzkou, pre istotu, ta sa este vyperie keby nieco🙂 az potom idem farbami..
dámy, používa tu niektorá z Vás voskovky na texitl? Resp. máte niektorá skúsenosti s prácou s nimi?
@nikuska265 krásnučké
@bajciatko ako z obchodu waw
@nikuska265 ja tiež kreslím ceruzkou, alebo, keď sa mi nechce, dám na okno a prekreslím🙂
@nikuska265 ja by som od ruky nevedela nic nakreslit, ja vsetko obkreslujem, takze to mam ceruzkou, farbim si uz podla vlastenj predstavy a potrieb
@janefonda
@mimave baby, a to prezehlujete z rubovej(zospodu), alebo z licovej(zvrchu) strany?.....na farbach, co mi dnes prisli, je napisane, ze zehlit z rubovej....ja som to robila z licovej, na to som prehodila plienku.....proste hladam,, kde som urobila chybu...a ked uz mam doma tie nove, nerchau, nech to zase vo finale neznicim 😢 dakujem za rady 🙂
Ahojte, potrebujem radu. Som začiatočník, nikdy som nekreslila na textíl ale chcem to vyskúšať 🙂 Farby objednané, ale veľmi nechápem ako preniesť obkreslený obrázok z papiera na pečenie na tričko. Keď ho priložím a prežehlím, nebude tam zrkadlovo? A na to obkresľovanie obrázka na papier používate akú fixku? Veľmi pekne ďakujem za rady 😵
@ekia ja som tiež zvedava čo ti druhe poradia,lebo mne to tiež nejde 😕 😝 vieš ako to robim ja? ked mam obrazok z počitača tak ho slabučko prekreslim rovno na tričko 😅 alebo na papier veeelmi silnou čiarou a potom mi to trochu presvita a tak na tričko...
@miska22200 júúúj strašne to chcem vyskúšať. No skúsim aspoň tak ako to robíš ty 😉 Dúfam že sa niekto ozvé a poradí 😨 😵 Baby halooooooooooooo kde ste..!!!!!!
@bajciatko ďakujem. s trblietkami mám ešte jedno tričko a neodpadavajú a s tými štetcami je to pravda.
@nikuska265 krásnučké
moj druhy pokus 😅 ...sice som este neprezehlovala, co je moja nocna mora, po prvom pokazenom vytvore...ale musim povedat, ze rozdiel pri malovani oproti prvemu pokusu je markantnyyyy!!!! toto bolo jedna baaaasen 😎 ....prvy krat to bolo pokutnou farbou na textil, a teraz nerchau...verim, ze fixacia zehlicou dopadne dobre 😀 😀
a dakujem za rady :
@janefonda
a
@mimave
Ahojte baby , tiež by som to hcela skusit , citala som to cele ale absolutne nechapem ako to robite , ja kreslit neviem cize potrebujem neaku sablonu - ale odkial a ako to potom mam preniest na tricko ? Velmi by som chcela na svoje tricko tie male nožičky - take ake su na tych tehu trickach a popripáde napis - ale vobec neviem ako a odkial sablonu - prosím vas poradte mi . Ďakujem .

@jakani tak mozno ano, ze to bolo vo farbe...pockaj na tie nove a uvidis. Ja mam aj marabu, javana, nerchau, a aj take kaoze neznackove rozne a nikdy sa mi to nestalo...
Inak odporucam tu konturovaciu od javana ta je super. 😉