icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

abriela
5. jan 2013

@bambicka ja som este neprala, takze skusenosti nemam, ale co som tu citala, tak farba praska aj je nanesenych viac vrstiev. Ci je to tak - to potvdi asi niekto skusenejsi ako ja. 😉

anett9
6. jan 2013

@kucminka a s lesklými nemáš skúsenosť? Našla som na nete metalické Marabu...také s kovovým leskom,tie by som chcela skúsiť. Ja má trblietavú striebornú a zlatú Nerchau...a jedna,čo dlho maľuje mi poradila,že zmiešava rôzne farby so striebornou trblietavou a má farebné trblietavé.Skúsila som minule do ružovej dať trošku striebornej,celkom to bolo zaujímavé

anett9
6. jan 2013

@abriela a tie arrtemis sú dobré? pozerala som na nete ich stránku,majú veľký výber a výborné ceny...len neviem či sa nesperú. Jedna,čo dlho maľuje hovorila,že skúsila veľa značiek ,ale že Nerchau sú najlepšie..tak neviem,či mám skúsiť objednať nejaké arrtemis

abriela
6. jan 2013

@anett9 ako som pisala, neviem ake su. Malovala osm jedno body pre krpca v brusku a 2 tricka - darcek. Takze nemam skusenosti. Poznam jednu pani co sa malovanim aj spolocenskych stiat zivi, spytam sa jej ake farby pouziva.

kucminka
6. jan 2013

@anett9 tie metalické som nechcela,chcela som nejaké s trblietkami vo farbe,ty máš na tom obrázku tuším takú,alebo to je zlatá farba?Ja mám tiež Nerchau ale len striebornú,samotná je pekná,ale keby som to chcela naniesť na nejakú farbu,alebo zmieša´t,už to nieje také pekné trblietavé.

anett9
6. jan 2013

@kucminka tá je zlatá,ale hodne používam aj striebornú....akurát majú chybičku...tie trblietky sa pri praní niektoré odlepia a roztrúsia po tričku,takže je celé tak trošku trblitavé...preto chcem skúsiť metalické,na väčšiu plochu budú lepšie,ako tieto trblietavé

dejzy
6. jan 2013

ahojte,tiež mám zálubu v malovaní na textil 🙂 chcela by som vyskušat farby marabu glitter,su to take trblietave farby.nemate niektora snimi skusenosti,či sa nevyperu a kde by sa dali objednat? použivam len metalicke alebo zmiešam metalicku bielu s obyčajnou farbou a vznikne mi pekna metalicka napr.ružova,tiež som primiešavala do obyčajnej trblietky,ale tie mi vynikli len na čiernej.

kucminka
6. jan 2013

a zasa Rapunzel,pre našu malú kamarátku 🙂

bambicka
6. jan 2013

ahojte dievcata...pouziva niektora z vas marabu farby?

tatolu
6. jan 2013

@kucminka krása 😉 😵

lussy23
6. jan 2013

@kucminka nádhera

kucminka
7. jan 2013

@lussy23
@tatolu dakujem

abriela
7. jan 2013

Nie úplne dokonale, ale učím sa. Prala som to - tie leskle glitre z konturky nerchau idu dole 😒 . Farba artemiss drzí

anett9
8. jan 2013

@abriela ako mne z glitrovej farby...a j to roztrúsené po celom tričku potom 😒

anett9
8. jan 2013

Thomas pre malého...obyčajná sivá maskáčová secondhand mikča 1,50€ nákupná cena a hned to s tým Thomasom vyzerá lepšie 😀

abriela
8. jan 2013

@anett9 taka toto je akokeby zo skaredeho kacatka vyrastla krasna kačka. Super.

lussy23
8. jan 2013

@anett9 nádhera

lussy23
8. jan 2013

@abriela krásne tričko

kucminka
8. jan 2013

@abriela a ake si mala kontury?Ja mam striebornu od Nerchau,ale este som to neprala,ci ide dolu.

abriela
8. jan 2013

@kucminka napisane je na nej ze je Antracitova s trblietavym efektom. Ked na nu pozriem je siva s ciernymi bodkami a striebornymi ciastockami. Tak ako napisala anett9 - dole idu tie leskle strieborne ciastocky.
@lussy dakujem

cassidy
8. jan 2013

@kucminka neber to prosim vzlom, ale tvojej rapunzel chyba hrud...ci to bol zamer?🙂

kucminka
8. jan 2013

@cassidy vďaka za upozornenie,ja som to kreslila podľa jednej vymaľovávanky a tam to nieje farebne.Dokreslíme,aby sa nehnevala,že som jej ubrala zo ženskosti 🙂

miska22200
8. jan 2013

už som sa raz pytala ale nikto mi neodpovedal ☹ ☹ ☹ biela nmarabu mi praska ☹ stava sa to niektorej,mam ju riedit? ale zas kebye ju riedim presvita 😕 poradi mi niekto?

lemge
8. jan 2013

ahojte dievcata.este som nikdy nemalovala na textil,ale chcem to skusit!nemam doma nic k tomu a chcem si tie potreby zadovazit 🙂 ..
prosim poradte,co vsetko budem potrebovat,ake farby,aky stetec, a to ostatne..

este by ma zaujimalo na com tie tricka natahujete ked po nich stetcom malujete.... 😉 Dakujem...

abriela
8. jan 2013

@miska22200 nepouzivam marabu, nemam vela skusenosti, ale precitala som celu temu a farby sa riedia.
@lemge nechcem byt zla, ale skus precitat temu 😉 .

miska22200
8. jan 2013

@lemge ja mam tiež malo skusenosti ale snad ti moje rady postačia 😉 kup si štetce rôzne hrubky a hlavne ten velmi tenučky na konturu je dobry 😉 kup si aj fixku na konturu,najlepšie hrubku 1 mm a farby zaležia od teba v akej cene chceš,su rôzne značky,chvalia marabu farbu...ja tričko nenatahujem dam si do vnutra nejaku podložku,foliu alebo hrubši papier a tak malujem...obrazky prekreslujem tak že si priložim na monitor počitača 😉 😅 snad som pomohla kludne sa pytaj 😉

lemge
8. jan 2013

@miska22200 dakujem si mila...,a tu fixku -to je ta co sa vyperie?ako sa vola?

miska22200
8. jan 2013

@lemge ja som na tejto stranke nakupila gelove pero čierne a fantom fixa na textil-najdeš to pod pomôckami...to gelove pero mi poradila jedna mamička ktora maluje fakt nadherne a predava tu aj v schope svoje vyrobky...na to gelove pero nedam dopustit 😉 je fakt super...tu miznucu fixu sice už mam doma ale som ju ešte neskušala

miska22200
8. jan 2013

@abriela dakujem no asi musim skusit preriedit...hm...len ine farby som neriedila nikdy a su ok,len tato biela mi praska ☹