icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

abriela
16. jan 2013

@cassidy @kucminka krasne 😉
@lussy23 ja pouzivam fixu na textil na obrysy. Obkreslim, potom malujem farbami. S rozpijanim problem menam, skor s otupovanim hrotu - stale ho pristrihavam 😀

bambicka
16. jan 2013

@lussy23 fixku na textil som nikdy nepouzivala...ked som citala tuto diskusiu tak si dievcata stazovali, ze sa rozpija a vypiera...tak som si ju nikdy nekupila

dadika1114
17. jan 2013

@cassidy Dakujem,no ved skusim a uvidime 🙂)) najskor nakreslim nieco na starsie bodinka nech nelutujem keby pokaslem nove :D

bambicka
17. jan 2013

moj pokus o malovanie na vzorovane tricko dopadol asi takto...cez vilka a maju vzor presvita 😅 ale stavaju sa aj horsie veci 😉

yanka86
17. jan 2013

pre mojho chlapa a druhe pre deticky

yanka86
17. jan 2013
abriela
17. jan 2013

@bambicka na prvy pohlad som si to ani nevsimla. Ale nepresvita az tak velmi pri kridelkach a ani jahodach. Neskusala si pretriet viac krat?
@yanka86 hmm, tak toto je iny level

bambicka
17. jan 2013

@abriela neskusala 🙂 ...ale bol to prvy pokus, teraz uz viem, ze pri svetlych farbach (ako su tie 2 odtiene zltej) treba najskor pouzit bielu, ktora prekryje vzor a na to naniest tu zltu...a bolo by to bez chyby...nabuduce 😉

abriela
17. jan 2013

@bambicka to mi ani nenapadlo. Takze na vlasy Maji si dala zltu a potom bielu a na telo, len zltu?

bambicka
17. jan 2013

tentokrat som to neurobila a ten vzor prenika cez obe...len na fotke vyzera, ze len cez jednu...cize nabuduce vymalujem vlasy bielou a ked uschne tak potom nanesiem zltu...a bude to perfektne 😝 @abriela

kucminka
18. jan 2013

@bambicka skús naniesť farbu viac krát,ja tak robím,keď sú tmavšie farby tričeniek,vtedy pretieram 2-3krát,podľa potreby.

bambicka
18. jan 2013

@kucminka skusila som, ale nemalo to taky efekt ako ked je biely zaklad

gooobi
18. jan 2013

za inspiraciu dakujem ronie 🙂

dadika1114
18. jan 2013

@gooobi
@yanka86
@yanka86
@bambicka jeeeeeeeeeeee baby krasne vytvorceky 🙂))) ja cakam stale na farby ...mali by prist uz v pondelok.Ale dnes ako som bola v meste som behla do papiernictva a mali tam tie iste farby ako som si objednala ..ale nie vsetky len par kusov ..tak som si zobrala ruzovu a ciernu fixu ...vysledok ? :( som sklamana lebo ta fixka je na tom taka hruba a trochu sa rozpila ruzova sa mi na jednej strane rozpila az za obrazok :( na jednej strane mi to nepreslo lebo tam som nanasala farbu opatrnejsie tak to nepreslo...ale ani ta farba nieje taka krasna ako mate vy :( uz sa na tie farby ani tolko netesim :(((( co to mam skusit este raz natriet?

kucminka
18. jan 2013

@dadika1114 skús robiť obrysy len štetcom,najlepší je 0 Nerchau,o fixke som počule,že neni moc dobrá.

dadika1114
18. jan 2013

@kucminka asi si ho aj kupim...zatial som si kupila stetec len taky za 35 centov..ale opadava ..v pondelok mi ma prist konturka tak to skusim s nou prejst po tom ... a ta konturka zabrani tomu aby tie ostatne farby pretekali? uz som sa to tu pytalaale nedostala som odpoveda na to

kucminka
18. jan 2013

@dadika1114 neviem ti povedať,ja maľujem len farbami,aj kontúry robím len štetcom tenulinkým,tou 0 a nepreteká mi nič.

bambicka
18. jan 2013

@dadika1114 moj prvy pokus dopadol tiez sklamanim, hlavne po vyprati ale nevzdala som to a teraz to uz ide 😉 ...prides na to, len sa nenechaj hned odradit... ja tiez nepouzivam fixku...dievcata tu pisali, ze sa rozpija, je hruba a vypiera sa...tak som skusila stetcom ale mne to neslo, bolo to take nepekne, roztrasene 😖 a potom som nasla gelove pero na textil a s tym som velmi spokojna...

dadika1114
18. jan 2013

@bambicka gelove pero? to som este ani nepocula 🙂)) no teda asi by som mala skusit to... a objednavas si ho alebo sa da zohnat aj v papiernictve?

bambicka
18. jan 2013

@dadika1114 ja som pred par mesiacmi ani nevedela, ze sa da malovat na textil 😀 http://www.hobby-kreativ.sk/hobby-kreativ/eshop...

dadika1114
18. jan 2013

@bambicka dakujem 🙂))

abriela
18. jan 2013

@dadika1114 ja pouzivam fixu z papiernictva. Snazim sa netlacit nou a drzat tak kolko, aby nekreslila hrube ciary. Koniec dokonca pristrihujem. Ked obr. prejdem farbami, prekryje trosku aj fixu cize nieje potom taka vyrazna.
Gelove pero som kupila vo vytvarnych potrebach - vobec na nom nieje napisane, ze je na textil, ale predavacka mna aj kolegu presvedcila, ze sa da pouzivat na textil, ze jej to prisla povedat zakaznicka. Tak som zvedava.
Pero mam taketo. http://www.reuels.com/reuels/Sakura-Gelly-Roll-...
@bambicka

yanka86
18. jan 2013

@dadika1114 ja som este ani fixu neskusala,,viem ze vela malo s tym problemy,,skus robit farbou,tie su istejsie a nejaky tenky stetec ,,na kontury..alebo ja pouzivam linku na oci staru🙂

bambicka
18. jan 2013

@abriela hlavne aby sa ti nevypralo alebo neposkodilo pri prani...to by bola skoda

bambicka
18. jan 2013

inak kontury sa daju robit aj pomocou kovoveho hrotu... ale zatial som sa nestretla s niekym, kto by to pouzival...ale mna by to celkom zaujimalo http://www.vytvarnepotreby.sk/page.asp?article=11

abriela
18. jan 2013

@bambicka ten hrot vyzera zaujimavo. Pripomina mi to technicke pero na tus - tam su rozne hroty.

bambicka
18. jan 2013

@abriela presne tak...stale rozmyslam akoby sa s tym pracovalo...technicke kreslenie som mala rada, ale je rozdiel kreslit hrotom na pauzak a na textil...na pauzaku to pekne klze, ale na textile...no neviem...

lussy23
18. jan 2013

@bambicka peknučké
@yanka86 nádhera
@gooobi krásnučké

lussy23
18. jan 2013

@kucminka krásna

lussy23
18. jan 2013

@abriela tu fixku ste kupili v Košiciach? a v akom papiernictve? aký malo názov? poviem kamarátke, aby mi kúpila. Možno mám ja nejakú horšiu.